Ухвала
від 04.05.2022 по справі 570/335/22
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/335/22

Номер провадження 2-о/570/34/2022

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 травня 2022 року Рівненський районний суд Рівненської області у складі:

судді Гнатущенко Ю.В.

з участю секретаря судового засідання Іллюк С.Р.

заявника ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Рівне цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення,

в с т а н о в и в :

У провадженні Рівненського районного суду Рівненської області перебуває дана справа.

Від приватного нотаріуса Рівненського районного нотаріального округу Дацюк С.Г. до суду на запит надійшла належним чином засвідчена копія спадкової справи, заведена після смерті ОСОБА_2 . З матеріалів спадкової справи вбачається, що із заявою про прийняття спадщини звертався заявник ОСОБА_1 .

Як убачається з матеріалів справи Білокриницька сільська рада Рівненського району Рівненської області вже подала до суду заяву щодо розгляду справи у відсутності їх представника та не заперечують проти задоволення заяви.

Відповідно до п. 5 постанови Пленуму Верховного Суду України № 5 від 31 березня 1995 року «Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення» звертається увага судів на наступне: для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справ про встановлення фактів, що мають юридичне значення, у кожній справі після її порушення суддя зобовязаний провести підготовчі дії, зокрема, зясувати, які фізичні особи і організації можуть бути заінтересовані у вирішенні даної справи і підлягають виклику в судове засідання, у необхідних випадках запропонувати заявникові та заінтересованим особам подати додаткові докази на підтвердження заявлених вимог чи заперечень проти них.

Оскільки заявник просить встановити факт, що має юридичне значення, тому суд вважає за необхідне залучити до участі в справі в якості заінтересованої особи Білокриницьку сільську раду Рівненського району Рівненської області.

Відповідно до ч.3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до вимог ст.53 ЦПК України Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ч.1 ст.294 ЦПК України під час розгляду справ окремого провадження суд зобовязаний, серед іншого, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного зясування обставин справи.

Керуючись ст. 53, 353 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Клопотання ОСОБА_1 про залучення заінтересованої особи задоволити.

Залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи - Білокриницьку сільську раду Рівненського району Рівненської області та надіслати копію цієї ухвали одночасно з копією заяви, з доданими до неї документам та запропонувати подати у строк до 10 травня 2022 року письмові пояснення щодо заяви.

Цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи : Городищенська сільська рада Рівненського району, Білокриницька сільська рада Рівненського району Рівненської області про встановлення факту, що має юридичне значення призначити до судовго засідання на 10 травня 2022 року о 08:50 год. в приміщенні Рівненського районного суду.

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Гнатущенко Ю.В.

СудРівненський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення04.05.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу104192760
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —570/335/22

Рішення від 09.05.2022

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Гнатущенко Ю.В.

Ухвала від 04.05.2022

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Гнатущенко Ю.В.

Ухвала від 16.02.2022

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Гнатущенко Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні