Ухвала
від 17.03.2022 по справі 570/2747/19
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/2747/19

номер провадження 1-в/570/27/2022

У Х В А Л А

іменем України

17 березня 2022 року м.Рівне

Рівненський районний суд Рівненсько області

в особі судді ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

з участю представника відділу з

питань пробації ОСОБА_4 ,

розглянувши подання інспектора Рівненського районного відділу №1 філії Державної Установи "Центр пробації" у Рівненській області ОСОБА_5 про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням та направлення засудженого для відбування призначеного покарання, відносно засудженого

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає по АДРЕСА_1 , засудженого вироком Рівненського районного суду Рівненської області 23 грудня 2020 року за ч. 3 ст. 15, ч.2 ст. 185 КК України до одного року обмеження волі із застосуванням ст.75 КК України з іспитовим строком один рік,

в с т а н о в и в:

Відповідно до подання, ОСОБА_6 був засуджений 23 грудня 2020 року вироком Рівненського районного суду Рівненської області за ч.3ст.15,ч.2ст.185КК України і йому було призначено покарання у виді обмеження волі строком на 1 рік. На підставі ст.75 КК України від призначеного покарання був звільнений з випробуванням із іспитовим строком один рік. На нього було покладено обов`язки повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання роботи навчання та періодично з`являтися на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації. Засуджений не виконав покладені на нього судом обов`язки, на шлях виправлення не став, оскільки не з`являється на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації, що свідчить про небажання стати на шлях виправлення, орган пробації просить скасувати звільнення від відбування покарання з випробуванням та направити засудженого для відбування призначеного покарання.

Представник Рівненського МРВ з питань пробації в судовому засіданні подання підтримала та мотивувала тим, що в період іспитового строку засуджений не з`являвся на реєстрацію та за викликами до Рівненського МРВ з питань пробації без поважних причин.

Прокурор у судовому засіданні не підтримала подання органу пробації та висловила думку про те, що орган пробації передчасно звернувся до Рівненського районного суду Рівненської області із даним поданням.

Засуджений в судове засідання повторно не з`явився, хоча належним чином повідомлявся про розгляд справи.

Вислухавши пояснення прокурора, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про необґрунтованість подання про скасування іспитового строку з наступних підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 78 КК України, якщо засуджений не виконує покладені на нього обов`язки або систематично вчинює правопорушення, що потягли за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення, суд направляє засудженого для відбування призначеного покарання.

Згідно ст.166 КВК України у разі ухилення засудженого, звільненого від відбування покарання з випробуванням, від виконання обов`язків, які покладені на нього судом, кримінально-виконавча інспекція застосовує до нього застереження у виді письмового попередження про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення для відбування призначеного покарання.

Проаналізувавши надані суду докази, беручи до уваги те, що ОСОБА_6 протягом іспитового строку нового кримінального правопорушення не вчинив та не притягався до адміністративної відповідальності, враховуючи особу засудженого, який, має постійне місце проживання, громадського порядку не порушує, у зв`язку з чим суд вважає, що лише неявки для реєстрації засудженого, не є беззаперечним доказом того, що останній не бажає стати на шлях виправлення.

Керуючись ч. 2 ст. 78 КК України, ст. ст. 537, 539 КПК України, ст. 166 КВК України, суд

у х в а л и в:

У задоволенні подання інспектора Рівненськогорайонного відділу№1філії ДержавноїУстанови "Центрпробації"у Рівненськійобласті ОСОБА_5 про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням та направлення засудженого для відбування призначеного покарання, відносно ОСОБА_6 - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Рівненського апеляційного суду через Рівненський районний суд протягом семи днів з дня її проголошення.

Суддя ОСОБА_1

СудРівненський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення17.03.2022
Оприлюднено20.01.2023
Номер документу103877277
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про направлення звільненого від покарання з випробуванням для відбування покарання, призначеного вироком

Судовий реєстр по справі —570/2747/19

Ухвала від 28.04.2022

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Ухвала від 17.03.2022

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Ухвала від 15.02.2022

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Ухвала від 05.04.2021

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Вирок від 23.12.2020

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Ухвала від 10.11.2020

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Ухвала від 06.12.2019

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Ухвала від 31.07.2019

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Ухвала від 07.06.2019

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні