Ухвала
від 14.04.2022 по справі 700/95/22
ЛИСЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 700/95/22

2/700/100/22

УХВАЛА

"15" квітня 2022 р. Лисянський районний суд Черкаської області в складі головуючого-судді: Пічкур С.Д., за участю секретаря судового засідання: Сіденко Н.П., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Лисянка, в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу № 700/727/20, провадження № 2/700/383/20 за позовною заявою ОСОБА_1 до ПАТ «Черкасиобленерго», в особі Лисянської філії ВСП Звенигородські електричні мережі, про захист прав споживача,

установив:

В провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ПАТ «Черкасиобленерго», в особі Лисянської філії ВСП Звенигородські електричні мережі, про захист прав споживача.

Від відповідача 13 квітня 2022 року через канцелярію суду надійшла зустрічна позовна заява про стягнення збитків завданих порушенням Правил роздрібного ринку електричної енергії.

В судове засідання позивач не з`явився, направив суду клопотання про підтримання позову та розгляд справи без його участі. Подав також клопотання про витребування доказів від ТОВ «Черкасиенергозбут», а саме довідки про споживання електричної енергії за місцем проживання протягом останніх трьох років, для підтвердження своїх позовних вимог.

Представник відповідача теж подав клопотання про проведення судового засідання без їх участі у зв`язку з військовим станом.

Заслухавши учасників судового розгляду, дослідивши зустрічний позов, суд вважає, що зустрічної позов може бути прийняти судом до розгляду.

Відповідно до ч.2ст.193 ЦПК Українизустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Відповідно до ч.3ст.193 ЦПК Українивимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову у даній справі, первісний та зустрічний позов взаємопов`язані та їх спільний розгляд є доцільним, у зв`язку з чим судом приймається зустрічний позов.

Форма і зміст поданої зустрічної позовної заяви відповідає вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України. Підстав у суду для неприйняття зустрічного позову до спільного розгляду з первісним позовом немає.

Згідно ч. 4 ст. 193 ЦПК України, у випадку подання зустрічного позову у справі, яка розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, суд постановляє ухвалу про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Клопотання про витребування доказів від ТОВ «Черкасиенергозбут» підлягає до задоволення, оскільки вказані відомості мають значення для справи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 84, 193 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти зустрічну позовну заяву ПАТ «Черкасиобленерго», в особі Лисянської філії ВСП Звенигородські електричні мережі до ОСОБА_1 про стягнення збитків завданих порушенням Правил роздрібного ринку електричної енергії та об`єднати в одне провадження з первісним позовом.

Перейти до розгляду справи за правилами загального позовного провадження призначивши підготовче судове засідання на 22квітня 2022року о10-00 годині в приміщенні Лисянського районного суду Черкаської області.

Зобов`язати ТОВ «Черкасиенергозбут» надати суду відомості про споживання електричної енергії за особовим рахунком НОМЕР_1 ОСОБА_1 АДРЕСА_1 за період 2019-2021 років.

Копію зустрічної позовної заяви надіслати відповідачу за зустрічним позовом, роз`яснивши відповідачу право надати відзив на зустрічний позов відповідно до ст.178ЦПК України, та додати до відзиву докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується заперечення відповідача.

Також відповідачу за зустрічним позовом необхідно додати до відзиву на зустрічний позов документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відзив на зустрічний позов подається у строк не менше 15 днів з дня вручення ухвали про прийняття зустрічного позову.

Ухвала окремо від рішення оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя С.Д.Пічкур

СудЛисянський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення14.04.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу103978128
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —700/95/22

Ухвала від 29.05.2022

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Пічкур С. Д.

Ухвала від 21.04.2022

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Пічкур С. Д.

Ухвала від 14.04.2022

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Пічкур С. Д.

Ухвала від 16.02.2022

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Пічкур С. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні