Ухвала
від 26.04.2022 по справі 159/1275/22
КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 159/1275/22

Провадження № 2/159/712/22

КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

27 квітня 2022 року м. Ковель

Суддя Ковельського міськрайонного суду Волинської області Волкова Ю.Ф., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом керівника Ковельської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Фінансового управління виконавчого комітету Ковельської міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення витрат, понесених закладом охорони здоров`я на лікування потерпілого,

встановила:

04 квітня 2022 року до суду надійшов позов керівника Ковельськоїокружної прокуратурив інтересахдержави вособі Фінансовогоуправління виконавчогокомітету Ковельськоїміської радидо ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення з відповідачів в солідарному порядку витрат, понесених закладом охорони здоров`я на лікування потерпілого ОСОБА_3 в сумі 9032,79 гривень.

Інформацію про зареєстроване місце проживання відповідачів фізичних осіб у порядку частини шостої статті 187 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) судом отримано 26.04.2022, відповідно до якої ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , а ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з 02.04.2014 був зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 з одночасним зняттям з реєстрації зі вказаної адреси.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до пункту 4 частини другої статті 187 ЦПК суд зазначає за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Як визначено пунктом 4 частини четвертої статті 19 ЦПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ.

Для цілей цього Кодексу малозначними справами є, зокрема, справи у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (пункт 1 частини шостої статті 19 ЦПК України).

Як визначено пунктом 1 частини першої статті 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Враховуючи ціну позову, категорію та складність справи, обраний позивачем спосіб захисту, справу слід розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно із частиною п`ятою статті 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи характер спірних правовідносин, предмет доказування у справі, суд вважає, що розгляд справи доцільно здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Відповідач, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, викликається до суду через оголошення на офіційному вебсайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання. З опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи (частина одинадцятастатті 128 ЦПК України).

У встановлений судом строк сторони можуть подати заяви по суті справи.

Керуючись статтями 19, 175, 177, 187, 274, 279 ЦПК України, суддя

постановила:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити спрощене позовне провадження у цивільній справі за позовом керівника Ковельської окружної прокуратури (45008, вулиця Шевченка, 7, місто Ковель, Волинська область) в інтересах держави в особі Фінансового управління виконавчого комітету Ковельської міської ради (45008, вулиця Степана Бандери, 5, місто Ковель, Волинська область) до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 (останнє відоме зареєстроване місце проживання; АДРЕСА_2 ) про стягнення витрат, понесених закладом охорони здоров`я на лікування потерпілого.

Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження із викликом сторін суддею одноособово.

Розгляд справи по суті призначити на 10:30год.25травня 2022року у приміщенні Ковельського міськрайонного суду за адресою: місто Ковель вулиця Незалежності, 15.

Копію ухвали направити учасникам справи, а відповідачам копію позовної заяви та додані до неї документи.

Розмістити на офіційному вебсайті суду оголошення про виклик до суду на 10:30 год. на 25 травня 2022 року відповідача ОСОБА_2 , як особи зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якої невідоме. Повістку про виклик до суду, копію ухвали, копію позовноїзаяви тадодані донеї документи відповідачу ОСОБА_2 направити за останнім відомим зареєстрованим місцем проживання.

Встановити відповідачам п`ятнадцятиденний строк із дня отримання копії цієї ухвали для подачі відзиву на позов.

У разі ненадання відповідачем відзиву встановлений судом строк без поважних причин, справу буде вирішено на підставі наявних у ній матеріалів.

Відзив повинен відповідати вимогам статті 178 ЦПК України.

До відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

У строк подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу строк 5 днів з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, до якої додаються відповідні докази на підтвердження аргументів позивача.

Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) до суду.

Встановити відповідачу строк 5 днів з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, до якого додаються відповідні докази на підтвердження аргументів відповідача.

Копія заперечення та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду.

Відзив на позов, відповідь на відзив, заперечення подаються (направляються) до суду разом з документами, що підтверджують їх надіслання (надання) іншим учасникам.

Докази, не подані у встановлений строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежать від неї (частина восьма статті 83 ЦПК України).

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на сторінці суду в мережі Інтернет http://court.gov.ua/fair/на офіційному вебпорталі судової влади України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Ковельського міськрайонного суду Волинської областіЮ. Ф. Волкова

Дата ухвалення рішення26.04.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу104086911
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої майну фізичних або юридичних осіб

Судовий реєстр по справі —159/1275/22

Рішення від 13.06.2022

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Волкова Ю. Ф.

Рішення від 13.06.2022

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Волкова Ю. Ф.

Ухвала від 26.04.2022

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Волкова Ю. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні