Ухвала
від 22.04.2021 по справі 342/453/21
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 342/453/21

Провадження №2/342/459/2021

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

22 квітня 2021 року м. Городенка

Городенківський районний суд Івано-Франківської області в складі головуючого судді Федів Л.М., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до Коломийської районної державної адміністрації, Городенківської районної державної адміністрації, ліквідаційної комісії Городенківського центру надання соціальних послуг Городенківської районної державної адміністрації про стягнення заборгованості по виплаті заробітної плати, за невикористану відпустку, вихідної допомоги та середнього заробітку по день фактичного розрахунку,

В С Т А Н О В И В:

Позивачка ОСОБА_1 , яка проживає по АДРЕСА_1 , звернулася до суду з позовом до Коломийської районної державної адміністрації (місцезнаходження: Івано-Франківська область м. Коломия вул. Верещинського, 17), Городенківської районної державної адміністрації (місцезнаходження: Івано-Франківська область м. Городенка вул. Богуна, 11), ліквідаційної комісії Городенківського центру надання соціальних послуг Городенківської районної державної адміністрації (місцезнаходження: 78100 Івано-Франківська область м. Городенка вул. Богуна, 11) та просить стягнути з відповідачів на її користь: 13147 грн. в погашення заборгованості по не виплатах заробітної плати, відпускних та вихідної допомоги; середній заробіток за весь час затримки розрахунку по день фактичного розрахунку та судові витрати по наданню юридичної допомоги відповідно до квитанцій.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України. Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 5 Закону України Про судовий збір позивачка звільнена від сплати судового збору. Позивачка є особою, яка має процесуальну дієздатність.

Справа підсудна Городенківському районному суду Івано-Франківської області. Відомості про обставини, які перешкоджають відкриттю провадження у справі, на даний час відсутні.

Відповідно до п.2 ч.4 ст.19, п.2 ч.1 ст.274 ЦПК України справи, що виникають з трудових відносин розглядаються у порядку спрощеного позовного провадження. Згідно ч.1 ст.277 ЦПК України питання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі. Частиною 5 статті 279 ЦПК України визначено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи вищенаведене, вважаю, що справу слід розглядати в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з викликом сторін.

У позовній заяві позивачка заявила клопотання про витребування з ліквідаційної комісії з припинення шляхом ліквідації юридичної особи публічного права - Городенківського центру надання соціальних послуг довідки про її середній заробіток.

При вирішенні даного клопотання враховуються положення п.7 ч.2 ст. 187 ЦПК України, де передбачено, що в ухвалі суду про відкриття провадження у справі зазначається результат вирішення заяв і клопотань позивача, що надійшли разом із позовною заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін.

Частина 1 статті 81 ЦПК України визначає, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Згідно з ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Оскільки доказ, витребувати який просить позивачка, має значення для розгляду справи, позивачка немає можливості самостійно надати його суду, так як він знаходяться у відповідача, з метою всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи є підстави для задоволення клопотання позивачки про витребування доказів.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 19, 81, 84, 187, 190, 191, 260, 261, 274-279 ЦПК України,-

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Коломийської районної державної адміністрації, Городенківської районної державної адміністрації, ліквідаційної комісії Городенківського центру надання соціальних послуг Городенківської районної державної адміністрації про стягнення заборгованості по виплаті заробітної плати, за невикористану відпустку, вихідної допомоги та середнього заробітку по день фактичного розрахунку .

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з викликом сторін.

Судове засідання у справі відбудеться 14 травня 2021 року о 11 год. 30 хв. у приміщенні Городенківського районного суду Івано-Франківської області (м.Городенка вул. Героїв Євромайдану, 7, зал судових засідань № 2).

Клопотання позивачки про витребування доказів задовольнити.

Витребувати з ліквідаційної комісії Городенківського центру надання соціальних послуг Городенківської районної державної адміністрації у строк до 14.05.2021 довідку про середній заробіток ОСОБА_1 .

Особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази.

У випадку заперечення проти позову, надати відповідачам строк п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання до суду відзиву на позов, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, його копію та додані до відзиву документи відповідачі повинні надіслати (надати) позивачці. Попередити відповідачів, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами справи.

Відповідно до вимог ст.179-180 ЦПК України позивачка може подати до суду відповідь на відзив, а відповідачі - заперечення щодо відповіді позивачки на відзив протягом п`яти днів з дня вручення відповідного відзиву чи заперечення на відзив. Одночасно з надісланням (наданням) до суду зазначених документів, їх копії сторона повинна надіслати (надати) іншим учасникам справи.

Відповідно до ч.9 ст. 83 ЦПК України копії доказів, що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, її учасники можуть отримати в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України, веб-адреса сторінки суду - https://court.gov.ua/sud0905/

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Федів Л. М.

Дата ухвалення рішення22.04.2021
Оприлюднено26.04.2021
Номер документу96488144
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по виплаті заробітної плати, за невикористану відпустку, вихідної допомоги та середнього заробітку по день фактичного розрахунку

Судовий реєстр по справі —342/453/21

Ухвала від 30.03.2022

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 26.07.2021

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 02.07.2021

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 02.07.2021

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 22.04.2021

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні