Ухвала
від 21.04.2022 по справі 675/2070/21
ІЗЯСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 675/2070/21

Провадження № 2/675/238/2022

У Х В А Л А

22 квітня 2022 року м. Ізяслав

Ізяславський районний суд Хмельницької області в складі: головуючого - судді Пашкевича Р. В., за участю секретаря судового засідання Гедзенюк В. В., прокурора Шудри Ю.В., розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження у залі суду в м. Ізяслав цивільну справу за позовом першого заступника керівника Шепетівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі органу, уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах Плужненської сільської ради Шепетівського району Хмельницької області до ОСОБА_1 про скасування у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно державної реєстрації права власності, скасування в Державному земельному кадастрі державної реєстрації земельної ділянки,

в с т а н о в и в :

У грудні 2021 року перший заступниккерівника Шепетівськоїокружної прокуратуризвернувся до суду з позовом в інтересах держави в особіоргану,уповноваженого здійснювативідповідні функціїу спірнихправовідносинах Плужненськоїсільської радиШепетівського районуХмельницької областідо ОСОБА_1 , у якому просить: скасувати у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та Реєстрі прав власності на нерухоме майно, Державному реєстрі Іпотек, Єдиному реєстрі заборон відчуження об`єктів нерухомого майна державну реєстрацію права власності ОСОБА_1 на земельну ділянку за кадастровим номером 6822184500:06:018:0876, та припинити право власності ОСОБА_1 на вказану земельну ділянку; скасувати в Державному земельному кадастрі державну реєстрацію земельної ділянки з кадастровим номером 6822184500:06:018:0876.

Ухвалою судді від 28 грудня 2021 року прийнято позовну заяву першого заступникакерівника Шепетівськоїокружної прокуратурив інтересах держави до розгляду судом та відкрито провадження у справі.

Під час підготовчого судового засідання, до суду надійшло клопотання ТОВ «Поділля Вест» про залучення їх в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

В обґрунтування даного клопотання представник ТОВ «Поділля Вест» адвокат Левчунь С.А. вказав, що спірна земельна ділянка, яка є предметом розгляду даної справи 02.05.2019 увійшла до статутного капіталу ТОВ «Поділля Вест», та фактично являється їхньою власністю, тому задоволення позовних вимог прокурора може вплинути на права ТОВ «Поділля Вест», а саме унеможливить визнання права власності за ТОВ «Поділля Вест» на спірну земельну ділянку та подальшу реєстрацію її права власності.

Прокурор Шудра Ю. В. проти залучення даного товариства в якостітретьої особине заперечила.

Інші учасники справи у судове засідання не з`явилися, хоча про дату, час та місце судового розгляду повідомлялися в установленому порядку.

Заслухавши думку прокурора, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Згідно з ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Відповідно до рішення засновників ТОВ «Поділля Вест» № 1 від 02.05.2019, та Акту прийому-передачі від 02.05.2019 вбачається, що земельна ділянка з кадастровим номером 6822184500:06:018:0876, передана та увійшла до статутного капіталу даного товариства.

За таких обставин суд прийшов до висновку про необхідність залучення до вказаної справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - ТОВ «Поділля Вест», оскільки вирішення даного спору може вплинути на права та обов`язки останнього як користувача земельної ділянки, а також це буде слугувати об`єктивності розгляду справи.

Керуючись ст.ст. 53, 54, 260 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

По цивільній справі за позовом першого заступника керівника Шепетівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі органу, уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах Плужненської сільської ради Шепетівського району Хмельницької області до ОСОБА_1 про скасування у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно державної реєстрації права власності, скасування в Державному земельному кадастрі державної реєстрації земельної ділянки, залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Поділля Вест» (30352, Хмельницька область, Шепетівський район, с. Білеве, вул. Центральна, 1а, код ЄДРПОУ 42979949).

Встановити залученій третій особі п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для подання пояснень щодо позову.

Судове засідання у даній справі відкласти на 17 травня 2022 року на 14 год. 30 хв. та провести його у приміщенні Ізяславського районного суду в м. Ізяслав.

Копію ухвали, позовної заяви та доданих до неї документів негайно надіслати Товариству з обмеженою відповідальністю «Поділля Вест».

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її оголошення.

Повна ухвала складена 22 квітня 2022 року.

Суддя Р. В. Пашкевич

Дата ухвалення рішення21.04.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104053831
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно державної реєстрації права власності, скасування в Державному земельному кадастрі державної реєстрації земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —675/2070/21

Рішення від 24.05.2023

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Пашкевич Р. В.

Рішення від 24.05.2023

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Пашкевич Р. В.

Ухвала від 20.04.2023

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Пашкевич Р. В.

Ухвала від 18.04.2023

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Пашкевич Р. В.

Ухвала від 22.03.2023

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Пашкевич Р. В.

Ухвала від 21.04.2022

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Пашкевич Р. В.

Ухвала від 21.04.2022

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Пашкевич Р. В.

Ухвала від 28.12.2021

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Пашкевич Р. В.

Ухвала від 15.12.2021

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Пашкевич Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні