Ухвала
від 21.04.2022 по справі 728/2226/18
ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Справа № 728/2226/18

номер провадження 1-в/695/90/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 квітня 2022 рокум. Золотоноша

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань подання начальника Ніжинського районного сектору № 3 філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області про звільнення від відбування покарання з випробуванням у зв`язку із закінченням іспитового строку стосовно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,

ВСТАНОВИВ:

До Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області надійшло подання начальника Ніжинського районного сектору № 3 філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області щодо звільнення ОСОБА_4 від відбування покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку.

В обґрунтування подання зазначено, що ОСОБА_4 був засуджений вироком Бахмацького районного суду Чернігівської області від 18.03.2019 за ч. 3 ст. 185 КК України до покарання у виді 4 років позбавлення волі, зі звільненням від відбуття покарання з випробувальним строком на 3 роки на підставіст. 75 КК України. Перебуваючи на обліку Ніжинського районного сектору №3 філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області, ОСОБА_4 за час випробувального терміну притягувався до адміністративної відповідальності, а тому 05.08.2021 до Бахмуцького районного суду Чернігівської області було внесено подання про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення засудженого для відбування призначеного судом покарання. Ухвалою Бахмацького районного суду Чернігівської області від 07.09.2021 подання Ніжинського районного сектору №3 філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області було задоволено, але ухвалою Чернігівського апеляційного суду від 12.10.2021 ухвалу Бахмуцького районного суду Чернігівської області від 07.09.2021 було скасовано та в задоволені подання Ніжинського районного сектору № 3 філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області відмовлено. У подальшому ОСОБА_4 до адміністративної відповідальності не притягувався, порушень явки на реєстрацію не допускав. До кримінальної відповідальності за час іспитового строку не притягувався. Заходи, передбачені індивідуальним планом виконав. За місцем проживання характеризується посередньо. Термін іспитового строку закінчився.

Прокурор у судовому засіданні на задоволені клопотання наполягав.

У судове засідання засуджений ОСОБА_4 не з`явився, надіслав на адресу суду заяву про розгляд подання у його відсутності, проти задоволення подання не заперечує.

Представник органу пробації Ніжинського районного сектору №3 філії ДУ «Центр пробації» Чернігівської області у судове засідання не з`явився, надіслав на адресу суду клопотання про розгляд подання за його відсутності, на задоволені подання наполягає.

Дослідивши подання та додані до нього письмові документи, суд вважає, що подання підлягає задоволенню, оскільки судом встановлено, що ОСОБА_4 протягом іспитового строку до кримінальної відповідальності не притягувався, обов`язки, покладені судом виконував, порушень, які б носили систематичний характер, не допускав, за місцем проживання характеризується посередньо, а іспитовий строк закінчився.

При цьому суд не вбачає підстав для скасування іспитового строку за наслідком притягнення ОСОБА_4 лише до адміністративної відповідальності.

Отже, з огляду на те, що підстави для скасування випробувального строку та направлення ОСОБА_4 відбувати призначене покарання у виді позбавлення волі судом не встановлені, слід звільнити від призначеного йому покарання.

Керуючись ст.7, 369-372, 376, 537, 539 КПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Подання Ніжинського районного сектору № 3 відділу філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області про звільнення від відбування покарання з випробуванням у зв`язку із закінченням іспитового строку стосовно ОСОБА_4 задовольнити.

Звільнити ОСОБА_4 від покарання, призначеного вироком Бахмацького районного суду Чернігівської області від 18.03.2019 за ч. 3 ст. 185 КК України до покарання у виді 4 років позбавлення волі, зі звільненням від відбуття покарання з випробувальним строком на 3 роки, у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Ухвала може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду через Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області протягом 7 днів з дня її оголошення, а особами, які не приймали участь в судовому засіданні, в той же строк та в тому ж порядку, з моменту отримання копії даної ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя ОСОБА_5

Дата ухвалення рішення21.04.2022
Оприлюднено20.01.2023
Номер документу104052784
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —728/2226/18

Ухвала від 21.04.2022

Кримінальне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ватажок-Сташинська А. В.

Ухвала від 12.10.2021

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Акуленко С. О.

Ухвала від 12.10.2021

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Акуленко С. О.

Ухвала від 28.09.2021

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Акуленко С. О.

Ухвала від 20.09.2021

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Акуленко С. О.

Ухвала від 07.09.2021

Кримінальне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Пархоменко П. І.

Ухвала від 13.08.2021

Кримінальне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Пархоменко П. І.

Вирок від 18.03.2019

Кримінальне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Пархоменко П. І.

Ухвала від 10.01.2019

Кримінальне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Пархоменко П. І.

Ухвала від 04.12.2018

Кримінальне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Пархоменко П. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні