Ухвала
від 22.03.2022 по справі 914/3848/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

23.03.2022 Справа № 914/3848/21

м. Львів

Господарський суд Львівської області у складі судді Ростислава Матвіїва за участю секретаря судового засідання Дарії Зубкович, розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю Західземлепроект Плюс, м. Львів,

до відповідача: Підкамінської селищної ради, Львівська область, Золочівський район, селище міського типу Підкамінь,

предмет позову: стягнення 23 699,26 грн.,

підстава позову: порушення умов договору № 25-1 від 07.04.2020,

за участю представників:

позивача: не з`явився,

відповідача:не з`явився,

встановив:

15.12.2021 до Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю Західземлепроект Плюс до Підкамінської селищної ради про стягнення 23 699,26 грн. Ухвалою суду від 20.12.2021 позовну заяву залишено без руху. Ухвалою суду від 14.02.2022 відкрито провадження у справі та ухвалено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін в судовому засіданні 23.03.2022.

У судове засідання 23.03.2022 сторони явку представників не забезпечили, причин неявки не повідомили, відзиву від відповідача не надходило.

Відповідно до ст. 194 Господарського процесуального кодексу України завданням розгляду справи по суті є розгляд та вирішення спору на підставі зібраних у підготовчому провадженні матеріалів, а також розподіл судових витрат.

Згідно з парагр. 3 глави 6 Господарського процесуального кодексу України сторони мають, зокрема, право на вступні слова, участь в дослідженні доказів, на виступ з промовами в судових дебатах.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 13 Господарського процесуального кодексу України судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених цим Кодексом.

Суд враховує, що 24.02.2022 Законом України затверджено Указ Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», який продовжений з 26 березня на 30 діб згідно із Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» від 15.03.2022.

02.03.2022 Рада суддів України щодо роботи судів в умовах воєнного стану рекомендує по можливості відкладати розгляд справ (за винятком невідкладних судових розглядів) та знімати їх з розгляду, зважати на те, що велика кількість учасників судових процесів не завжди мають змогу подати заяву про відкладення розгляду справи через задіяння до функціонування критичної інфраструктури, вступ до лав Збройних сил України, територіальної оборони, добровольчих воєнних формувань та інших форм протидії збройної агресії проти України, або не можуть прибути в суд у зв`язку з небезпекою для життя. Справи, які не є невідкладними, розглядати лише за наявності письмової згоди на це усіх учасників судового провадження. Виважено підходити до питань, пов`язаних з поверненням різного роду процесуальних документів, залишення їх без руху, встановлення різного роду строків, по можливості продовжувати їх щонайменше до закінчення воєнного стану.

На дату судового засідання заяв, клопотань від сторін щодо розгляду справи за відсутності їх представників за наявними у справі матеріалами не надходило.

Водночас суд зазначає, що місцезнаходженням сторін є адміністративні межі Львівської області, тому суд вважає за можливе відкласти судове засідання на 13.04.2022 та надати сторонам можливість до судового засідання висловити позицію стосовно подальшого процесу розгляду справи, стосовно можливості мирного врегулювання спору, наявності клопотань про відкладення судового розгляду чи стосовно розгляду справи без участі представника сторони.

Керуючись ст. ст. 2, 216, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

1. Відкласти розгляд справи на 13.04.2022 до 11:40 год.

2. Судове засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Львівської області адресою 79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, 2-й поверх.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суд повідомляє, що учасники справи, адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки та інші особи мають право доступу до матеріалів даної справи в електронному вигляді в системі "Електронний суд" після реєстрації своїх офіційних електронних адрес в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді, доцільно зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (створити поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua та подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді по конкретній справі, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України.

Для забезпечення належного та своєчасного обміну процесуальними документами в електронному вигляді учасникам справи необхідно повідомити суду свої електронні адреси одночасно із поданням відповідної письмової заяви про надіслання документів виключно в електронному вигляді, а державним (місцевим) органам влади надати згоду на можливість надсилання судових рішень на електронні адреси, вказані на їх офіційних сайтах чи на бланках документів.

Суд звертає увагу сторін, що відповідно до ст. 80 Господарського процесуального кодексу України позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Суддя Матвіїв Р.І.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення22.03.2022
Оприлюднено24.08.2022
Номер документу103735541
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань надання послуг

Судовий реєстр по справі —914/3848/21

Рішення від 12.04.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 22.03.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 13.02.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 20.12.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні