Ухвала
від 31.01.2022 по справі 2-424/11
ШИРОКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 2-424/11

провадження № 6/197/3/22

ШИРОКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення заяви без руху

01 лютого 2022 року смт Широке

Суддя Широківського районного суду Дніпропетровської області Шевченко О.В., розглянувши заяву Товаристваз обмеженоювідповідальністю "БрайтІнвестмент" до ОСОБА_1 про заміну стягувача у виконавчому листі та поновлення строків для його пред`явлення,

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла вищевказана заява.

Зазначене подання підлягає залишенню без руху, оскільки складено без дотримання вимог чинного законодавства, які викладені і в Методичних рекомендацій щодо порядку підготовки та надіслання державними виконавцями до суду подань і заяв (лист МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ, Департаменту державної виконавчої служби N 25-1/899/7 від 18.12.2006 року (містить зразок подання) (далі - Методичні рекомендації)): згідно з пунктом 3 постанови Пленуму Верховного Суду України від 26.12.2003 N 14 "Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність органів і посадових осіб державної виконавчої служби та звернень учасників виконавчого провадження", заяви (подання) мають відповідати загальним вимогам щодо форми та змісту позовної заяви, передбаченим положеннями ЦПК (тобто такі вимоги пред`являються і до заяв юридичних осіб):

- між положеннями Закону України "Про виконавче провадження" та процесуальними кодексами існують певні розбіжності щодо форми звернення до суду. Однак, виходячи з пріоритету у застосуванні судами кодифікованих законів, Департамент державної виконавчої служби вважає, що необхідно застосовувати норми законодавства, встановлені процесуальними кодексами (Методичні рекомендації). Суд поділяє цю правову позицію,

- суду не надано 3 екз. заяви з додатками для вручення заінтересованим особам, боржнику (ці документи направляються судом),

- суду надано нечитабельні копії додаткових угод,

- суду не надано копію рішення суду від 19.12.2011.

Відповідно до ч. 5ст. 177 ЦПК Українипозивач зобов`язаний додати до заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до заяви копії відповідних доказів).

Згідно ч.ч. 1-5ст. 95 ЦПК Україниписьмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору; письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом; копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством (Національний стандарт України «…Вимоги до оформлення документів. ДСТУ 4163-2003»,затверджений наказом Держспоживстандарту України07.04.2003№ 55).Згідно п. 5.27 Національного стандартуВідмітку про засвідчення копії документа складають із слівЗгідно з оригіналом, назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії; учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу.

Як випливає з ч. ч. 1, 2ст. 185 ЦПК України заява, подана без додержання вимог, викладених у ст. ст.175,177 ЦПК України, підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

При наданні документів на виконання даної ухвали необхідно одночасно надати докази своєчасності усунення недоліків. Такими документами є конверт (чи його якісна копія з чітким відображенням поштового штампу з датою і штрих коду), довідка з поштового відділення щодо дати вручення рекомендованого листа (або офіційна копія з титульного та відповідного аркушу журналу, в якому працівник пошти офіційно фіксує дату передачі адресатам рекомендованих листів) та ін. У разі ненадання цих документів і одночасної відсутності повідомлення про вручення рекомендованого листа в суді на час розгляду матеріалів, наданих заявником в порядку виконання даної ухвали суду, суддею буде вирішуватися питання щодо повернення заяви заявнику через пропуск визначеного законом для усунення недоліків строку.

Заява з усуненими недоліками подається з доданими до неї документами (повторно надавати вже надані суду документи немає потреби, якщо це прямо не вказано вище) у кількості, яка відповідає вимогам ч. 1 ст. 177 ЦПК України.

Керуючись ст. 187 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Заявузалишити без руху.

Повідомити заявнику про необхідність виправити зазначені недоліки заяви в 10-денний строк з дня вручення ухвали. Роз`яснити, що інакше заява буде вважатися неподаною та йому повернута.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ О.В.ШЕВЧЕНКО

СудШироківський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення31.01.2022
Оприлюднено22.06.2022
Номер документу103732299
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —2-424/11

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Шевченко О. В.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Добров П. В.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Бондар О. О.

Ухвала від 05.09.2011

Цивільне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

СОБКО В.

Ухвала від 08.06.2022

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Казидуб О. Г.

Ухвала від 08.05.2022

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Шевченко О. В.

Ухвала від 31.01.2022

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Шевченко О. В.

Ухвала від 14.03.2022

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Демчик Р. В.

Ухвала від 14.01.2022

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Демчик Р. В.

Ухвала від 04.01.2022

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Добров П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні