Ухвала
від 02.05.2022 по справі 305/191/20
РАХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 305/191/20

Провадження по справі 2/305/247/22

УХВАЛА

про залучення правонаступника сторони у справі

03.05.2022. Рахівський районний суд Закарпатської області в складі:

головуючої судді Марусяк М.О.

секретаря судового засідання Вербещука В.А.,

за участю прокурора Ластовичака В.Ю.

представника відповідача Мігалі І.В.,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Рахів клопотання прокурора Рахівського відділу Тячівської окружної прокуратури, Ластовичака В.Ю. про заміну позивача по справі за позовом Тячівської місцевої прокуратури в інтересах держави до Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, Рахівська міська рада про визнання наказу недійсним та скасування запису про державну реєстрацію права власності на земельну ділянку вартістю 403344 гривень,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Рахівського районного суду Закарпатської області знаходиться цивільна справа за позовною заявою Тячівської місцевої прокуратури Закарпатської області в інтересах держави до Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, Рахівська міська рада про визнання наказу недійсним та скасування запису про державну реєстрацію права власності на земельну ділянку вартістю 403344 гривень.

22.02.2022року, прокурор Рахівського відділу Тячівської окружної прокуратури, ОСОБА_2 подав через канцелярію суду клопотання про заміну позивача у вказаній справі з Тячівської місцевої прокуратури на Тячівську окружну прокуратуру.

Прокурор Рахівського відділу Тячівської окружної прокуратури, Ластовичак В.Ю. у судовому засіданні клопотання підтримав. Просить таке задовольнити з підстав наведених у клопотанні.

Представник відповідача, Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, у судове засідання не з`явився.

Відповідач ОСОБА_1 у судове засідання не з`явився.

Представник відповідача, ОСОБА_3 в судовому засіданні не заперечувала проти задоволення клопотання.

Представник третьої особи без самостійних вимог на предмет спору, Рахівської міської ради, у судове засідання не з`явився. Були належним чином повідомлені про день, час та місце розгляду справи. Про причини неявки суд не повідомили. Заяв та клопотань про відкладення судового засідання не подавали.

Заслухавши учасників судового розгляду, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає до задоволення через наступне.

Відповідно до статті 12 Закону України «Про прокуратуру» у системі прокуратури України діють окружні прокуратури, перелік та територіальна юрисдикція яких визначається наказом Генерального прокурора. Утворення, реорганізація та ліквідація окружних прокуратур, визначення їхньої компетенції, структури і штатного розпису здійснюються Генеральним прокурором.

Згідно з пунктами 3, 4 Прикінцевих і перехідних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури» до дня початку роботи Офісу Генерального прокурора, обласних прокуратур, окружних прокуратур їх повноваження здійснювали відповідно Генеральна прокуратура України, регіональні прокуратури, місцеві прокуратури. Після початку роботи Офісу Генерального прокурора, обласних прокуратур, окружних прокуратур забезпечення виконання функцій прокуратури призначеними до них прокурорами здійснюється з дотриманням вимог законодавства України та особливостей, визначених Генеральним прокурором.

День початку роботи Офісу Генерального прокурора, обласних прокуратур, окружних прокуратур визначається рішеннями Генерального прокурора стосовно Офісу Генерального прокурора, усіх обласних прокуратур, усіх окружних прокуратур.

Наказом Генерального прокурора від 17.02.2021 № 39 «Про окремі питання забезпечення початку роботи окружних прокуратур» затверджено перелік і територіальну юрисдикцію окружних прокуратур (пункт 1). Згідно додатку до вказаного наказу на території Закарпатської області функціонує, зокрема Тячівська окружна прокуратура, територіальна юрисдикція якої поширюється на територію Рахівського району.

Пункт 1 цього наказу набирає чинності з дня початку роботи окружних прокуратур відповідно до рішення Генерального прокурора, прийнятого в порядку, визначеному пунктом 4 розділу II «Прикінцеві і перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури».

Наказом Генерального прокурора від 17.02.2021 № 40 «Про день початку роботи окружних прокуратур» днем початку роботи окружних прокуратур визначено 15.03.2021 (опубліковано в газеті «Голос України» від 27.02.2021 №38).

У відповідності до ч.1 ст.55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

За таких обставин, суд вважає, що у справі слід замінити позивача, Тячівську місцевупрокуратуру Закарпатськоїобласті на її правонаступника Тячівську окружну прокуратуру

Керуючись ст.ст. 55, 259-261, 353-355, п.15.5 Перехідних положень Цивільного процесуального кодексу України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Залучити до участі в справі за позовом Тячівської місцевої прокуратури в інтересах держави до Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, Рахівська міська рада про визнання наказу недійсним та скасування запису про державну реєстрацію права власності на земельну ділянку вартістю 403344 гривен, Тячівську окружну прокуратуру, місцезнаходження: 90500, м. Тячів, вул. Незалежності, №27, Закарпатської області, як правонаступника позивача Тячівської місцевої прокуратури Закарпатської області.

Відкласти судове засідання на 11 год. 00 хв. 11 липня 2022 року.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційної скарги не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала суду, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена в день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до Закарпатського апеляційного суду.

Головуюча: М.О. Марусяк

СудРахівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення02.05.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу104145026
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —305/191/20

Рішення від 11.07.2022

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Рішення від 10.07.2022

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 06.06.2022

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 02.05.2022

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 22.02.2022

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 05.01.2022

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Постанова від 01.12.2021

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Собослой Г. Г.

Ухвала від 17.09.2021

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Собослой Г. Г.

Ухвала від 17.09.2021

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Собослой Г. Г.

Ухвала від 08.09.2021

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Собослой Г. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні