Ухвала
від 29.03.2022 по справі 465/8538/21
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

465/8538/21

2/465/1688/22

Ухвала

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

"30" березня 2022 р. м. Львів

Франківський районний суд м. Львова в складі:

головуючого судді Кузь В.Я.

при секретарі судового засідання Добрянській О.М.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Львові цивільну справу за позовом Акціонерного товариства Акціонерно - комерційний банк "Львів" до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, -

встановив:

Позивач звернувся до суду із позовною заявою про стягнення заборгованості.

Ухвалою Франківського районного суду м.Львова від 10.12.2021 року провадження у справі відкрито та справу призначено до підготовчого засідання на 30.03.2022р., визнано обов"язковою явку в підготовче засідання позивача для дачі пояснень з приводу обставин справи, якого зобов"язано представити оригінал кредитної справи для її дослідження у суді.

Позивач та відповідач в чергове підготовче судове засідання не прибули, хоча належним чином повідомлялися про дату, час та місце розгляду справи, заяв чи клопотань не подали.

У відповідності до вимог п.2 ст.247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання усіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, ознайомившись з матеріалами позову, вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, справа може бути призначена до судового розгляду по суті. Справу призначити з урахуванням завантаженості головуючого.

Відповідно до ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання ( декількох судових засідань у разі складності справи ) для розгляду справи по суті.

В підготовчому судовому засіданні встановлено, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає, клопотань про залучення до участі у справі відповідачів, третіх осіб та інших клопотань до суду не надійшло. Підстав для відкладення підготовчого судового засідання немає.

У відповідності до п.5 ч.2 ст.223 ЦПК України, суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку, якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення. Викликати позивача або відповідача для особистих пояснень можна і тоді, коли в справі беруть участь їх представники.

Згідно з ст..ст. 43, 44 ЦПК України, учасники судового процесу та їх представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається.

Зокрема, відповідно до п.2 ч.2 ст.43 ЦПК України, учасники справи зобов`язані сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи, а відповідно до п.3 з`являтися всудовезасіданняза викликомсуду,якщоїхявка визнанасудомобов`язковою.

Згідно з положеннями ч. 1 ст. 143 ЦПК України, заходами процесуального примусу є процесуальні дії, що вчиняються судом у визначених цим Кодексом випадках з метою спонукання відповідних осіб до виконання встановлених у суді правил, добросовісного виконання процесуальних обов`язків, припинення зловживання правами та запобігання створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства.

У зв"язку з вищенаведеним, суд визнає обов"язковою явку в судове засідання позивача - акціонерне товариство комерційний банк «Приватбанк», для дачі пояснень з приводу обставин справи, зобов`язавши такого надати суду оригінал кредитної справи для дослідження у судовому засіданні.

Зважаючи на вищевикладене, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст..ст.189, 196, 198, 200, 258-261 ЦПК України, суд -

постановив:

Закрити підготовчепровадження тапризначити досудового розглядупо сутіцивільну справуза позовомАкціонерного товаристваАкціонерно -комерційний банк"Львів"до ОСОБА_1 про стягненнязаборгованості на13вересня 2022року на15 год. 00 хв.

Визнати обов"язковою явку в судове засідання позивача - Акціонерного товариства Акціонерно - комерційний банк "Львів", для дачі пояснень з приводу обставин справи, якого зобов"язати представити оригінал кредитної справи для її дослідження у суді.

Попередити учасників процесу про наслідки повторної неявки в судове засідання та невиконання вимоги суду.

Ухвала набирає сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя В. Кузь

Дата ухвалення рішення29.03.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу103844688
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —465/8538/21

Рішення від 12.09.2022

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Ухвала від 29.03.2022

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Ухвала від 10.12.2021

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні