Ухвала
від 07.04.2022 по справі 484/4003/21
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 484/4003/21

Провадження № 2/484/137/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08.04.2022 року Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

в складі: головуючого - судді Панькова Д.А.,

секретаря судового засідання - Панчук О.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Первомайську цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Приватного сільськогосподарського підприємства «НІКО» в особі директора Чатікяна Араіка Феліксовича про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості по орендній платі, -

ВСТАНОВИВ:

11.10.2021 року позивач звернулася до суду із позовною заявою до ПСП «НІКО», в якій просила суд розірвати додаткову угоду від 16.01.2014 року, яка укладена до договору оренди землі від 04.09.2009 року між ОСОБА_1 і ПСП «НІКО» та зареєстрована у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та Реєстрі прав власності на нерухоме майно, Державному реєстрі іпотек, Єдиному реєстрі заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта за № 13078941 від 15.05.2014 року та стягнути з ПСП «НІКО» заборгованість по виплаті орендної плати в розмірі 24920 грн.

Ухвалою Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області від 11.04.2022 року за заявою позивача було залишено без розгляду вимогу про розірвання додаткової угоди до договору оренди землі.

Під час розгляду справи до суду сторонами було подано заяву про затвердження мирової угоди, згідно якої сторони дійшли домовленості, про можливість закінчення розгляду спору на умовах викладених в угоді.

За текстом угоди сторони прийшли до згоди укласти мирову угоду на наступних умовах:

1. Відповідач ПСП «НІКО» в особі директора Чакітяна Араіка Феліксовича, визнає та гарантує, що з моменту затвердження даної Мирової угоди судом, зобов`язується сплатити на користь позивача ОСОБА_1 заборгованість по сплаті орендної плати за період з 2014-2021 роки, за користування земельною ділянкою, кадастровий номер 4825484600:03:000:0560, яка дорівнює 28860 (двадцять вісім тисяч вісімсот шістдесят) грвень в строк до 31.08.2022року, шляхом перерахування коштів через фінансові установи згідно банківських реквізитів наданих позивачем.

2. Відповідач і позивач заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права чи охоронювані законом інтереси інших осіб чи третіх осіб,в тому числі й держави, а умови даної мирової угоди не є невиконуваними.

3. У разі затвердження цієї Мирової угоди Первомайським міськрайоннм судом Миколаївської області, ухвала про затвердження Мирової угоди є виконавчим документом.

4. У разі невиконання затвердженої судом цієї Мирової угоди ухвала суду про затвердження Мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

5. Дана Мирова угода повністю погоджена позивачем та відповідачем, укладена українською мовою, є обов`язковою для виконання позивачем та відповідачем, і набирає законної сили з моменту її затвердження судом.

6. Позивач та відповідач з даною мировою угодою ознайомлені, заперечень не мають.

Мирова угода складена у трьох однакових примірниках: по одному примірнику для кожної із сторін та один примірник - для матеріалів судової справи № 484/4003/21, яка знаходиться на розгляді Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області. Сторони просять Мирову угоду затвердити. Наслідки передбачені ст.ст. 207, 208, 255, 256 ЦПК України роз`яснені та зрозумілі.

З приводу умов мирової угоди заперечень не надійшло, представники позивача ОСОБА_2 та відповідача ОСОБА_3 надали заяви з проханням розглянути справу у їх відсутність. В судовому засіданні, яке відбулося 05.04.2022 року підтвердили факт укладення мирової угоди на основі взаємних поступок.

Згідно з ч. 7 ст. 49 ЦПК України сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії цивільного процесу.

Відповідно до ст. 207 ЦПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоди сторони можуть вийти за межи предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. Укладена сторона мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Відповідно до вимог ч. 1 п. 5 ст. 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

За невиконання умов цієї мирової угоди сторони несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.

Позивач та відповідач заявляють, що в процесі укладення цієї мирової угоди та в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, у тому числі й держави.

Сторони даної мирової угоди повністю усвідомлюють умови, мету та сутність цієї мирової угоди та підтверджують, що всі викладені умови цієї мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам і породжують настання наслідків, зазначених у тексті цієї мирової угоди. Наслідки затвердження цієї мирової угоди сторонам відомі.

Уся інформація, викладена в цій мировій угоді, сприймається сторонами як повною мірою достовірна. Кожна сторона окремо несе повну відповідальність за недостовірність інформації, яка зазначена в цій мировій угоді.

Відповідно до вимог ст. 208 ЦПК України виконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і в строки, передбачені цією угодою. Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документу, встановленим Законом України «Про виконавче провадження». У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Ознайомившись зі змістом мирової угоди, заяви про затвердження мирової угоди, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що мирова угода підлягає затвердженню, а провадження у справі закриттю, оскільки це не суперечить закону, не порушує права, свободи та інтереси інших осіб, а також держави.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 49, 142, 207, 208, 255, 256 ЦПКУкраїни, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Затвердити мирову угоду від 07.04.2022 року, укладену між позивачем ОСОБА_1 , паспорт серії НОМЕР_1 виданий 13.09.1996р, ідентифікаційний код НОМЕР_2 , проживає по АДРЕСА_1 , та відповідачем Приватним сільськогосподарським підприємством «НІКО» в особі директора Чакітяна Араіка Феліксовича, код ЄДРПОУ 00429068, підприємство розташоване за адресою вул. Шевченко, 34а, с. Лиса Гора Первомайського району Миколаївської області, який діє на підставі свідоцтва зареєстрованого Первомайською райдержадміністрацією 25.04.2001 року за № 20554833, за умовами якої:

Відповідач ПСП «НІКО» в особі директора Чакітяна Араіка Феліксовича, визнає та гарантує, що з моменту затвердження даної Мирової угоди судом, зобов`язується сплатити на користь позивача ОСОБА_1 заборгованість по сплаті орендної плати за період з 2014-2021 роки, за користування земельною ділянкою, кадастровий номер 4825484600:03:000:0560, яка дорівнює 28860 (двадцять вісім тисяч вісімсот шістдесят) гривень в строк до 31.08.2022року, шляхом перерахування коштів через фінансові установи згідно банківських реквізитів наданих позивачем.

Відповідач і позивач заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права чи охоронювані законом інтереси інших осіб чи третіх осіб,в тому числі й держави, а умови даної мирової угоди не є невиконуваними.

У разі затвердження цієї Мирової угоди Первомайським міськрайоннм судом Миколаївської області, ухвала про затвердження Мирової угоди є виконавчим документом.

У разі невиконання затвердженої судом цієї Мирової угоди ухвала суду про затвердження Мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Дана Мирова угода повністю погоджена позивачем та відповідачем, укладена українською мовою, є обов`язковою для виконання позивачем та відповідачем, і набирає законної сили з моменту її затвердження судом.

Позивач та відповідач з даною мировою угодою ознайомлені, заперечень не мають.

Ця мирова угода укладена та підписана в трьох примірниках, які мають однакову юридичну силу, один примірник залишається в Первомайському міськрайонному суді Миколаївської області у справі № 484/4003/21, та надається по одному примірнику для кожної зі Сторін.

Наслідки затвердження даної мирової угоди сторонам відомі: повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного сільськогосподарського підприємства «НІКО» в особі директора Чатікяна Араіка Феліксовича про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості по орендній платі - закрити.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги в разі якщо скарга не була подана. У разі якщо скарга була подана, ухвала набирає законної сили після перегляду справи судом апеляційної інстанції, якщо ухвалу не буде скасовано.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення (отримання) безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, апеляційні скарги подаються учасниками справи через Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області.

Суддя:

СудПервомайський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення07.04.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу103888013
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —484/4003/21

Ухвала від 07.04.2022

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Паньков Д. А.

Ухвала від 07.04.2022

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Паньков Д. А.

Ухвала від 03.12.2021

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Паньков Д. А.

Ухвала від 20.10.2021

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Паньков Д. А.

Ухвала від 12.10.2021

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Паньков Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні