Ухвала
від 22.03.2023 по справі 214/8655/21
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/8655/21

2/214/2169/23

У Х В А Л А

про витребування доказів

22 березня 2023 року м. Кривий Ріг

Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Ткаченка А.В.,

за участю:

секретаря судового засідання Попкової Ю.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в порядку загального позовного провадження клопотання представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Морозова Євгенія Євгенійовича про витребування доказів у цивільній справі №214/8655/21 за позовною заявою Виконавчого комітету Саксаганської районної у місті ради, представленого органом опіки та піклування, що діє в інтересах неповнолітнього ОСОБА_2 , до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Криворізький міський центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, Державний професійно-технічний навчальний заклад «Криворізький навчально-виробничий центр», про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини, накладення заборони на відчуження житла в інтересах неповнолітньої дитини,-

Представники:

від позивача ОСОБА_3 ,

від відповідача адвокат АБ «ЄВГЕНІЯ МОРОЗОВА» Морозов Є.Є.,

від третьої особи-1 ОСОБА_4 ,

від третьої особи-2 ОСОБА_5 ,

ВСТАНОВИВ:

Представник Виконавчого комітету Саксаганської районної у місті ради, представленого органом опіки та піклування, діючи в інтересах неповнолітнього ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , звернувся до суду з позовною заявою, в якій просить суд: позбавити ОСОБА_1 батьківських прав у відношенні неповнолітнього ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 стягнути з ОСОБА_1 аліменти на утримання її неповнолітнього сина ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмірі 1/4 частини з усіх видів доходів, але не менше 50% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку, на користь державного закладу, в якому перебуватиме дитина або опікуна; накласти заборону на відчуження майна у вигляді житлового приміщення, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 до досягнення повноліття ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою суду від 13 квітня 2022 року позовну заяву прийнято до розгляду з відкриттям загального позовного провадження та початком підготовчого провадження (а.с.27).

21 листопада 2022 року на електронну пошту суду представником відповідача адвокатом Морозовим Є.Є. подано клопотання про витребування доказів, в якому він просить суд витребувати з КП «Криворізька багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги» Дніпропетровської обласної ради» (50011, м. Кривий Ріг, вул. Дишинського, буд.27) інформацію щодо загального стану здоров`я неповнолітнього ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (встановлений діагноз; наявність потреби у сторонній допомозі та постійному догляді), а також інформацію про те, хто відвідує неповнолітнього ОСОБА_2 у вказаному закладі, де він з 15 листопада 2022 року перебуває на стаціонарному лікуванні в дитячому відділенні. В обґрунтування вимог клопотання зазначив, що предмет спору стосується позбавлення ОСОБА_1 батьківських прав у відношенні неповнолітнього сина ОСОБА_2 . Стороні відповідача стало відомо, що ОСОБА_2 з 15 листопада 2022 року по теперішній час знаходиться на стаціонарному лікуванні у дитячому відділенні КП «Криворізька багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги» Дніпропетровської обласної ради». Однак, у ОСОБА_1 відсутні докази щодо загального стану здоров`я її сина, встановленого діагнозу, наявності/відсутності потреби у сторонній допомозі та постійному догляді, та хто його відвідує під час перебування на лікуванні. Самостійно надати такі докази вона не має можливості з огляду на їх конфіденційність. Зважаючи їх суттєвість та значимість для вирішення спору, представник просить суд їх витребувати у судовому порядку. Правом на участь в підготовчому судовому засіданні не скористався, подавши заяву про розгляд клопотання за його відсутності. На задоволенні вимог наполягав.

Представник позивача ОСОБА_3 та представники третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, кожен окремо, подали заяви про розгляд клопотання представника відповідача без їх участі у підготовчому судовому засіданні, проти задоволення клопотання не заперечували.

За даних обставин, суд вважає за можливе клопотання представника відповідача про витребування доказів розглянути за відсутності учасників справи, оскільки їх неявка не перешкоджає цьому.

Суд, дослідивши вимоги клопотання, письмові матеріали цивільної справи, приходить до висновку про необхідність його задоволення з огляду на таке.

Відповідно до ст.189 ЦПК України, завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Як визначено п.7 ч.2 с.197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд, зокрема, вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Відповідно до ст.76, ч.4 ст.77 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи та складають предмет доказування.

У розумінні ч.2 ст.78 ЦПК України, обставини справи, які за законом мають бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Згідно зі ст.81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Як слідує зі ст.ст.39-1, 40 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров`я», пацієнт має право на таємницю про стан свого здоров`я, факт звернення за медичною допомогою, діагноз, а також про відомості, одержані при його медичному обстеженні. Медичні працівники та інші особи, яким у зв`язку з виконанням професійних або службових обов`язків стало відомо про хворобу, медичне обстеження, огляд та їх результати, інтимну і сімейну сторони життя громадянина, не мають права розголошувати ці відомості, крім передбачених законодавчими актами випадків.

Враховуючи предмет та характер спору, який стосується інтересів неповнолітнього ОСОБА_2 , суд вважає, що врахування інформації про стан його здоров`я, наявність / відсутність потреби у сторонній допомозі та постійному догляді, дійсність наявності у нього психічного захворювання матиме істотне значення для вирішення справи та об`єктивного з`ясування її обставин. Зважаючи на конфіденційність заявлених представником відповідача доказів, які містять лікарську таємницю, суд вважає за доцільне витребувати їх з КП «Криворізька багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги» ДОР (50012, м. Кривий Ріг, вул. Дишинського, буд.27), у зв`язку з чим клопотання задовольнити.

У зв`язку з необхідністю додаткового часу для витребування доказів, відсутність яких ускладнює подальше підготовче провадження по справі, суд вважає за необхідне розгляд справи відкласти.

Керуючись ст.ст.19, 45, 76-78, 81, 84, 260, 261, 351, 353 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Морозова Євгенія Євгенійовича про витребування доказів задовольнити.

Витребувати з Комунального підприємства «Криворізька багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги» Дніпропетровської обласної ради (50012, м. Кривий Ріг, вул. Дишинського, буд.27):

-інформацію щодо загального стану здоров`я неповнолітнього ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який з 15 листопада 2022 року перебуває на стаціонарному лікуванні (встановлений діагноз; анамнез; наявність потреби у сторонній допомозі та постійному догляді);

-інформацію про те, хто відвідує/відвідував неповнолітнього ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , під час перебування його на стаціонарному лікуванні у дитячому відділенні Комунального підприємства «Криворізька багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги» Дніпропетровської обласної ради з 15 листопада 2022 року.

Витребувані відомості направити на адресу суду протягом 10 днів з моменту отримання копії даної ухвали. У випадку неможливості подання суду витребуваних доказів невідкладно повідомити про це суд із зазначенням причин протягом 5 (п`яти) днівз дня вручення копії ухвали.

Для виконання ухвали суду про витребування доказів підготовче судове засідання відкласти до 13.45 год. 24 квітня 2023 року.

Копію ухвали про витребування доказів направити до Комунального підприємства «Криворізька багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги» Дніпропетровської обласної ради для виконання, а учасникам справи для відома.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та апеляційному оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Ухвалу складено та підписано 22 березня 2023 року.

Суддя А.В. Ткаченко

Дата ухвалення рішення22.03.2023
Оприлюднено27.03.2023
Номер документу109760464
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав, стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини, накладення заборони на відчуження житла в інтересах неповнолітньої дитини,- Представники: від позивача ОСОБА_3 , від відповідача адвокат АБ «ЄВГЕНІЯ МОРОЗОВА» Морозов Є.Є., від третьої особи-1 ОСОБА_4 , від третьої особи-2 ОСОБА_5

Судовий реєстр по справі —214/8655/21

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко А. В.

Ухвала від 08.06.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко А. В.

Ухвала від 22.03.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко А. В.

Ухвала від 18.10.2022

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко А. В.

Ухвала від 12.04.2022

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні