Ухвала
від 14.03.2022 по справі 384/31/22
ВІЛЬШАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про витребування доказів

№ 384/31/22

№пр. 2-о/384/8/2022

15 березня 2022 року смт. Вільшанка

Вільшанський районний суд

Кіровоградської області

в складі:

головуючого судді Сорокіної О.О.,

з участю секретаря судового засідання Рябова М.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт. Вільшанка цивільну справу за заявою адвоката Оніщука Володимира Івановича, який діє в інтересах ОСОБА_1 , заінтересована особа: ОСОБА_2 , про встановлення факту родинних відносин, -

в с т а н о в и в:

Адвокат Оніщук Володимир Іванович звернувся до суду в інтересах ОСОБА_1 із заявою про встановлення факту родинних відносин.

Ухвалою Вільшанського районного суду Кіровоградської області від 15 лютого 2022 року прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі, призначено судове засідання на 15 березня 2022 року.

Заявниця таїї представнику судовезасідання нез`явилися,адвокат ОніщукВ.І.подав досудуклопотання,в якомупросив витребуватиу Вільшанському відділі ДРАЦС у Голованівському районі Кіровоградської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) копії актових записів: про шлюб від 18.02.1962 року №8, зареєстрований Сухоташлицькою сільською радою Вільшанського району Кіровоградської області, зареєстрований між ОСОБА_3 та ОСОБА_4 ; про розірвання шлюбу від 07.07.1967 року №24, складений відділом ДРАЦС Вільшанського РУЮ у Кіровоградській області між ОСОБА_3 та ОСОБА_5 ; про шлюб від 08.07.1967 року №8, складений Сухоташлицькою сільською радою Вільшанського району Кіровоградської області, зареєстрований між ОСОБА_6 та ОСОБА_5 ; про народження ОСОБА_2 від 03.04.1963 року №4, що складений Сухоташлицькою сільською радою Вільшанського району Кіровоградської області.

Заінтересована особа ОСОБА_2 у судове засідання не з`явився, про причини своєї неявки до суду не повідомляв.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, відповідно до п.2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання представника заявника підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно зч.1,6,7ст.84ЦПКУкраїни учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст.95 ЦПК України, письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Згідно з ч.11 ст. 118 ЦПК України, ухвала про забезпечення доказів (крім забезпечення доказів шляхом допиту свідків, призначення експертизи, огляду доказів) є виконавчим документом та виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню, оскільки заявниця та її представник самостійно не можуть отримати вказані докази.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.81, 83, 84, 118, 198 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Клопотання представника заявника адвоката Оніщука Володимира Івановича про витребування доказів задовольнити.

Розгляд справи відкласти на 04 травня 2022 року на 16 год. 00 хв., про що повідомити учасників справи.

Витребувати у Вільшанському відділі ДРАЦС у Голованівському районі Кіровоградської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) копії актових записів: про шлюб від 18.02.1962 року №8, зареєстрований Сухоташлицькою сільською радою Вільшанського району Кіровоградської області, укладений між ОСОБА_3 та ОСОБА_4 ; про розірвання шлюбу від 07.07.1967 року №24, складений відділом ДРАЦС Вільшанського РУЮ у Кіровоградській області між ОСОБА_3 та ОСОБА_5 ; про шлюб від 08.07.1967 року №8, зареєстрований Сухоташлицькою сільською радою Вільшанського району Кіровоградської області, укладений між ОСОБА_6 та ОСОБА_5 ; про народження ОСОБА_2 від 03.04.1963 року №4, що складений Сухоташлицькою сільською радою Вільшанського району Кіровоградської області.

Копію ухвали направити для виконання до Вільшанського відділу ДРАЦС у Голованівському районі Кіровоградської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро).

Встановити строквиконання ухвалидо 29квітня 2022 року.

Роз`яснити особам, у яких витребовуються докази, що у разі, якщо вони не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, абоне мають можливості подати такий доказ у встановлений строк, вони зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали (ч. 7 ст. 84ЦПК України).

Відповідно до ч. 8 ст. 84 ЦПК України,у разі неповідомленнясуду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбаченіЦПК.

Ухвала суду виконується негайно, в порядку встановленому для виконання судових рішень.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Сорокіна

СудВільшанський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення14.03.2022
Оприлюднено22.06.2022
Номер документу103679397
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —384/31/22

Рішення від 12.06.2022

Цивільне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Сорокіна О. О.

Ухвала від 06.06.2022

Цивільне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Сорокіна О. О.

Ухвала від 14.03.2022

Цивільне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Сорокіна О. О.

Ухвала від 15.02.2022

Цивільне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Сорокіна О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні