Ухвала
від 10.04.2022 по справі 2а-0770/3437/12
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відмову у задоволенні клопотання

11 квітня 2022 рокум. Ужгород№ 2a-0770/3437/12

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі головуючого суді - Луцович М.М., розглянувши в порядку письмового провадження в приміщенні суду заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області про поновлення пропущеного строку для відкриття виконавчого провадження в адміністративній справі №2а-0770/3437/12 та видачу виконавчого листа, -

В С Т А Н О В И В:

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Рахівському районі звернулося до Закарпатського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Відкритого акціонерного товариства «Рахівський агрокомплекс» в особі голови ліквідаційної комісії ВАТ «Рахівський агрокомплекс» Дячук Степана Степановича, в якому просить зобов`язати відповідача визнати кредиторські вимоги Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Рахівському районі до Відкритого акціонерного товариства "Рахівський агрокомплекс", Код ЄДРПОУ 05488957, 90600, м. Рахів, вул. Партизанська, 108, Рахівського району Закарпатської області та внести до реєстру грошових вимог кредиторів для розрахунку з потерпілими на виробництві ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та ОСОБА_3 суму 192391, 53 грн. (сто дев`яносто дві тисячі триста дев`яносто одну гривню 53 копійки), а також провести відповідний розрахунок з відділенням Фонду.

Постановою Закарпатського окружного адміністративного суду від 14.03.2013 року уточнену позовну заяву Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Рахівському районі до Відкритого акціонерного товариства «Рахівський агрокомплекс» в особі голови ліквідаційної комісії ВАТ «Рахівський агрокомплекс» Дячук Степана Степановича - було задоволено.

До суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області про поновлення пропущеного строку для відкриття виконавчого провадження в адміністративній справі №2а-0770/3437/12 та видачу виконавчого листа. Вказана заява мотивована тим, що через структурні зміни, пов`язані з припинення юридичної особи у зв`язку з реорганізацією шляхом злиття - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області не мало можливості звернутися до суду із заявою про видачу виконавчого листа. З огляду на викладене Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області просить суд поновити пропущений строк для відкриття виконавчого провадження в адміністративній справі №2а-0770/3437/12 та видати виконавчий лист по справі №2а-0770/3437/12.

Відповідно до ч.3 ст.166 КАС України заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

За визначенням, наведеним в п.10 ч.1 ст.4 КАС України письмове провадження - розгляд і вирішення адміністративної справи або окремого процесуального питання в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанції без повідомлення та (або) виклику учасників справи та проведення судового засідання на підставі матеріалів справи у випадках, встановлених цим Кодексом.

Розглянувши подану заяву та дослідивши матеріали адміністративної справи, суд приходить до наступних висновків.

Згідно ч. 1 ст. 376 КАС України стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

З огляду на обґрунтування зазначені Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області в поданій заяві, з посиланням на ст. 376 КАС України суд приходить висновку, що просячи суд поновити пропущений строк для відкриття виконавчого провадження в адміністративній справі №2а-0770/3437/12 заявник фактично просить суд поновити пропущений строк пред`явлення виконавчого листа до виконання.

Відповідно до ч.2, ч. 3 ст. 376 КАС України заява про поновлення пропущеного строку подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції. Суд розглядає заяву про поновлення пропущеного строку в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Суд констатує, що твердження заявника про не отримання виконавчого листа по справі №2а-0770/3437/12 не відповідає дійсності, з огляду на наступне.

Згідно доказів, наявних у матеріалах справи позивач - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Рахівському районі отримало виконавчий лист по справі №2а-0770/3437/12 - 07.06.2013 року, що підтверджується підписом представника позивача на заяві від 19.03.2013 року (а.с.78).

Так, у відповідності до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Рахівському районі Закарпатської області припинено 15.09.2017 р.

Згідно з наказом Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України від 05 вересня 2017 року № 65-ос, управління Фонду є правонаступником усіх прав та обов`язків робочих органів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Закарпатській області, в тому числі і відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Рахівському районі Закарпатської області.

Оскільки виконавчий лист по справі №2а-0770/3437/12 був отриманий 07.06.2013 року Відділенням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Рахівському районі, отже такий вважається отриманий і його правонаступником - Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області.

Щодо посилання заявника, як на підставу поновлення пропущеного строку пред`явлення виконавчого листа до виконання, на структурні зміни, пов`язані з припиненням юридичної особи, пов`язані з реорганізацією шляхом злиття, то суд констатує, що така реорганізація відбулася у вересні 2017 року, а до суду з даною заявою заявник звернувся майже через чотири роки, а саме: 13.07.2021 року.

При цьому, заявником не було надано до суду жодних доказів наявності об`єктивно непереборних та поважних причин неможливості пред`явлення виконавчого листа до виконання у встановлені строки.

Відповідно до вимог статті 22 Закону України "Про виконавче провадження" від 21.09.1999 року № 606-ХІV (в редакції на момент видачі виконавчого листа), виконавчий лист на виконання судових рішень може бути пред`явлено до виконання протягом одного року з наступного дня після набрання рішенням законної сили чи закінчення строку, встановленого у разі відстрочки чи розстрочки виконання рішення, а в разі якщо судове рішення підлягає негайному виконанню, - з наступного дня після його постановлення.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить висновку що в задоволенні заяви про поновлення пропущеного строку для відкриття виконавчого провадження в адміністративній справі №2а-0770/3437/12 та видачу виконавчого лист слід відмовити.

На підставі наведеного та керуючись статтями 376, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

1.У задоволенні заяви Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області про поновлення пропущеного строку для відкриття виконавчого провадження в адміністративній справі №2а-0770/3437/12 та видачу виконавчого листа - відмовити.

2. Ухвала суду може бути оскаржена до Восьмого апеляційного адміністративного суду в строки визначені ст. 295 КАС України. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку визначеному ст. 256 КАС України.

Суддя М.М. Луцович

Дата ухвалення рішення10.04.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу103909880
СудочинствоАдміністративне
Сутьпоновлення пропущеного строку для відкриття виконавчого провадження в адміністративній справі №2а-0770/3437/12 та видачу виконавчого листа

Судовий реєстр по справі —2а-0770/3437/12

Ухвала від 10.04.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 30.06.2021

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 27.11.2012

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Постанова від 14.03.2013

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Постанова від 14.03.2013

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 27.11.2012

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні