Ухвала
від 30.03.2022 по справі 342/453/21
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 342/453/21

Провадження № 2/342/87/2022

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 березня 2022 року м. Городенка

Городенківський районний суд Івано-Франківської області у складі:

головуючого - судді Федів Л.М.,

за участю секретаря судового засідання Матієк І.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Городенка в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Городенківської міської ради, Чернелицької селищної ради, Комунального закладу «Центр соціального обслуговування» Городенківської міської ради про стягнення середнього заробітку по день фактичного розрахунку,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні суду знаходиться справа за позовом ОСОБА_1 до Городенківської міської ради, Чернелицької селищної ради, Комунального закладу «Центр соціального обслуговування» Городенківської міської ради про стягнення середнього заробітку по день фактичного розрахунку.

На електронну пошту суду від представника позивача поступило клопотання/ заява, в якому просить суд залучити в справу додаткових відповідачів: Коломийську РДА, (78200, м. Коломия, Івано-Франківська область, вул. Верещинського, 17), Коломийську районну раду (78200, вул. Верещинського, 17, м.Коломия, Івано-Франківська область), Державу Україна (проінформувати Мінюст про призначення в справу представника держави Україна на адрес: 01001 м. Київ, вул. Городецького, 13). Дане клопотання мотиване тим, що на момент пред`явлення позову існувало рішення про припинення юридичної особи публічного права, в якій працювала позивач, шляхом ліквідації. При цьому у суб`єкта публічного права - Городенківського центру надання соціальних послуг Городенківської РДА (ЄДРПОУ- 43850520), було майно за рахунок якого позов мав би бути вирішеним. Так, рішення сесії Коломийської районної ради від 07.04.2021 № 82-ІV21 "Про надання згоди на передачу (основних засобів, обладнання та інших матеріальних цінностей) у комунальну власність Городенківської міської ради територіальної громади" надано згоду на передачу майна, що перебувало на балансі Городенківського центру надання соціальних послуг в комунальну власність Городенківської міської ради. Засновником ліквідованого Городенківського центру надання соціальних послуг була Городенківська РДА, яка в січні 2021 приєднана до Коломийської РДА, тобто, одним з належних відповідачів у справі мала б бути Коломийська РДА, а також Коломийська районна рада (суб`єкти, які розпорядилися майном Городенківського центру надання соціальних послуг Городенківської РДА (ЄДРПОУ- 43850520). Оскільки майно Городенківського центру надання соціальних послуг Городенківської РДА (ЄДРПОУ- 43850520) є взятим Городенківською міською радою на свій баланс (рішенням Городенківської міської ради Восьмого демократичного скликання (шостої сесії) від 20 квітня 2021 р. № 365-6/2021 «Про прийняття у спільну комунальну власність Городенківської територіальної громади майна, що облікується на балансі Городенківського центру надання соціальних послуг», тому відповідачем у справі також мала б залишитися Городенківська міська рада. Правонаступником Городенківської РДА є Коломийська РДА, тим самим Коломийська РДА має бути одним з відповідачів у справі. Представник позивача зазначає, що відповідачем у справі має бути і держава Україна, оскільки допустила у процесі виконання функцій держави порушення трудових прав позивача.

Ухвалою судувід22лютого 2022року визнано обов`язковою явку та участь ОСОБА_1 в судовому засіданні 31.03.2022 по даній цивільній справі.

В судове засідання, призначене на 31.03.2022 учасники справи не з`явилися, про час та місце розгляду справи були повідомлені у встановленому законом порядку.

Відповідачі Городенківська міська рада, Комунальний заклад «Центр соціального обслуговування» Городенківської міської ради подали до суду відзиви на позовну заяву, в яких просили відмовити у позові.

Відповідач Чернелицька селищна рада надіслала до суду заяву про розгляд справи у відсутності представника селищної ради.

Згідно вимог ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, оглянувши матеріали справи, приходить до наступного.

Частиною 1 та 3 ст. 51 ЦПК України суд першоїінстанції маєправо заклопотанням позивачадо закінченняпідготовчого провадження,а уразі розглядусправи заправилами спрощеногопозовного провадження-до початкупершого судовогозасідання залучитидо участіу нійспіввідповідача. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Відповідно до ч. 2 ст. 48, ч. 4 ст. 58 ЦПК України позивачем і відповідачем можуть бути фізичні і юридичні особи, а також держава. Державу представляють відповідні органи державної влади в межах їх компетенції через свого представника.

Наказом № 144 від 02.02.2021 "Про звільнення ОСОБА_1 у зв`язку із ліквідацією організації", виданого Городенківським центром надання соціальних послуг Івано-Франківської області, позивача ОСОБА_1 , соціального робітника Відділення соціальних послуг за місцем проживання з 02.02.2021, за п. 1 ст. 40 КЗпП України звільнено.

Як вбачаєтьсяіз розміщеногона офіційномувеб-сайтіГороденківської міської громадиРішення Городенківськоїміської радиВосьмого демократичногоскликання (шостоїсесії)від 20квітня 2021року №365-6/2021"Проприйняття успільну комунальнувласність Городенківськоїтериторіальної громадимайна,що облікуєтьсяна балансіГороденківського центрунадання соціальнихпослуг"- відповідно до п. 6-2 Розділу V Прикінцевих та перехідних положень Закону України Про місцеве самоврядування в Україні, рішення Коломийськоїрайонної ради від07квітня 2021р.№ 82-IV/21«Про наданнязгоди напередачу майна(основнихзасобів,обладнання таінших матеріальнихцінностей)у комунальнувласність Городенківськоїміської радитериторіальної громади»,листа комісіїз припиненняшляхом ліквідаціїюридичної особипублічного праваГороденківського центрунадання соціальнихпослуг від 24.02.2021р.№ 1, враховуючи рекомендаціїпостійної комісіїміської ради з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту, будівництва, благоустрою, архітектури та охорони пам`яток, міська рада вирішила прийняти у спільну комунальну власність Городенківської територіальної громади в особі міської ради майно (основні засоби, обладнання та інші матеріальні цінності), що облікується на балансі юридичної особи Городенківського центру надання соціальних послуг (код ЄДРПОУ 43850520) та придбане за кошти районного бюджету.

Рішенням Городенківської міської ради Восьмого демократичного скликання (шостої сесії) від 20 квітня 2021 року № 382-6/2021, що розміщене наофіційному веб-сайтіГороденківської міської громади, затверджено програму проведення розрахунку, який утворився станом на 02.02.2021 року з працівниками Городенківського центру надання соціальних послуг (код ЄДРПОУ 43850520), з працівниками Городенківського відділу культури, молоді та спорту Городенківської РДА (код ЄДРПОУ43562182) та з працівниками Городенківської центральної районної бібліотеки ім. Леся Мартовича Городенківської централізованої бібліотечної системи (код ЄДРПОУ 05457690).

Згідно інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань: Городенківський центр надання соціальних послуг 01.07.2021 на підставі рішення щодо припинення - припинено, як юридичну особу; Городенківська районна державна адміністрація перебуває у стані припинення, з 12.01.2021, підстава - внесення рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи в результаті її реорганізації.

Пунктом 1 Розпорядження КМУ від 16.12.2020 № 1635-р "Про реорганізацію та утворення районних державних адміністрацій" передбачено, що відповідно до пункту 6 частини першої статті 20 Закону України Про Кабінет Міністрів України і статті 71 Закону України Про місцеві державні адміністрації: 1) здійснено реорганізацію районних державних адміністрацій районів, ліквідованих згідно з постановою Верховної Ради України від 17 липня 2020 р. № 807-IX Про утворення та ліквідацію районів, шляхом приєднання до районних державних адміністрацій, розташованих в адміністративних центрах районів, утворених зазначеною постановою, згідно з додатком 1, в якому зазначено, що до Коломийської райдержадміністрації приєднуються Городенківська райдержадміністрація, яка реорганізується шляхом приєднання до райдержадміністрації, розташованої в адміністративному центрі новоутвореного району; 2) утворено районні державні адміністрації в адміністративних центрах районів, утворених зазначеною постановою, як нові юридичні особи публічного права.

Відповідно до постанови КМУ № 1321 від 16.12.2020 "Про затвердження Порядку здійснення заходів щодо утворення та реорганізації районних державних адміністрацій, а також правонаступництва щодо майна, прав та обов`язків районних державних адміністрацій, що припиняються" Городенківська РДА перебуває в стані припинення в результаті реорганізації шляхом приєднання до Коломийської районної державної адміністрації.

У цивільному судочинстві держава бере участь у справі як сторона через відповідний її орган, наділений повноваженнями саме у спірних правовідносинах, зокрема і представляти державу в суді.

За змістом підпункту 54-1 пункту 4 Положення про Міністерство юстиції України, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 228 від 02 липня 2014 року, Мін`юст (Міністерство юстиції України) відповідно до покладених на нього завдань бере участь у справах, діє в судах України від імені та в інтересах держави у випадках, передбачених законом, зокрема через територіальні органи Мін`юсту.

Відповідно дост.222ЦПК України головуючийз`ясовує,чи маютьучасники справизаяви чиклопотання,пов`язані зрозглядом справи,які небули заявленіз поважнихпричин упідготовчому провадженніабо вінший строк,визначений судом,та вирішуєїх післязаслуховування думкиінших присутніху судовомузасіданні учасниківсправи. Суд залишає без розгляду заяви та клопотання, які без поважних причин не були заявлені в підготовчому провадженні або в інший строк, визначений судом.

Із матеріалів справи вбачається, що дана справа розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, станом на 31.03.2022 розгляд справи по суті не розпочато, а тому для повноти та об`єктивності судового розгляду справи по суті, з урахуванням того, що Городенківський центр надання соціальних послуг припинено, як юридичну особу, то клопотання/заяву представника позивача слід задовольнити.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 51, 174, 222, 223, 258, 260-261 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Залучити доучасті всправіза позовом ОСОБА_1 до Городенківської міської ради, Чернелицької селищної ради, Комунального закладу «Центр соціального обслуговування» Городенківської міської ради про стягнення середнього заробітку по день фактичного розрахунку, як співвідповідачів:

- Коломийську районну державну адміністрацію (місцезнаходження: 78200, Івано-Франківська область,м.Коломия, вул. Верещинського, 17);

- Коломийську районну раду (78200, Івано-Франківська область, м. Коломия, вул. Верещинського, 17);

-Державу Україна,інтересиякої представляєМіністерство юстиціїУкраїни (місцезнаходження: 01001, м.Київ, вул. Городецького, 13).

Розгляд справи відкласти на 09год.30хв.10.05.2022 в приміщенні Городенківського районного суду, викликати учасників справи.

Копію ухвали направити для відома учасникам справи. Одночасно, залученим співвідповідачам направити копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Повідомити співвідповідачів про їх право подати суду у строк до 10.05.2022 відзивна позовнузаяву івсі письмовідокази,що підтверджуютьобставини,на якихґрунтуються запереченнявідповідачів,якщо такідокази ненадані позивачем;висновки експертіві заявисвідків,що підтверджуютьзаперечення протипозову,та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Попередити, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Федів Л. М.

Дата ухвалення рішення30.03.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу103814005
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення середнього заробітку по день фактичного розрахунку

Судовий реєстр по справі —342/453/21

Ухвала від 30.03.2022

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 26.07.2021

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 02.07.2021

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 02.07.2021

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 22.04.2021

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні