Ухвала
від 27.04.2022 по справі 708/225/22
ЧИГИРИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 708/225/22

Номер провадження № 2/708/104/22

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та призначення справи

до судового розгляду по суті

28 квітня 2022 року м. Чигирин

Чигиринський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді - Попельнюха А.О.,

за участю:

секретаря судових засідань Пасічної Л.А.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в м. Чигирині Черкаської області у залі судових засідань цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Чигиринської міської ради про визначення додаткового строку для прийняття спадщини, -

ВСТАНОВИВ :

Представник ОСОБА_1 адвокат Курілович С.О. звернувся до суду з позовом про визначення додаткового строку для прийняття спадщини після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою від 30.03.2022 провадження у справі відкрито за правилами загального позовного провадження та справу призначено до підготовчого засідання.

Представник позивача адвокат Курілович С.О. у підготовче засідання не з`явився, суду надав заяву з проханням проводити розгляд справи у його відсутність. Позов підтримав у повному обсязі та просив суд його задовольнити, проти закриття підготовчого провадження не заперечував.

Відповідач Чигиринська міська рада участь уповноваженого представника у підготовчому засідання не забезпечила, на адресу суду направили заяву, відповідно до якої просила розгляд справи проводити у відсутність представника відповідача, проти задоволення позову не заперечували.

Суд, ознайомившись з матеріалами справи, приходить до таких висновків.

Можливість ухвалення рішення у підготовчому провадженні регламентована частинами 3 та 4 статті 200 ЦПК України, натомість вказана можливість може бути реалізована за умови виконання вимог ч. 2 ст. 206 ЦПК України, а саме роз`яснення відповідачеві судом наслідків відповідних процесуальних дій та проведення перевірки можливих обмежень представника відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення. Оскільки відповідач явку уповноваженого представника у підготовче засідання не забезпечив, у суду відсутня об`єктивна можливість прийняти визнання позову та ухвалити рішення під час підготовчого провадження.

Відповідно до п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

За результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті (п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України).

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 189 ЦПК України завданнями підготовчого провадження є, в тому числі, визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів.

На підставі ч. 7 ст. 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

З урахуванням наведеного, з метою перевірки факту заведення спадкової справи та факту наявності заповіту і його чинності, суд приходить до висновку про необхідність витребування у Черкаської державної нотаріальної контори відомостей зі спадкового реєстру та з реєстру заповітів.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 81, 189, 196-198, 200 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

У цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Чигиринської міської ради про визначення додаткового строку для прийняття спадщини закрити підготовче провадження та призначити вказану справу до судового розгляду на 12-00год.17травня 2022 року.

У судове засідання викликати учасників.

Витребувати у Чигиринської державної нотаріальної контори відомості про заведення спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , та відомості з реєстру заповітів щодо складених заповітів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.О. Попельнюх

СудЧигиринський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення27.04.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу104116034
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них

Судовий реєстр по справі —708/225/22

Рішення від 16.05.2022

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Попельнюх А. О.

Рішення від 16.05.2022

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Попельнюх А. О.

Ухвала від 27.04.2022

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Попельнюх А. О.

Ухвала від 29.03.2022

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Попельнюх А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні