Постанова
від 16.06.2010 по справі 2а-2178/10/1770
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а-2178/10/1770

16 червня 2010 року 11 год. 05 хв. м. Рівне

Рівненський окружний ад міністративний суд у складі судді Зозулі Д. П. за участю се кретаря судового засідання С торожука І.В. та сторін і інших осіб, які беруть участь у спра ві:

прокурор: Сандер Людмила Ми колаївна,

позивача: представник Ів анюк Олександр Миколайович ,

відповідача: представник н е з'явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом

Прокурора Здолбунівськог о району в інтересах держави в особі Управління Пенсійно го фонду України в Здолбунів ському районі

до Відкритого акціонерного т овариства "Здолбунівський за вод нестандартного обладнан ня"

про стягнення заборгова ності,

ВСТАНОВИВ :

Прокурор Здолбунівськог о району звернувся до Рівнен ського окружного адміністра тивного суду в інтересах дер жави в особі Управління Пенс ійного фонду України в Здолб унівському районі з адмініст ративним позовом до відкрито го акціонерного товариства " Здолбунівський завод нестан дартного обладнання", в якому просить стягнути заборгован ість зі сплати страхових вне сків на загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння на суму 18887 грн. 87 коп.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач відповідн о до п. 6 ч. 2 ст. 17 Закону України "П ро загальнообов'язкове держа вне пенсійне страхування", як страхувальник, зобов'язаний своєчасно нараховувати та с плачувати до пенсійного фонд у страхові внески.

Прокурор в судовому засіда нні позов підтримав в повном у обсязі, обґрунтовуючи позо вні вимоги обставинами, що ви кладені в позовній заяві.

Представник позивача у суд овому засіданні надав поясне ння, які повністю співпадают ь із позицією, яка викладена у позовній заяві. Позов підтри мав. Просить задовольнити в п овному обсязі.

Відповідач заперечень на а дміністративний позов не под ав, у судове засідання не з'явл явся, про дату, час, місце судо вого засідання судом повідом лявся належним чином. Про при чини неявки суд не повідомив . Судом не визнавалася обов'яз ковою участь відповідача в с удовому засіданні. За таких о бставин, суд вважає за можлив е розглянути справу без учас ті відповідача на підставі н аявних у справі доказів.

Заслухавши у відкритому су довому засіданні пояснення п рокурора, пояснення представ ника позивача, дослідивши по дані письмові докази, оцінив ши їх за своїм внутрішнім пер еконанням, що ґрунтуються на всебічному, повному і об' єк тивному розгляді у судовому процесі всіх обставин справ и в їх сукупності, суд дійшов в исновку, що позов підлягає до задоволення повністю з огля ду на наступне.

Як встановлено судом, відкр ите акціонерне товариство "З долбунівський завод нестанд артного обладнання" являєтьс я юридичною особою (а.с. 15), заре єстроване в Єдиному державно му реєстрі підприємств та ор ганізацій України (а.с. 34-37) та на підставі ст. 14 Закону України "Про загальнообов'язкове дер жавне пенсійне страхування" являється страхувальником.

Страховими внесками відпо відно до ст. 1 зазначеного Зако ну є кошти відрахувань на соц іальне страхування та збір н а обов'язкове державне пенсі йне страхування, сплачені зг ідно із законодавством, що ді яло раніше; кошти, сплачені на загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування відпо відно до цього Закону.

Згідно п. 5.1.3, п. 5.1.4 Інструкції п ро порядок обчислення і спла ти страхувальниками та застр ахованими особами внесків на загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування до Пе нсійного фонду України від 19.1 2.2003 р. страхові внески нарахову ються незалежно від джерел ї х фінансування, форми, порядк у, місця виплати та використа ння, а також незалежно від тог о, чи були зазначені суми факт ично виплачені після їх нара хування до сплати, а нарахова ні за відповідний базовий зв ітний період страхові внески сплачуються платниками шлях ом перерахування безготівко вих сум з їх банківських раху нків не пізніше, ніж через 20 ка лендарних днів із дня закінч ення цього періоду незалежно від виплати заробітної плат и (доходу), на суми яких нарахо вуються страхові внески.

Відповідно до ч. 2 ст. 106 Закону України "Про загальнообов'яз кове державне пенсійне страх ування" суми страхових внеск ів, своєчасно не сплачені стр ахувальниками у строки, визн ачені статтею 20 цього Закону, вважаються простроченою заб оргованістю із сплати страхо вих внесків і стягуються з на рахуванням пені та застосува нням фінансових санкцій, роз мір яких визначено частинами 8, 9 ст. 106 даного Закону.

Територіальні органи Пенс ійного фонду за формою і у стр оки, визначені правлінням Пе нсійного фонду, надсилають с трахувальникам, які мають не доїмку, вимогу про її сплату.

У разі якщо страхувальник, я кий одержав вимогу територіа льного органу Пенсійного фон ду про сплату недоїмки і прот ягом десяти робочих днів піс ля її отримання не сплатив за значену у вимозі суму недоїм ки разом з застосованою до нь ого фінансовою санкцією, вкл юченої до вимоги, або не узгод ив вимогу з відповідним орга ном Пенсійного фонду, або не о скаржив вимогу в судовому по рядку, а також у разі якщо стра хувальник узгодив вимогу, ал е не сплатив узгоджену суму н едоїмки протягом десяти робо чих днів після отримання узг одженої вимоги, відповідний орган Пенсійного фонду зверт ається в установленому закон ом порядку і подає вимогу про сплату недоїмки до відповід ного підрозділу державної ви конавчої служби. У зазначени х випадках орган Пенсійного фонду також має право зверну тися до суду чи господарсько го суду з позовом про стягнен ня недоїмки. У разі звернення органу Пенсійного фонду з по зовом про стягнення недоїмки до господарського суду пере дбачені законодавством захо ди досудового врегулювання с порів не застосовуються.

На виконання ст. 14 Закону Укр аїни "Про загальнообов'язков е державне пенсійне страхува ння" відповідач подавав до Уп равління пенсійного фонду Ук раїни в Здолбунівському райо ні розрахунки зобов'язань зі сплати страхових внесків на обов'язкове державне пенсій не страхування за жовтень, ли стопад 2009 року (а.с. 10-13), які відпо відно до ст. 20 Закону України "П ро загальнообов'язкове держа вне пенсійне страхування" ст рахувальники зобов'язані спл ачувати не пізніше, ніж через 20 календарних днів із дня зак інчення відповідного базово го періоду. Відповідно до роз рахунків заборгованість зі с плати страхових внесків стан ом на 01.01. 2010 року становить 18887 грн . 87 коп

Наявність суми заборгован ості підтвержується даними в итягів із картки особового р ахунку страхувальника (а.с. 8, 9).

Управлінням пенсійного фо нду в Здолбунівському районі 05.01. 2010 р. було відправлено відпо відачу вимогу N Ю 2 У (а.с. 6) на спі рну суму про сплату страхово го боргу. Дану вимогу відкрит е акціонерне товариство "Здо лбунівський завод нестандар тного обладнання" отримало 14.0 1. 2010 року, про що свідчить підпи с уповноваженої особи відпов ідача на повідомленні про вр учення поштового відправлен ня (а.с. 7).

На даний час вимога відпові дачем в установленому законо м порядку не оскаржувалась, а відтак є чинною і підлягає до виконання.

На підставі вищевикладено го, суд дійшов висновку про за доволення позовних вимог Упр авління Пенсійного фонду Укр аїни в Здолбунівському райо ні.

В силу ч.4 ст. 94 КАС України, у с правах, в яких позивачем є суб ' єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи ю ридична особа, судові витрат и, здійснені позивачем, з відп овідача не стягуються.

Керуючись статтями 160-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити по вністю.

Стягнути з відкритого акці онерного товариства "Здолбун івський завод нестандартног о обладнання" (вул.Грушевсько го, 28, м.Здолбунів, Рівненська о бласть, код ЄДРПОУ - 05461415) на кори сть Управління Пенсійного фо нду України в Здолбунівськом у районі (вул. Мазепи, 2, м.Здолбу нів, Рівненська область, 35705, ко д ЄДРПОУ - 22553484) заборгованість з і сплати страхових внесків н а загальнообов'язкове держав не пенсійне страхування в су мі 18887 (вісімнадцять тисяч вісі мсот вісімдесят сім) грн. 87 коп .

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо таку за яву не було подано. Якщо заяву про апеляційне оскарження б уло подано, але апеляційна ск арга не була подана у встанов лений строк, постанова набир ає законної сили після закін чення цього строку. У разі под ання апеляційної скарги пост анова, якщо її не скасовано, на бирає законної сили після за кінчення апеляційного розгл яду справи.

Постанова може бути оскарж ена до Львівського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез суд першої інстанції, як ий ухвалив постанову. Заява п ро апеляційне оскарження под ається протягом 10-ти днів з дн я складання постанови в повн ому обсязі. Якщо постанову бу ло проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справ і, то строк подання заяви про а пеляційне оскарження обчисл юється з дня отримання нею ко пії постанови.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом 20-ти днів пі сля подання заяви про апеляц ійне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без п опереднього подання заяви пр о апеляційне оскарження, якщ о скарга подається у строк, вс тановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя Зозуля Д. П.

Постанова складена в по вному обсязі 18.06.10р.

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.06.2010
Оприлюднено26.07.2010
Номер документу10413668
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2178/10/1770

Ухвала від 17.05.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

Постанова від 16.06.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д.П.

Постанова від 16.06.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

Ухвала від 18.05.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

Ухвала від 17.05.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні