Ухвала
від 25.04.2022 по справі 728/641/21
ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Справа № 728/641/21

номер провадження 1-в/695/101/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 квітня 2022 рокум. Золотоноша

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Золотоноша подання начальника Ніжинського районного сектору № 3 філії Державної установи "Центр пробації" у Чернігівській області ОСОБА_4 про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку відносно засудженого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , засудженого 15.04.2021 вироком Бахмацького районного суду Чернігівської області за ч. 1 ст. 129 КК України до 2 років обмеження волі, на підставі ст. 75 КК України звільнений від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік,

В С Т А Н О В И В:

Начальник Ніжинського районного сектору № 3 філії Державної установи "Центр пробації" у Чернігівській області ОСОБА_4 звернулася до суду з поданням про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку засудженого ОСОБА_5 , мотивуючи подання тим, що засуджений за час випробувального терміну притягувався до адміністративної та кримінальної відповідальності під час іспитового строку не притягувався, заходи, передбачені індивідуальним планом виконував. За місцем проживання характеризується позитивно, термін іспитового строку закінчився 15.04.2022. За таких обставин просила звільнити ОСОБА_5 від призначеного покарання за вироком Бахмацького районного суду Чернігівської області від 15.04.2021 в зв`язку із закінченням іспитового строку.

Засуджений ОСОБА_5 у судове засідання не з`явився. В матеріалах справи є заява про розгляд справи без його участі. Проти задоволення подання не заперечує.

Представник Ніжинського районного сектору № 3 філії Державної установи "Центр пробації" у Чернігівській області у судове засідання не з`явився, але в матеріалах справи є заява від начальника Ніжинського районного сектору № 3 філії Державної установи "Центр пробації" у Чернігівській області ОСОБА_4 про розгляд подання без її участі. Подання підтримує та просить його задовольнити.

Прокурор у судовому засіданні підтримала подання, та просила його задовольнити.

Суд, заслухавши думку прокурора, вивчивши матеріали подання, встановив наступне.

Вироком Бахмацького районного суду Чернігівської області від 15.04.2021 ОСОБА_5 був засуджений за ч. 1 ст. 129 КК України до 2 років обмеження волі, на підставі ст. 75 КК України звільнений від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік із зобов`язанням періодично з`являтися на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

З 02.06.2021 до 15.04.2022 ОСОБА_5 перебував на обліку Ніжинського районного сектору № 3 філії Державної установи "Центр пробації" у Чернігівській області.

02.06.2021 року засудженому було роз`яснено порядок та умови відбування покарання, обов`язки за вироком суду, відібрана підписка, також із засудженим було проведено роз`яснювальні бесіди профілактичного характеру про недопущення скоєння повторного злочину, порушення громадського порядку, необхідності виконувати обов`язки за вироком суду.

З подання та доданих документів вбачається, що за період іспитового строку ОСОБА_5 покладені на нього вироком суду обов`язки не порушував. До адміністративної відповідальності не притягувався, за місцем проживання характеризується позитивно. За час відбування покарання повторних кримінальних правопорушень не вчинив.

Термін іспитового строку закінчився 15.04.2022.

Згідно з ч. 1 ст. 78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового кримінального правопорушення, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Відповідно до ст. 165 КВК України іспитовий строк обчислюється з моменту проголошення вироку суду. Після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового кримінального правопорушення, за поданням уповноваженого органу з питань пробації звільняється судом від призначеного йому покарання, нагляд припиняється і засуджений знімається з обліку в зазначеному органі.

Іспитовий строк терміном 1 рік, призначений засудженому ОСОБА_5 , закінчився 15.04.2022.

Як вбачається з п. 9 ч. 1 ст. 537 КПК України під час виконання вироку суду, визначений ч. 2 ст. 539 цього Кодексу, має право вирішувати питання про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку.

З огляду на викладене та враховуючи, що засуджений ОСОБА_5 виконав покладені на нього судом обов`язки, не вчинив нового кримінального правопорушення, за місцем проживання характеризується посередньо, громадського порядку не порушує, чим довів своє виправлення, суд вважає за необхідне звільнити засудженого від призначеного йому покарання.

На підставі ч. 1 ст. 78 КК України, ст. 165 КВК України та керуючись ст.,ст. 537, 539 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

подання начальника Ніжинського районного сектору № 3 філії Державної установи "Центр пробації" у Чернігівській області ОСОБА_4 про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку відносно засудженого ОСОБА_5 задовольнити.

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , звільнити від відбування покарання, призначеного вироком Бахмацького районного суду Чернігівської області від 15.04.2021 у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Ухвалу може бути оскаржено до Черкаського апеляційного суду через Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.04.2022
Оприлюднено23.01.2023
Номер документу104077062
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —728/641/21

Ухвала від 25.04.2022

Кримінальне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ушакова К. М.

Вирок від 15.04.2021

Кримінальне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Пархоменко П. І.

Ухвала від 30.03.2021

Кримінальне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Пархоменко П. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні