Ухвала
від 27.03.2022 по справі 440/2134/22
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

28 березня 2022 року м. ПолтаваСправа № 440/2134/22Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Ясиновський І.Г., розглянувши у письмовому провадженні клопотання представника Управління Держпраці у Полтавській області про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ФАКТОРІАЛ К" до Управління Держпраці у Полтавській області про визнання протиправною та скасування постанови,

В С Т А Н О В И В:

07 лютого 2022 року до Полтавського окружного адміністративного суду надійшов позов Товариства з обмеженою відповідальністю "ФАКТОРІАЛ К" до Управління Держпраці у Полтавській області , відповідно до якого просить:

визнання протиправною та скасування постанови про накладення штрафу за порушення законодавства про працю та зайнятість населення №ПЛ4803/1427/НП/СП-ФС від 29.12.2021.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 15 лютого 2022 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі, розгляд справи вирішено проводити за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи (у письмовому провадженні).

14 березня 2022 року до суду надійшов відзив на позовну заяву, до додатків якого долучено клопотання представника Управління Держпраці у Полтавській області про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін у справ.

В обґрунтування клопотання зазначено, що відповідач вважає за необхідне надати також усні пояснення, поставити питання позивачу, відповіді на які можуть мати значення для справи.

Вирішуючи вказане клопотання, суд виходить з наступного.

Згідно з частиною п`ятою статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Відповідно до частини шостої вказаної статті суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін: 1) у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу; 2) якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

У клопотанні представник відповідача не посилається на неможливість подання пояснень у письмових поясненнях, необхідність виклику свідків, призначення у справі експертиз, забезпечення доказів чи вжиття судом інших дій, для вчинення яких необхідним було б призначення справи до розгляду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи.

Питання, які вирішує суд при ухваленні рішення, та повноваження суду при вирішенні справи визначені статтями 244 та 245 Кодексу адміністративного судочинства України, застосовуються судом незалежно від порядку розгляду справи.

Окремо суд наголошує, що частиною сьомою статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Так, ухвалою суду від 14 лютого 2022 року у даній справі встановено відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання копії даної ухвали для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, а також визначено відповідачу десятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

Натомість клопотання представника Управління Держпраці у Полтавській області про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін подано поза межами таких строків, а до відзиву надано клопотання лише про поновлення строку подання відзиву по справі, а не клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Беручи до уваги наведене, а також те, що характер спірних правовідносин та предмет доказування не вимагають проведення судового засідання для повного та всебічного встановлення обставин справи, суд доходить висновку про відмову у задоволенні клопотання представника відповідача про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) учасників справи.

Керуючись статтями 248, 256, 257, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника Управління Держпраці у Полтавській області про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін у справі №440/2134/22 - залишити без задоволення.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

СуддяІ.Г. Ясиновський

Дата ухвалення рішення27.03.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу103775827
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо організації господарської діяльності

Судовий реєстр по справі —440/2134/22

Ухвала від 08.12.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Ухвала від 07.11.2022

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

П’янова Я.В.

Рішення від 19.06.2022

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 27.03.2022

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 15.02.2022

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 14.02.2022

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні