Ухвала
від 12.04.2022 по справі 214/8655/21
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/8655/21

2/214/890/22

У Х В А Л А

про прийняття до розгляду та

відкриття загального позовного провадження по справі

13 квітня 2022 року м. Кривий Ріг

Суддя Саксаганськогорайонного судум.Кривого РогуДніпропетровської областіТкаченко А.В.,дослідивши матеріали позовної заяви Виконавчого комітету Саксаганської районної у місті ради, представленого органом опіки та піклування (м. Кривий Ріг, вул. Володимира Великого 32), що діє в інтересах неповнолітнього ОСОБА_1 , до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Криворізький міський центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді (м. Кривий Ріг, вул. Павла Глазового 4-а), про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини, накладення заборони на відчуження житла в інтересах неповнолітньої дитини, -

ВСТАНОВИВ:

Представник Виконавчого комітету Саксаганської районної у місті ради, представленого органом опіки та піклування, діючи в інтересах неповнолітнього ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , звернувся до суду з позовною заявою, в якій просить суд: позбавити ОСОБА_2 батьківських прав у відношенні неповнолітнього ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 стягнути з ОСОБА_2 аліменти на утримання її неповнолітнього сина ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмірі 1/4 частини з усіх видів доходів, але не менше 50% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку, на користь державного закладу, в якому перебуватиме дитина або опікуна; накласти заборону на відчуження майна у вигляді житлового приміщення, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 до досягнення повноліття ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У відповідностідо ч.6 ст.187 ЦПК України на запит суду надійшла відповідь з адресно-довідкового органу про реєстрацію місця проживання відповідача ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1 .

Судом встановлено, що позовна заява відповідно до ч.1 ст.27 ЦПК України підсудна Саксаганському районному суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, оскільки пред`явлена за зареєстрованим місцем проживання відповідача, подана з додержанням вимог ст.ст.175, 177 ЦПК України, підстави для її повернення, залишення без руху чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Згідно з п.1 ч.4 ст.274 ЦПК України, зазначений спір виник із сімейних відносин та стосується виконання відповідачем батьківських обов`язків, тому справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження із проведенням підготовчого провадження та призначенням підготовчого судового засідання по справі відповідно до ст.189 ЦПК України.

Відповідно до п.14 ч.1 ст.3 СК України, позивач звільнений від сплати судового збору за подання заяви про захист прав неповнолітньої дитини.

Керуючись ст.ст.4, 13, 14, ч.ч.2,4 ст.19, ч.1 ст.27, ст.ст.33, 175, 177, 187, 189-199, 260, 261 ЦПК України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою Виконавчого комітету Саксаганської районної у місті ради, представленого органом опіки та піклування, що діє в інтересах неповнолітнього ОСОБА_1 , до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Криворізький міський центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини, накладення заборони на відчуження житла в інтересах неповнолітньої дитини.

Розгляд цивільної справи проводити в порядку загального позовного провадження, розпочавши підготовче провадження.

Призначити підготовче засідання по справі на 09.30 годин 17 травня 2022 року, яке відбудеться в приміщенні Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області за адресою: вул. Демиденка 3-а, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, зал судових засідань №2, ІІ поверх.

Про час та місце розгляду справи повідомити сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, у встановленому законом порядку.

Встановити відповідачеві 15-денний строк з дня отримання ухвали суду про прийняття до розгляду та відкриття провадження по справі для подання відзиву на позовну заяву та зустрічного позову (за наявності для цього підстав). У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана відповідачем іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст.178 ЦПК України).

Третя особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, має право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву протягом 5 днів з дня отримання копії позовної заяви та доданих до неї документів, але не більш, ніж до початку судового розгляду справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади за посиланням http://court.gov.ua/fair/sud0435/ за номером справи.

Копію ухвали суду про прийняття до розгляду та відкриття провадження надіслати всім учасникам справи, та одночасно з копією ухвали надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів відповідачеві та третім особам, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя А.В. Ткаченко

Дата ухвалення рішення12.04.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу103948312
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —214/8655/21

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко А. В.

Ухвала від 08.06.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко А. В.

Ухвала від 22.03.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко А. В.

Ухвала від 18.10.2022

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко А. В.

Ухвала від 12.04.2022

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні