Ухвала
від 04.05.2022 по справі 127/9152/22
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Cправа № 127/9152/22

Провадження № 2/127/1130/22

У Х В А Л А

Іменем України

05 травня 2022 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області у складі головуючого судді Бойко В.М, розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , в інтересах якого діє ОСОБА_2 , до Тульчинської державної нотаріальної контори Вінницької області про звільнення майна з-під арешту, суд, -

ВСТАНОВИВ:

До Вінницького міського суду Вінницької області через систему«Електронний суд» звернувся ОСОБА_1 , в інтересах якого діє ОСОБА_2 , до Тульчинської державної нотаріальної контори Вінницької області про звільнення майна з-під арешту.

Вивчивши матеріали позовної заяви, суд, встановив, що вона не відповідає вимогам цивільного процесуального законодавства України, а тому є підстави для залишення її без руху.

Згідно ч. 5 ст. 177 ЦПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Крім того, відповідно ч. 1 ст.177 ЦПК Українипозивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. У разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї в електронній формі, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

Слід звернути увагу, що дана заява подана до суду через систему «Електронний суд».

Приписами ч. 5ст. 43 ЦПК Українипередбачено, що документи (в тому числі процесуальні документи, письмові та електронні докази тощо) можуть подаватися до суду, а процесуальні дії вчинятися учасниками справи в електронній формі з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, за винятком випадків,передбачених цимКодексом.

Натомість, позивачем не надано до заяви доказів направлення відповідачу копії позовної заяви з додатками листом з описом вкладення.

Крім того, суд звертає увагу позивача, що по тексту позової заяви не конкретизовано яка частина житлового будинку належить позивачу на праві приватної власності (замість вказаної частки позивач зазначив знак питання (?). Таким чином, існує необхідність у конкретизації позовної заяви.

Відповідно до ч. 4ст. 177 ЦПК Українидо позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно ч. 1ст. 4 Закону України "Про судовий збір"судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, у якому відповідна заява або скарга подається до суду.

Згідно із ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збірна 2022 рік», за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою, справляється судовий збір в сумі 0,4 розмірупрожиткового мінімуму для працездатних осіб (992,40 грн.) за кожну позовну вимогу.

Позивачем до позовної заяви додано квитанцію про сплату судового збору у розмірі 793,92 грн. Таким чином, позивачу необхідно доплатити судовий збір за позовну вимогу немайнового харектеру, враховуючи, вже сплачену суму.

При цьому, слід зауважити, що залишення заяви без руху з метою належного її оформлення у відповідності до вимог чинного цивільно-процесуального законодавства не являє собою обмеженням у доступі до правосуддя.

З огляду на викладене, позивачу необхідно подати до суду докази надсилання листом з описом вкладення відповідачу по справі копії позовної заяви з додатками, конкретизувати позовну заяву та доплатити судовий збір.

Відповідно до ч. 1, 2ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статях175і177цьогоКодексу, або не сплачено судовий збір, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання позивачем ухвали.

Керуючись ст.ст.175,177,185,260,261 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , в інтересах якого діє ОСОБА_2 , до Тульчинської державної нотаріальної контори Вінницької області про звільнення майна з-під арешту - залишити без руху.

Надати заявнику для усунення вищевказаних недоліків строк 3 дні з моменту отримання даної ухвали.

В разі не усунення вищевказаних недоліків заява буде вважатися неподаною та повернута заявнику.

Ухвала суду остаточна та оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення04.05.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104187459
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису)

Судовий реєстр по справі —127/9152/22

Ухвала від 13.10.2022

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бойко В. М.

Рішення від 13.10.2022

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бойко В. М.

Рішення від 13.10.2022

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бойко В. М.

Ухвала від 05.09.2022

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бойко В. М.

Ухвала від 08.05.2022

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бойко В. М.

Ухвала від 04.05.2022

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бойко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні