Ухвала
від 13.04.2022 по справі 906/268/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ



майдан Путятинський, 3/65, м. Житомир, 10002, тел. (0412) 48 16 20,

e-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, web: https://zt.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ 03499916

УХВАЛА

Від "14" квітня 2022 р. м. Житомир Справа № 906/268/20

Господарський суд Житомирської області у складі судді Макаревича В.А.,

за участі секретаря судового засідання Підгаєцької М.Ю., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу №906/268/20

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Зернова компанія Полісся" (Житомирська область, Житомирський район, с. Троянів)

про банкрутство

За участю представників сторін:

- від боржника: не з`явився;

- від інших учасників провадження у справі: не з`явились;

У провадженні Господарського суду Житомирської області перебуває справа №906/268/20 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Зернова компанія Полісся" (Житомирська область, Житомирський район, с. Троянів).

Згідно п.1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, цей Кодекс набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через шість місяців з дня набрання чинності цим Кодексом.

Відтак, 21.10.2019 набрав чинності Кодекс України з процедур банкрутства.

У відповідності п.2 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" втратив чинність.

За приписами п.4 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу.

Відповідно до ч.3. ст. 3 ГПК України судочинство у господарських судах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Відтак справа №906/268/20 розглядається відповідно до положень Кодексу України з процедур банкрутства.

У процесі здійснення ліквідаційної процедури ліквідатором підприємства - банкрута вжито відповідні заходи, передбачені Кодексом України з процедур банкрутства.

Відповідно до ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства ліквідатором підготовлено звіт за результатами ліквідаційної процедури ТОВ «Зернова компанія Полісся» у справі №906/268/20.

19.01.2022 на адресу суду від ліквідатора Цвітненка Д.М. надійшов звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Зернова компанія Полісся" (Житомирська область, Житомирський район, с. Троянів).

Ухвалою суду від 28.02.2022 судом було прийнято та призначено до розгляду у наступне судове засідання клопотання ліквідатора Цвітненка Д.М. №б/н від 19.01.2022 про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Судом встановлено, що всі учасники провадження були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання.

До початку розгляду справи на адресу Господарського суду Житомирської області - 11.04.2022 на адресу суду від арбітражного керуючого Цвітненка Д.М. надійшло клопотання від 11.04.2022, у якому ліквідатор просить розглядати клопотання №б/н від 19.01.2022 про затвердження звіту ліквідатора ТОВ "Зернова компанія Полісся" та ліквідаційного балансу без участі арбітражного керуючого.

Учасники провадження у справі у судове засідання не з`явились.

У судовому засіданні 01.02.2022 ліквідатор Цвітненко Д.М. підтримав поданий до суду для затвердження звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Зернова компанія Полісся" та клопотання ліквідатора Цвітненка Д.М. №б/н від 19.01.2022 про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу та пояснив, що ним було вжито всіх необхідних заходів при виконанні повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Зернова компанія Полісся" (Житомирська область, Житомирський район, с. Троянів) для завершення ліквідаційної процедури. При цьому всі члени комітету кредиторів були належним чином повідомлені про необхідність прибути на засідання для обговорення звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Товариства з обмеженою відповідальністю "Зернова компанія Полісся" (Житомирська область, Житомирський район, с. Троянів).

Кодексом України з процедур банкрутства передбачено обов`язок ліквідатора здійснення повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника та вказано перелік додатків, які додаються до звіту ліквідатора і є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, що проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Кредитор Гненний Д.А. (у режимі відеоконфензв`язку) у судовому засіданні 01.02.2022 також підтримав поданий до суду для затвердження звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Зернова компанія Полісся" та клопотання ліквідатора Цвітненка Д.М. №б/н від 19.01.2022 про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу, оскільки на засіданні комітету кредиторів 30.12.2021 було погоджено даний звіт. Повідомив, що, на його думку, у процесі здійснення ліквідаційної процедури ліквідатором підприємства - банкрута Цвітненком Д.М. виконано всю можливу повноту дій та вжито всі відповідні заходи, передбачені Кодексом України з процедур банкрутства.

На засіданні комітету кредиторів згідно протоколу від 30.12.2021 вирішено схвалити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Судом встановлено, що письмових заперечень проти затвердження остаточного звіту ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Зернова компанія Полісся" (Житомирська область, Житомирський район, с. Троянів) та закриття провадження у справі на адресу суду не надходило.

Розглянувши звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Зернова компанія Полісся" (Житомирська область, Житомирський район, с. Троянів) та матеріали справи, заслухавши у судовому засіданні, зокрема 01.02.2022 пояснення ліквідатора Цвітненка Д.М. та думку кредитора ОСОБА_1 (у режимі відеоконфензв`язку), господарський суд

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 04.08.2020, зокрема, відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Зернова компанія Полісся" (12460, Житомирська область, Житомирський район, с. Троянів, вул. Войтицького,11; ідентифікаційний код 35627289); введено мораторій на задоволення вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Зернова компанія Полісся" (Житомирська область, Житомирський район, с. Троянів).

Ухвалою Господарського суду Житомирської області від 02.02.2021, зокрема, визнано грошові вимоги Акціонерного товариства спрощеного типу "ФІБУСА" (FIBUSA) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Зернова компанія Полісся" (Житомирська область, Житомирський район, с. Троянів) на суму 47 249 057,21 грн, які віднесені до четвертої черги реєстру вимог кредиторів та 4 204 грн витрат по сплаті судового збору, які віднесені до першої черги; визнано грошові вимоги Приватного виконавця виконавчого округу міста Києва Гненного Дмитра Анатолійовича до Товариства з обмеженою відповідальністю "Зернова компанія Полісся" на суму 4 796 340,32 грн, які віднесені до четвертої черги реєстру вимог кредиторів та 4 204 грн витрат по сплаті судового збору, які віднесені до першої черги.

Ухвалою суду від 25.03.2021, зокрема, затверджено реєстр вимог кредиторів ТОВ "Зернова компанія "Полісся" (Житомирська область, Житомирський район, с. Троянів).

Постановою Господарського суду Житомирської області від 19.04.2021 року ТОВ «Зернова компанія Полісся» було визнане банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру щодо нього, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Цвітненка Дмитра Миколайовича.

19.04.2021 року на офіційному веб-сайті Верховного Суду було розміщено повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури (номер публікації: 66291).

Протягом ліквідаційної процедури заяв з поточними вимогами до боржника на адресу ліквідатора та суду не надходило.

Ухвалою Господарського суду Житомирської області від 24.06.2021 року було задоволено клопотання арбітражного керуючого Корницької О.О. та включено її грошові вимоги у сумі 74 891,00 грн до першої черги реєстру вимог кредиторів ТОВ «Зернова компанія Полісся».

Загальний розмір кредиторських вимог заявлених до боржника та визнаних судом складає 52 128 696,53 грн, з яких:

- Акціонерне товариство спрощеного типу «Фібуса» з грошовими вимогами у розмірі 47 253 261,21 грн, з яких: 4 204,00 грн - перша черга; 47 249 057,21 грн - четверта черга;

- Приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Гненний Дмитро Анатолійович з грошовими вимогами у розмірі 4 800 544,32 грн, з яких: 4 204,00 грн - перша черга; 4 796 340,32 грн - четверта черга;

- Арбітражний керуючий Корницька Олена Олександрівна з грошовими вимогами у розмірі 74 891,00 грн, віднесені до першої черги.

Ліквідаційна процедура боржника здійснювалася відповідно до норм Кодексу України з процедур банкрутства.

Відповідно до ст. 61 Кодексу України з процедур банкрутства ліквідатором було проведено інвентаризацію:

- необоротних активів (основні засоби, нематеріальні активи, інші необоротні

матеріальні активи, капітальні інвестиції);

- запасів;

- грошових коштів;

- грошових документів, бланків документів суворої звітності;

- наявності фінансових інвестицій;

- матеріальних цінностей, прийнятих на відповідальне зберігання;

- розрахунків з дебіторами і кредиторами.

За результатами проведеної інвентаризації ліквідатором було складено протокол висновків від 26.10.2021 (а.с. 193, т. 6).

Відповідно до ч. 1 ст. 62 Кодексу України з процедур банкрутства, усі види майнових активів (майно та майнові права) банкрута, які належать йому на праві власності або господарського відання, включаються до складу ліквідаційної маси.

При здійсненні своїх повноважень ліквідатором було вчинено дії на стягнення дебіторської заборгованості на користь боржника з Товариства з обмеженою відповідальністю «Кольза» у розмірі 709 997,20 гривень.

Зі стягнутих коштів та залишку коштів на рахунку боржника ліквідатором було сформовано ліквідаційну масу ТОВ «Зернова компанія Полісся» у розмірі 728 759,96 гривень, які були спрямовані на задоволення вимог кредиторів у порядку, встановленому Кодексом України з процедур банкрутства.

З метою виявлення майна банкрута ліквідатором здійснено запити до реєструючих органів та отримані наступні відповіді ( а.с. 173- 185, т.6).

Відповідно до листа AT «Укрзалізниця» № 59/1107, відсутня інформація про вагони, зареєстровані за ТОВ «Зернова компанія Полісся», як власника, боржник відсутній в довіднику «Собственники грузовьіх вагонов государств-участников Сотружества». Також в інформаційних базах відсутні відомості про зареєстровані локомотиви боржника.

Відповідно до листа Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку №10/04/12680, за наявними щоквартальними адміністративними даними, наданими депозитарними установами ТОВ «Зернова компанія Полісся», серед власників пакетів голосуючих акцій (5 відсотків і більше) акціонерних товариств, відсутнє.

Відповідно до листа Державного космічного агентства України №2995-3.3, зареєстрованих унікальних об`єктів космічної діяльності у ТОВ «Зернова компанія Полісся» не має.

Відповідно до листа Державної архітектурно-будівельної інспекції України № 40- 304-963/21, в Реєстрі відсутня інформація щодо видачі/реєстрації ТОВ «Зернова компанія Полісся» документів дозвільного та декларативного характеру на будівництво та наявності вказаної юридичної особи в переліку замовників будівництва.

Відповідно до листа Управління Держпраці у Житомирській області № 4118, за ТОВ «Зернова компанія Полісся» в Управлінні не зареєстровані великовантажні та інші технологічні транспортні засоби, що не підлягають експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування.

Відповідно до листа Державної служби морського та річкового транспорту України № 4197/03/15-21, відсутні записи в Державному судновому реєстрі України та Судновій книзі України щодо суден, власником або судновласником яких є ТОВ «Зернова компанія Полісся».

Відповідно до листа Державної авіаційної служби України № 12/12.5-2409-21, у Державному реєстрі цивільних повітряних суден України за ТОВ «Зернова компанія Полісся» повітряні судна не зареєстровані.

Ліквідатором здійснено пошук об`єктів промислової власності, які належать ТОВ «Зернова компанія Полісся», за результатами якого складено звіт.

За результатами пошуку, проведеного арбітражним керуючим, на веб-сайті «Спеціальна інформаційна система "Укрпатенту», ліквідатором було встановлено, що ТОВ «Зернова компанія Полісся» не володіє об`єктами промислової власності (винаходами, корисними моделями; промисловими зразками; компонуваннями напівпровідникових виробів; торговельними марками (знаками для товарів і послуг); географічними зазначеннями), в том числі не володіє ліцензіями на використання окремих об`єктів промислової власності.

Відповідно до листа Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області № Вих-2041/04/-ДВ, згідно уніфікованої бази даних за ТОВ «Зернова компанія Полісся» зареєстровано 2 одиниці сільськогосподарської техніки: 1) Обприскувач ОПШ-2000-21.6, заводський номер 985, рік випуску 2008; 2) Навантажувач телескопічний Manitou МТ 932, заводський номер 172629, двигун № НОМЕР_1 .

Відповідно до листа РСЦ ГСЦ МВС в Житомирській області № 31/6-1146, згідно з базою даних підсистеми НАІС Єдиного державного реєстру МВС за ТОВ «Зернова компанія Полісся» зареєстрований автомобіль марки КАМАЗ 5410, 1982 року випуску, червоного кольору, VIN № НОМЕР_2 .

Ліквідатором не було виявлено активів боржника, про які в своїх листах зазначає Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області та РСЦ ГСЦ МВС в Житомирській області.

В той же час ліквідатором встановлено, що Навантажувач телескопічний Manitou МТ 932 було відчужено боржником за договором купівлі-продажу №27/02/2018 від 27.02.2018 року, відповідно до якого, ТОВ «Зернова компанія Полісся» продало вказане майно на користь Фермерського селянського господарства «Мрія».

Зазначене підтверджується копіями документів, що додаються до звіту: договором купівлі-продажу № 27/02/2018 від 27.02.2018 року з актом приймання-передачі; видаткової накладної № ЛНА-000001 від 27.02.2018 року.

Оплата за вказаним договором була проведена в повній мірі, що перевірено ліквідатором.

Обприскувач ОПШ-2000-21.6, заводський № 985, 2008 року випуску, було списано з балансу ТОВ «Зернова компанія Полісся» у зв`язку з фізичним зносом технічного стану і неможливістю подальшого його використання, що підтверджується Протоколом засідання постійної діючої комісії щодо надходження та списання необоротних активів № 20/03/21 від 20.03.2021 року та Актом списання транспортних засобів № ЛНА-000002 від 31.03.2021 року, копії яких додаються до звіту.

У зв`язку з фізичним та моральним зносом і неможливістю подальшого його використання автомобіль марки КАМАЗ 5410, 1982 року випуску було списано з балансу ТОВ «Зернова компанія Полісся», що підтверджується Протоколом засідання постійної діючої комісії щодо надходження та списання необоротних активів №20/03/21-1 від 20.03.2021 року та Актом списання транспортних засобів №ЛНА-000003 від 31.03.2021 року, копії яких додаються до звіту.

Матеріали, які свідчать про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси, а саме: договори купівлі - продажу майна, акти приймання - передачі майна, протоколи аукціонів з реалізації майна банкрута, докази погашення кредиторської заборгованості, докази списання майна (відповідно до прийнятих рішень комітету кредиторів) оглянуті та перевірені судом, долучені до матеріалів поданого звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу, а також до поданих ліквідатором проміжних звітів у справі ( а. с. 194-244, т.6).

Ліквідатором було проведено аналіз фінансового стану банкрута та складено Звіт за результатами проведення аналізу фінансово-господарської діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю «Зернова компанія Полісся».

Аналіз фінансово-господарського стану боржника проводився в межах підходів, визначених Методичними рекомендаціями щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, затверджених наказом Міністерства економіки України № 14 від 19.01.2006. Предметом аналізу були економічні процеси та аналіз показників діяльності підприємства.

Розгляд показників ліквідності показує, що ТОВ «Зернова компанія Полісся», на кінець звітного періоду, нездатне в повному обсязі розраховуватися зі своїми поточними зобов`язаннями.

Негативне значення показника поточної платоспроможності протягом усього розглянутого періоду свідчить про хронічну поточну неплатоспроможність підприємства, відсутності коштів та високоліквідних активів для погашення поточного боргу. Тенденція до зниження поточної платоспроможності свідчить про прогресуючу неплатоспроможність ТОВ «Зернова компанія Полісся».

Показники фінансової стійкості підприємства, протягом аналізованого періоду, нижче нормативних показників та свідчать про наявність у ТОВ «Зернова компанія Полісся» ознак критичної неплатоспроможності, що відповідають фінансовому стану банкрутства.

На кінець звітного періоду фінансовий стан ТОВ «Зернова компанія Полісся» характеризується ознаками надкритичної неплатоспроможності.

Ознаки фіктивного банкрутства у підприємства відсутні.

Ознаки дій з доведення до банкрутства у підприємства відсутні.

Ознаки дій з приховування банкрутства у підприємства відсутні.

Аналіз фінансового стану ТОВ «Зернова компанія Полісся» в сукупності свідчить про відсутність резервів для підвищення ефективності його функціонування, відсутність перспектив (можливості) відновлення платоспроможності та недоцільність застосування процедури санації.

Результати аналізу свідчать про відсутність підстав для покладення субсидіарної відповідальності на третіх осіб за зобов`язаннями боржника.

24.12.2021 року відбулося засідання комітету кредиторів боржника, на якому комітетом було розглянуто та прийнято до відома інформацію, викладену у Звіті за результатами проведення аналізу фінансово-господарської діяльності.

На виконання прийнятих рішень комітетом кредиторів ТОВ «Зернова компанія Полісся», ліквідатором 24.12.2021 року були проведені наступні розрахунки:

- здійснено виплату винагороди (основної та додаткової) арбітражного керуючого

Цвітненка Д.М. у загальному розмірі 188 314,80 гривень.

- здійснено погашення кредиторських вимог АТ «Фібуса» у загальному розмірі

418 552,24 гривень.

- здійснено погашення кредиторських вимог ОСОБА_1 у

загальному розмірі 46 286,96 гривень.

- здійснено погашення кредиторських вимог арбітражного керуючого Корницької

Олени Олександрівни у розмірі 74 891,00 гривень.

На підтвердження проведення вказаних розрахунків до звіту додається виписка з поточного рахунку боржника за 24.12.2021 року.

У зв`язку з тим, що Акціонерне товариство «Фібуса» на запит ліквідатора не надало інформації про свої актуальні банківські реквізити, комітетом кредиторів було прийнято рішення виплатити суму погашення кредиторських вимог Акціонерного товариства «Фібуса» на поточний рахунок представника кредитора - Лошакова Дмитра Сергійовича, згідно Довіреності від 20.12.2019 року, із засвідченням справжності підпису, апостиль від 20.12.2019 року, які в подальшому будуть перераховані представником на рахунок кредитора.

Судом було перевірено довіреність від 20.12.2019, видану, зокрема на представника Лошакова Д.С. Акціонерним товариством «Фібуса» та встановлено її відповідність закону та чинність на момент 24.12.2021 - дати засідання комітету кредиторів боржника та прийняття ним відповідних рішень (в тому числі наявність права на отримання коштів для Акціонерного товариства «Фібуса»).

Згідно до довідки АТ "Райффайзен Банк" розрахункові рахунки банкрута закриті (а.с. 243, т. 6).

Довідка Комунальної установи «Трудовий архів» Житомирської районної ради свідчить про те, що документи з кадрових питань (особового складу) ТОВ "Зернова компанія Полісся" за 2008-2021 в кількості 5 справ передані на зберігання (а.с.244, т.6).

Відповідно до ч. 1 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо); реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідку архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, видане Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів боргових цінних паперів - звіт про результати погашення цінних паперів.

Господарський суд після розгляду звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Ліквідатором банкрута Цвітненком Д.М. до суду подано звіт ліквідатора з додатками та ліквідаційний баланс ТОВ «Зернова компанія Полісся».

На засіданні комітету кредиторів згідно протоколу засідання комітету кредиторів від 30.12.2021 вирішено схвалити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута ТОВ «Зернова компанія Полісся».

Судом встановлено та не заперечувалося представниками кредиторів та учасниками провадження у справі, зокрема і в судовому засіданні 01.02.2022 здійснення ліквідатором Цвітненком Д.М. всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів Товариства з обмеженою відповідальністю "Зернова компанія Полісся", що підтверджуються доказами у справі.

Як свідчать матеріали справи, майнові активи та грошові кошти, які б можливо було включити до складу ліквідаційної маси на дату складання звіту та ліквідаційного балансу у банкрута відсутні.

Банкрут не має в своєму розпорядженні коштів чи інших активів для погашення кредиторських вимог.

У зв`язку з відсутністю у банкрута майнових активів та грошових коштів залишається непогашеною заборгованість перед кредиторами.

Відсутність у банкрута майнових активів підтверджена даними ліквідаційного балансу банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю "Зернова компанія Полісся".

З урахуванням зазначеного та за наслідками дослідження судом матеріалів справи встановлено, що ліквідатором банкрута Цвітненком Д.М. у ході ліквідаційної процедури здійснено усі необхідні заходи, передбачені Кодексом про банкрутство.

Згідно п. 7 ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства вимоги, не погашені у зв`язку з недостатністю майна, вважаються погашеними.

Частиною 2 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд постановляє ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - банкрута, а також власнику майна.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.90 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо, зокрема, затверджено звіт ліквідатора у порядку, передбаченому цим Кодексом.

Враховуючи зазначене в сукупності, звіт ліквідатора арбітражного керуючого Цвітненка Д.М. та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Зернова компанія Полісся" підлягають затвердженню.

Керуючись ст.2, ч.4 ст.9, ст.ст. 60, 65, пунктом 5 частини 1 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 233 - 234 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд Житомирської області

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання арбітражного керуючого Цвітненка Д.М. №б/н від 19.01.2022 про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

2. Затвердити звіт арбітражного керуючого Цвітненка Д.М. та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Зернова компанія Полісся"; місцезнаходження: 12460, Житомирська область, с. Троянів, вул. Войтицького, буд. 11, ідентифікаційний код 35627289.

3. Ліквідувати юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "Зернова компанія Полісся"; місцезнаходження: 12460, Житомирська область, с.Троянів, вул. Войтицького, буд. 11, ідентифікаційний код 35627289.

4. Припинити повноваження ліквідатора Цвітненка Д.М. після внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань запису про припинення юридичної особи - банкрута.

5. Вимоги кредиторів у справі, які не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

6. Провадження у справі закрити.

7. Арбітражному керуючому Цвітненка Д.М. вжити заходів внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань запису про припинення юридичної особи - банкрута.

8. Надіслати копію ухвали про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу арбітражному керуючому Цвітненку Д.М., кредиторам у справі, органу державної статистики для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

Ухвала господарського суду набирає законної сили 14.04.2022 та підлягає оскарженню.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення до Північно - Західного апеляційного господарського суду або через Господарський суд Житомирської області.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного тексту ухвали.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію у справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/.

Дата підписання ухвали: 18.04.2022

Суддя Макаревич В.А.

Список розсилки:

1 - в справу

2- боржнику 13320,Житомирська обл., Бердичівський р-н, с.Старий Солотвин, вул. Господарська,7 ( рек.)

та на ел. адресу : zkptroyaniv@gmail.com;

3- а/к. Цвітненко Д.М. 04053,м.Київ,вул.Кудрявська,3/5,оф.209 - реком.

та e-mail:ІНФОРМАЦІЯ_3 - елект.пошт.

4 - Приватному виконавцю виконавчого округу міста Києва Гненному Дмитру Анатолійовичу (03040, м.Київ, просп. Голосіївський , 86, офіс,1) - реком.

та на ел. адресу : ІНФОРМАЦІЯ_2;

5 - АТ спрощеного типу "ФІБУСА" (FIBUSA) (01001, м. Київ, вул. Еспланадна, буд. 20, оф. 501) - реком.

та на ел. адресу : ІНФОРМАЦІЯ_1;

6 - ГУ ДПС у Житомирській області :10003, Житомирська обл., м. Житомир, вул. Тютюнника Юрка, буд. 7 - реком.

та на: zt.official@tax.gov.ua - на елек. адресу

7 - Міністерство юстиції України - 01001 м.Київ, вул.Городецького, 13., bankrut@zt.minjust.gov.ua - на електронну пошту

8 - Головне управління статистики у Житомирській області - вулиця Миколи Сціборського, 6А, Житомир, Житомирська область, 10002 - реком.

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення13.04.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу103983870
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —906/268/20

Ухвала від 13.04.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 13.04.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 27.02.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 11.02.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 01.02.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 21.01.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 17.01.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 08.12.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 08.12.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 15.11.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні