Ухвала
від 04.05.2022 по справі 754/4293/21
ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Справа № 754/4293/21

номер провадження 1-в/695/94/22

У Х В А Л А

04 травня 2022 рокум. Золотоноша

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

за участю: секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Золотоноша подання начальника Ніжинського районного сектора № 3 філії Державної установи "Центр пробації" у Чернігівській області про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку стосовно засудженої

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Сарни Рівненської області, громадянки України, проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 ,

засудженої 19.03.2021 року Деснянським районним судом м. Києва за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст.185, ст. 75, ст. 76 КК України до покарання у виді обмеження волі строком на 1 (один) рік, звільненої від призначеного покарання з іспитовим строком на 1 (один) рік, -

В С Т А Н О В И В:

Начальник Ніжинського районного сектора № 3 філії Державної установи "Центр пробації" у Чернігівській області ОСОБА_5 звернулась до суду з поданням про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку засудженої ОСОБА_4 , мотивуючи подання тим, що засуджена за час випробувального терміну порядок і умови відбування покарання не порушувала, за час іспитового строку адміністративних правопорушень та повторного злочину не скоїла, заходи, передбачені індивідуальним планом роботи виконувала. За місцем проживання засуджена характеризується позитивно. За таких обставин просила звільнити ОСОБА_4 від призначеного покарання за вироком Деснянського районного суду м. Києва від 19.03.2021 року в зв`язку із закінченням іспитового строку.

Прокурор в судовому засіданні підтримав подання, вважаючи його обґрунтованим, просив суд його задовольнити.

Представник Ніжинського районного сектора № 4 філії Державної установи "Центр пробації" у Чернігівській області у судове засідання не прибула, направивши до суду заяву про розгляд подання за відсутності представника уповноваженого органу з питань пробації, подання підтримав, просила суд його задовольнити.

Засуджена ОСОБА_4 у судове засідання не прибула, до матеріалів подання долучена заява засудженої про розгляд подання за її відсутності.

Суд, заслухавши думку прокурора, враховуючи, що неявка інших учасників процесу не перешкоджає розгляду подання, проводить судове засідання без їх участі.

Суд, вивчивши матеріали подання, встановив наступне.

Так, вироком Деснянського районного суду м. Києва від 19.03.2021 року ОСОБА_4 була засуджена за ч. 2 ст.15, ч. 2 ст. 185, ст. 75, ст. 76 КК України до покарання у виді обмеження волі строком на 1 (один) рік, звільнена від призначеного покарання з іспитовим строком на 1 (один) рік, із зобов`язанням періодично з`являтися на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Із 09.06.2021 року до 19.03.2022 року ОСОБА_4 перебувала на обліку в Ніжинському районному секторі № 3 філії Державної установи "Центр пробації" у Чернігівській області.

09.06.2021 року засудженій було роз`яснено порядок та умови відбування покарання, обов`язки за вироком суду, відібрана підписка, також із засудженою було проведено роз`яснювальні бесіди профілактичного характеру про недопущення скоєння повторного злочину, порушення громадського порядку, необхідності виконувати обов`язки за вироком суду.

З подання та доданих документів вбачається, що за період іспитового строку ОСОБА_4 покладені на неї вироком суду обов`язки не порушувала, за місцем проживання характеризується позитивно. За час відбування покарання адміністративних правопорушень та повторних злочинів не скоїла, термін іспитового строку закінчився 19.03.2022 року.

Згідно з ч. 1 ст. 78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Відповідно до ст. 165 КВК України іспитовий строк обчислюється з моменту проголошення вироку суду. Після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, за поданням уповноваженого органу з питань пробації звільняється судом від призначеного йому покарання, нагляд припиняється і засуджений знімається з обліку в зазначеному органі.

Як вбачається з п. 9 ч. 1 ст. 537 КПК України під час виконання вироків суд, визначений частиною другою статті 539 цього Кодексу, має право вирішувати питання про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку.

Відповідно до п.,п. 16, 17, 18 Розпорядження Верховного Суду від 08.03.2022 року № 2/0/9-22 «Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану» територіальна підсудність судових справ: Бахмацького районного суду Чернігівської області, Борзнянського районного суду Чернігівської області, Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області визначена Золотоніському міськрайонномсу суду Черкаської області.

Отже подання начальника Ніжинського районного сектора № 3 філії Державної установи "Центр пробації" у Чернігівській області підсудне Золотоніському міськрайонному суду Черкаської області.

З огляду на викладене та враховуючи, що засуджена ОСОБА_4 успішно виконала покладені на неї судом обов`язки, не вчинила нових злочинів, чим довела своє виправлення, суд вважає за необхідне звільнити засуджену від призначеного їй покарання.

На підставі ч. 1 ст. 78 КК України, ст. 165 КВК України та керуючись ст.,ст. 537, 539 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Подання начальника Ніжинського районного сектора № 3 філії Державної установи "Центр пробації" у Чернігівській області ОСОБА_5 про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку засудженої ОСОБА_4 , -задовольнити.

Звільнити відвідбування покаранняу зв`язкуіз закінченняміспитового строку ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,уроджену м.Сарни Рівненськоїобласті,громадянки України,проживаючої заадресою: АДРЕСА_1 ,засуджену вирокомДеснянського районногосуду м.Києвавід 19.03.2021року зач.2ст.115ч.2ст.185,ст.75,ст.76КК Українидо покаранняу видіобмеження волістроком на1(один)рік, звільнену від призначеного покарання з іспитовим строком на 1 (один) рік.

Ухвалу може бути оскаржено Черкаського апеляційного суду протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.05.2022
Оприлюднено23.01.2023
Номер документу104192822
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —754/4293/21

Ухвала від 04.05.2022

Кримінальне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Середа Л. В.

Вирок від 19.03.2021

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Журавська О. В.

Ухвала від 19.03.2021

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Журавська О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні