Ухвала
від 19.04.2022 по справі 569/537/22
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/537/22

1-кс/569/1628/22

УХВАЛА

19 квітня 2022 рокум. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в м. Рівне клопотання дізнавача СД Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 (далі дізнавач), погоджене прокурором Рівненської окружної прокуратури ОСОБА_4 , в рамках кримінального провадження №42022181110000002 від 06.01.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.190 КК України (далі це ж кримінальне провадження) про тимчасовий доступ до речей і документів (інформації), -

ВСТАНОВИВ:

Досудове розслідування кримінального провадження розпочато за виявленим фактом про те, що у ході вивчення матеріалі Державного реєстру речових прав на нерухоме майно встановлено, що ОСОБА_5 здійснив приватизацію земельної ділянки безоплатно за рішенням органів місцевого самоврядування. Після чого вказана особа повторно зверталася до органів місцевого самоврядування за отриманням земельної ділянки того ж вид безоплатно. Разом з тим, згідно норм Земельного Кодексу України, передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян у межах норм, визначених цим Кодексом, проводиться один раз по кожному виду використання. Так, вказане свідчить, що ОСОБА_5 повторно використано своє право на безоплатну передачу у власність земельної ділянки для індивідуального садівництва та, як наслідок, незаконно отримано у власність земельну ділянку площею 0,0972 га.

Дізнавач у клопотанні вказує, що ОСОБА_5 також отримано у власність за рішення органів місцевого самоврядування земельних ділянок загальною площею 0,1972 га для ведення садівництва, що порушує норми безоплатної приватизації.

Покликаючись на наведене, дізнавач вказує на необхідність в отриманні тимчасового доступу до оригіналів документів ІНФОРМАЦІЯ_1 , що за адресою АДРЕСА_1 , перелік яких наведено у клопотанні, які стали підставою для прийняття рішень про передачу ОСОБА_5 земельної ділянки, що необхідно для повного всебічного та об`єктивного розслідування кримінального провадження, оскільки вказані документи слугуватимуть встановленню особи, яка вчинила кримінальне правопорушення та будуть слугувати в якості об`єктів дослідження при проведенні почеркознавчої та оціночно-земельної експертиз.

Дізнавач для розгляду клопотання не з`явився, надіслав заяву про розгляд клопотання без його участі.

ІНФОРМАЦІЯ_1 про день та час розгляду клопотання повідомлялося, про що свідчить телефонограма, але представник не з`явився.

Клопотання розглядається участі представника особи, у володінні якої перебувають документи (інформація), відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України.

З урахуванням заяви вказаної дізнавача, неявки представника особи, у володінні якої перебувають документи, відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Дослідивши клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно доч.1ст.159ККУкраїни, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Дізнавач у своєму клопотанні довів достатньо підстав, передбачених ч. 5 ст. 163 КПК України, що документи до яких він просить надати тимчасовий доступ перебувають володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , і вони мають істотне значення у даному кримінальному провадження та необхідні для проведення почеркознавчої та оціночно-земельної експертиз, слід клопотання задоволити.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст.159, 162-164 КПК України,

УХВАЛИВ:

Надати дізнавачу сектору дізнання Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , тимчасовий доступ до оригіналів документів ІНФОРМАЦІЯ_1 що за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

- до проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки безоплатно у власність громадянину ОСОБА_5 для ведення садівництва за рахунок земель сільськогосподарського призначення державної власності на території Шубківської сільської ради Рівненського району Рівненської області.

- до проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки безоплатно у власність громадянину ОСОБА_5 для ведення індивідуального садівництва за рахунок земель запасу сільськогосподарського призначення комунальної власності територіальної громади міста Рівного.

- до наказу ІНФОРМАЦІЯ_1 від 21.08.2014 №17-470/16-14-СГ «Про затвердження проекту землеустрою та передачу земельної ділянки у власність».

- до заяви (клопотання) ОСОБА_5 про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність.

- до наказу ІНФОРМАЦІЯ_1 «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність ОСОБА_5 ».

- до заяви (клопотання) ОСОБА_5 про надання дозволу на затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність.

- до викопіювання із зазначенням бажаного місця розташування земельної ділянки поданої ОСОБА_5 .

- до всіх інших документів, які стали підставою для прийняття наказів про виділення земельної ділянки у власність поданих до ІНФОРМАЦІЯ_2 - з можливістю ознайомитись з ними та вилучити їх оригіналів.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Встановити строк дії ухвали один місяць з моменту постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення19.04.2022
Оприлюднено17.05.2024
Номер документу104017336
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —569/537/22

Ухвала від 25.04.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 25.04.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 19.04.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 07.04.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 26.01.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 26.01.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 26.01.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні