Ухвала
від 20.04.2022 по справі 305/241/21
РАХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 305/241/21

Провадження по справі 2/305/83/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.04.2022 року Рахівський районний суд Закарпатської області в складі:

головуючого судді Ємчука В.Е.

за участі: секретаря судового засідання Шемоти М.І.

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовом заступника керівника Закарпатської обласної прокуратури, в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до Рахівської районної державної адміністрації Закарпатської області, ОСОБА_1 про визнання недійсним та скасування розпорядження голови Рахівської районної державної адміністрації Закарпатської області, скасування державного акту на право власності на земельну ділянку,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Рахівського районного суду перебуває цивільна справа за позовом заступника керівника Закарпатської обласної прокуратури, в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до Рахівської районної державної адміністрації Закарпатської області, ОСОБА_1 про визнання недійсним та скасування розпорядження голови Рахівської районної державної адміністрації Закарпатської області, скасування державного акту на право власності на земельну ділянку.

В судове засідання сторони не з`явилися, надали суду заяви про розгляд даної справи без їхньої участі.

Відповідно до ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права й обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

З позовної заяви вбачається, що підставою для пред`явлення прокурором позову стало те, що земельна ділянка за кадастровим номером 2123656200:08:001:0233, яка розташована на території Ясінянської селищної ради Рахівського району Закарпатської області та належить ОСОБА_1 , частково накладається на земельну ділянку земель лісового фонду ДП "Ясінянське ЛГ", при цьому рішення про її вилучення з постійного користування ДП "Ясінянське лісомисливське господарство" не приймалось взагалі. Позивач зазначає, що в такому випадку землі лісогосподарського призначення, які перебували у постійному користуванні ДП "Ясінянське лісомисливське господарство", протиправно вилучено з державної власності та передано у власність відповідачу.

Рішення суду у даній справі може вплинути на права та обов`язки Державного підприємства "Ясінянське лісомисливське господарство" як землекористувача, яке не залучене стороною у справі, тому суд вважає за необхідне залучити останнє до участі у даній справі в статусі третьої особи без самостійних вимог на стороні позивача.

Керуючись ст.ст. 53, 260 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ :

Залучити Державне підприємство "Ясінянське лісомисливське господарство" (смт Ясіня, вул. Грушевського, 13) в статусі третьої особи без самостійних вимог до участі у справі за позовом заступника керівника Закарпатської обласної прокуратури, в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до Рахівської районної державної адміністрації Закарпатської області, ОСОБА_1 про визнання недійсним та скасування розпорядження голови Рахівської районної державної адміністрації Закарпатської області, скасування державного акту на право власності на земельну ділянку.

Направити Державному підприємству "Ясінянське лісомисливське господарство" (смт Ясіня, вул. Грушевського, 13) копію ухвали та позовної заяви.

Справу призначити до розгляду на 09:00 год. 27 червня 2022 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: В.Е.Ємчук

СудРахівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення20.04.2022
Оприлюднено22.06.2022
Номер документу104030601
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —305/241/21

Рішення від 01.02.2023

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Ємчук В. Е.

Ухвала від 14.06.2022

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Ємчук В. Е.

Ухвала від 20.04.2022

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Ємчук В. Е.

Ухвала від 13.04.2022

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Ємчук В. Е.

Ухвала від 03.11.2021

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Ємчук В. Е.

Ухвала від 06.10.2021

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Ємчук В. Е.

Ухвала від 01.10.2021

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Ємчук В. Е.

Ухвала від 28.05.2021

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Ємчук В. Е.

Ухвала від 11.02.2021

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Ємчук В. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні