Ухвала
від 31.03.2022 по справі 910/7407/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

01.04.2022Справа № 910/7407/18

Господарський суд міста Києва у складі судді Кирилюк Т.Ю., розглянувши

подання (заяву) Шевченківського відділу Державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління юстиції (м. Київ)

про видачу дубліката виконавчого документа

у справі

за позовом Заступника Прокурора м. Києва в інтересах держави в особі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Фонду державного майна України, Регіонального відділення Фонду державного майна України по м. Києву

до Приватного підприємства "Дартс" та Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Київкомунекологія"

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів ОСОБА_1

про визнання недійсним договору купівлі-продажу та скасування державної реєстрації

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Господарського суду міста Києва перебувала справа № 910/7407/18 за позовом Заступника Прокурора м. Києва в інтересах держави в особі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Фонду державного майна України, Регіонального відділення Фонду державного майна України по м. Києву до Приватного підприємства "Дартс" та Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Київкомунекологія" третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів ОСОБА_1 про визнання недійсним договору купівлі-продажу та скасування державної реєстрації

Рішенням Господарського суду міста Києва від 09.10.2018 у справі № 910/7407/18 позов задоволено повністю.

Постановою Північного апеляційного господарського суду від 09.09.2020 рішення Господарського суду міста Києва частково скасовано.

05.10.2020 на виконання постанови Північного апеляційного господарського суду від 09.09.2020 було видано накази, зокрема, про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Київкомунекологія" на користь Київської міської прокуратури 881 грн судового збору.

До Господарського суду міста Києва 29.03.2022 надійшло подання (заява) Шевченківського відділу Державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління юстиції (м. Київ) про видачу дубліката виконавчого документа.

Дослідивши подану заяву суд зазначає наступне.

Частиною другою статті 170 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

При цьому, належним доказом відправлення заяви та доданих до неї документів є опис вкладення в поштовий конверт та документ, що підтверджує надання поштових послуг (касовий чек, розрахункова квитанція тощо), надані в оригіналі про направлення копії заяви додатками за адресою місцезнаходження сторін згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Згідно з пунктом 61 Правил надання послуг поштового зв`язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 № 270, у разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв`язку повинен зазначити номер поштового відправлення. За бажанням відправника на примірнику опису, що вкладається до поштового відправлення, вартість предметів може не зазначатися.

В якості доказів направлення відповідачу копії подання (заяви) іншим учасникам справи (провадження) заявником надано тільки фіскальні чеки АТ "УКРПОШТА" від 22.02.2022 (2 шт.), описи вкладень відсутні.

Згідно частини четвертої статті 170 Господарського процесуального кодексу України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Враховуючи викладене, оскільки до заяви Шевченківського відділу Державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління юстиції (м. Київ) про видачу дубліката виконавчого документа не додано належних доказів направлення іншим учасникам справи (провадження), суд повертає її заявнику без розгляду.

Керуючись статтями 170, 234, 235, Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва

УХВАЛИВ:

1. Повернути без розгляду подання (заяву) Шевченківського відділу Державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління юстиції (м. Київ) про видачу дубліката виконавчого документа.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в порядку та строки, передбаченому розділом IV Господарського процесуального кодексу України.

Суддя Т.Ю.Кирилюк

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення31.03.2022
Оприлюднено22.06.2022
Номер документу103824735
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/7407/18

Ухвала від 07.12.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Кирилюк Т.Ю.

Ухвала від 18.11.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Кирилюк Т.Ю.

Ухвала від 31.03.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Кирилюк Т.Ю.

Постанова від 20.01.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Мачульський Г.М.

Ухвала від 13.01.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Мачульський Г.М.

Ухвала від 22.12.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Мачульський Г.М.

Ухвала від 02.12.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Мачульський Г.М.

Ухвала від 27.11.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Мачульський Г.М.

Ухвала від 09.11.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Мачульський Г.М.

Постанова від 22.10.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Мальченко А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні