Ухвала
від 13.04.2022 по справі 906/268/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ



майдан Путятинський, 3/65, м. Житомир, 10002, тел. (0412) 48 16 20,

e-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, web: https://zt.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ 03499916

УХВАЛА

Від "14" квітня 2022 р. м. Житомир Справа № 906/268/20

Господарський суд Житомирської області у складі судді Макаревича В.А.,

за участі секретаря судового засідання Підгаєцької М.Ю., розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання ліквідатора Цвітненка Д.М. №б/н від 19.01.2022 про затвердження звіту про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат у процедурі ліквідації ТОВ "Зернова компанія Полісся", відповідно до якого основна винагорода становить 171 600, 00 грн, додаткова грошова винагорода становить 16 714,80 грн, розмір понесених витрат становить 714,96 грн у справі №906/268/20

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Зернова компанія Полісся" (Житомирська область, Житомирський район, с. Троянів)

про банкрутство

За участю представників сторін:

- від боржника: не з`явився;

- від інших учасників провадження: не з`явились;

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Господарського суду Житомирської області перебуває справа №906/268/20 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Зернова компанія Полісся" (Житомирська область, Житомирський район, с. Троянів).

19.01.2022 на адресу суду від ліквідатора Цвітненка Д.М. надійшло клопотання №б/н від 19.01.2022 про затвердження звіту про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат у процедурі ліквідації ТОВ "Зернова компанія Полісся", відповідно до якого основна винагорода становить 171 600, 00 грн, додаткова грошова винагорода становить 16 714,80 грн, розмір понесених витрат становить 714,96 грн.

Ухвалою суду від 28.02.2022 судом прийнято та призначено до розгляду у наступне судове засідання клопотання №б/н від 19.01.2022 про затвердження звіту ліквідатора про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат у процедурі ліквідації ТОВ "Зернова компанія Полісся", відповідно до якого основна винагорода становить 171 600, 00 грн, додаткова грошова винагорода становить 16 714,80 грн, розмір понесених витрат становить 714,96 грн.

11.04.2022 на адресу суду від арбітражного керуючого Цвітненка Д.М. надійшло клопотання від 11.04.2022, у якому ліквідатор просить розглядати клопотання №б/н від 19.01.2022 про затвердження звіту про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат у процедурі ліквідації ТОВ "Зернова компанія Полісся" без участі арбітражного керуючого.

Учасники провадження у справі у судове засідання не з`явилися. Будь - яких заперечень на поданий ліквідатором звіт про нарахування і виплату грошової винагороди та відшкодування понесених витрат та клопотання №б/н від 19.01.2022 про затвердження звіту про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат від інших учасників провадження до суду не надійшло.

Розглянувши вищевказане клопотання та поданий ліквідатором звіт про нарахування і виплату грошової винагороди та відшкодування понесених витрат, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Згідно до частини 1 статті 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Відповідно до п. 3 ч.1 ст.12 Кодексу про банкрутство, арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право, зокрема, отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Кодексом.

Статтею 30 КУзПБ встановлено, що арбітражний керуючий виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого складається з основної та додаткової грошових винагород.

Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна або ліквідатора визначається в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень.

Сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, ліквідатора, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду, який розглядає справу, до моменту подання заяви про відновлення відкриття провадження у справі.

У разі якщо процедура триває після закінчення авансованих заявником коштів, основна винагорода арбітражного керуючого сплачується за рахунок коштів, одержаних боржником - юридичною особою у результаті господарської діяльності, або коштів, одержаних від продажу майна боржника, яке не перебуває в заставі.

Витрати арбітражного керуючого, пов`язані з виконанням ним повноважень у справі, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Кодексом, крім витрат на страхування його професійної відповідальності за заподіяння шкоди, а також витрат, пов`язаних з виконанням таких повноважень у частині, в якій зазначені витрати перевищують регульовані державою ціни (тарифи) на відповідні товари, роботи, послуги чи ринкові ціни на день здійснення відповідних витрат або замовлення (придбання) товарів, робіт, послуг.

Звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат має бути схвалений зборами кредиторів (у процедурі банкрутства фізичної особи) чи комітетом кредиторів (у процедурі банкрутства юридичної особи), а в частині витрат, що стосуються заставного майна, - забезпеченим кредитором.

Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації, реструктуризації заборгованості, погашення боргів подається арбітражним керуючим до господарського суду за п`ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

Арбітражний керуючий Цвітненко Д.М. надав звіт про затвердження звіту арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат у процедурі ліквідації, відповідно до якого основна грошова винагорода за період з 19.04.2021 по січень 2022 становить 171600 грн; додаткова грошова винагорода становить 16714,80 грн; розмір витрат, понесених арбітражним керуючим становить 714,96 грн.

Відповідно до протоколу засідання комітету кредиторів від 24.12.2021 комітетом кредиторів вирішено затвердити поданий звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат у ліквідаційній процедурі.

Господарським судом досліджено матеріали справи про банкрутство ТОВ "Зернова компанія "Полісся", перевірені додані ліквідатором матеріали звітів, розрахунки ліквідатора про нарахування та виплату грошової винагороди та понесених витрат за відповідні періоди та встановлено правильність арифметичних розрахунків; долучені до матеріалів справи докази здійснених ліквідатором витрат у справі підтверджують понесені ліквідатором Цвітненком Д.М. витрати у справі.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про наявність підстав задовольнити клопотання ліквідатора Цвітненка Д.М. №б/н від 19.01.2022 та затвердити звіт про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат у процедурі ліквідації ТОВ "Зернова компанія Полісся", відповідно до якого основна винагорода становить 171 600, 00 грн, додаткова грошова винагорода становить 16 714,80 грн, розмір понесених витрат становить 714,96 грн.

Керуючись ст. 1, 2, п. 4 ст. 9, ст.ст. 12, 30 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 233 - 234 ГПК України , господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання ліквідатора Цвітненка Д.М. №б/н від 19.01.2022.

2. Затвердити звіт ліквідатора Цвітненка Д.М. про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат у процедурі ліквідації ТОВ "Зернова компанія Полісся", відповідно до якого основна винагорода становить 171 600, 00 грн, додаткова грошова винагорода становить 16 714,80 грн, розмір понесених витрат становить 714,96 грн.

Ухвала господарського суду набирає законної сили 14.04.2022 та може бути оскаржена у встановленому чинним законодавством порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення до Північно-Західного апеляційного господарського суду або через Господарський суд Житомирської області.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного тексту ухвали.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію у справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/.

Дата підписання повного тексту ухвали: 15.04.2021

Суддя Макаревич В.А.

Список розсилки:

1 - в справу

2- боржнику 13320,Житомирська обл., Бердичівський р-н, с.Старий Солотвин, вул. Господарська,7 ( рек.)

та на ел. адресу : zkptroyaniv@gmail.com;

3- а/к. Цвітненко Д.М. 04053,м.Київ,вул.Кудрявська,3/5,оф.209 - реком.

та e-mail:tsvitnenko@ukr.net - елект.пошт.

4 - Приватному виконавцю виконавчого округу міста Києва Гненному Дмитру Анатолійовичу (03040, м.Київ, просп. Голосіївський , 86, офіс,1) - реком.

та на ел. адресу : 9429035@gmail.com;

5 - АТ спрощеного типу "ФІБУСА" (FIBUSA) (01001, м. Київ, вул. Еспланадна, буд. 20, оф. 501) - реком. з пов.

та на ел. адресу : 3315601776@gmail.gov.ua;

6 - ГУ ДПС у Житомирській області :10003, Житомирська обл., м. Житомир, вул. Тютюнника Юрка, буд. 7 - реком.

та на: zt.official@tax.gov.ua - на елек. адресу.

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення13.04.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу103976800
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —906/268/20

Ухвала від 13.04.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 13.04.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 27.02.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 11.02.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 01.02.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 21.01.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 17.01.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 08.12.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 08.12.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 15.11.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні