Ухвала
від 22.02.2022 по справі 308/7194/19
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/7194/19

2/308/2818/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 лютого 2022 року м. Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області в складі:

головуючої судді Лемак О.В.,

при секретарі судового засідання Сухан Н.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Ужгороді, матеріали цивільної справи за позовною заявою заступника керівника Ужгородської місцевої прокуратури Шерстяних О., яка діє в інтересах держави, до Ужгородської міської ради, ОСОБА_1 , про скасування рішень Ужгородської міської ради, скасування державного акту про право власності на земельну ділянку,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області перебуває цивільна справа за позовною заявою заступника керівника Ужгородської місцевої прокуратури Шерстяних О., яка діє в інтересах держави, до Ужгородської міської ради, ОСОБА_1 , про скасування рішень Ужгородської міської ради, скасування державного акту про право власності на земельну ділянку.

23.02.2022 до суду надійшло клопотання від заступника керівника Ужгородської окружної прокуратури Пантьо М., про заміну прокурора у вказаній справі на заступника керівника Ужгородської окружної прокуратури. Подане клопотання про заміну сторони у справі просив розглядати без участі представника прокуратури. Одночасно просив вирішити питання про закриття підготовчого судового та призначення справи до судового розгляду.

Відповідачі в підготовче судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

З Наказу Генерального прокурора І.Венедіктової №40 від 17.02.2021 судом встановлено, що днем початку роботи окружних прокуратур визначено 15.03.2021.

Відповідно до положень ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії цивільного процесу.

За суттю правовідносин, що виникли, зважаючи на те, що у зв`язку із реформою органів прокуратури, та початком роботи окружних прокуратур, суд приходить до переконання про необхідність заміни позивача на його правонаступника.

Положеннями ст. 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті. Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

В ході підготовчого провадження дії, передбачені ст.197ЦПК України виконано, підстав для залишення заяви без розгляду, зупинення провадження у справі чи закриття провадження у справі немає.

Судом проведено підготовчі дії, які необхідні для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті та які є достатніми для закриття підготовчого провадження і призначення судового засідання для розгляду справи.

Відповідно до ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого судового засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. 197, 200, 294 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Залучити до участі у цивільній справі № 308/7194/19 за позовом заступника керівника Ужгородської місцевої прокуратури Шерстяних О., яка діє в інтересах держави, до Ужгородської міської ради, ОСОБА_1 , про скасування рішень Ужгородської міської ради, скасування державного акту про право власності на земельну ділянку, а саме заступника керівника Ужгородської окружної прокуратури.

Закрити підготовчепровадження тапризначити цивільнусправу запозовною заявоюзаступника керівникаУжгородської окружноїпрокуратури ПантьоМ., який діє в інтересах держави до Ужгородської міської ради, ОСОБА_1 , про скасування рішень Ужгородської міської ради, скасування державного акту про право власності на земельну ділянку, до судового розгляду по суті на 13 квітня 2022 року на 10.10 год. у приміщенні Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області за адресою: вул. Загорська, 53, м. Ужгород, Закарпатська область.

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає сили з моменту її підписання суддею і окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Ужгородського

міськрайонного суду Лемак О.В.

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення22.02.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу103826695
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —308/7194/19

Постанова від 04.07.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кожух О. А.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кожух О. А.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Куштан Б. П.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Куштан Б. П.

Ухвала від 01.12.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Куштан Б. П.

Рішення від 17.03.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Лемак О. В.

Рішення від 17.03.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Лемак О. В.

Ухвала від 22.02.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Лемак О. В.

Ухвала від 07.08.2019

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Тхір О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні