Постанова
від 09.05.2022 по справі 751/4134/21
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа № 751/4134/21

Провадження №3/751/131/22

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 травня 2022 року місто Чернігів

Новозаводський районний суд міста Чернігова

в складі: головуючого судді Маслюк Н.В.

секретар судового засідання Шишова А.Я.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Чернігові клопотання захисника особи, яка притягається до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , адвоката Зудінова О.О. про проведення в режимі відеоконференції судового засідання з розгляду справи за поданням Північної митниці Держмитслужби про притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 483 МК України ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , - ,

В с т а н о в и в :

У провадженні Новозаводського районного суду м. Чернігова перебуває справа за поданням Північної митниці Держмитслужби про притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 483 МК України ОСОБА_1

10 травня 2022 року від захисника особи, яка притягається до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , адвоката Зудінова О.О. електронною поштою надійшло клопотання про розгляду справи в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та системи відеоконференцзв`язку EasyCon, електронна адреса - ІНФОРМАЦІЯ_2.

Вивчивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Законодавство України про адміністративні правопорушення складається з цього Кодексу та інших законів України.

Частина 7 статті 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» передбачає, учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом.

Проте, чинним КУпАП та МК України проведення судового засідання в режимі відеоконференції не передбачено.

Однак, відповідно до ст. 1 КУпАП та ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, з метою захисту прав особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, а також з метою оперативності та дієвості процесу, суд вважає за доцільне провести судове засідання у вказаній справі про адміністративне правопорушення в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCon.

Керуючись ч. 7 ст. 11 Закону України «Про судоустрій та статус суддів», ст.ст. 1, 268 КУпАП, суд -

постановив:

Клопотання захисника особи, яка притягається до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , адвоката Зудінова О.О. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та системи відеоконференцзв`язку EasyCon - задовольнити.

Судове засідання у справі за поданням Північної митниці Держмитслужби про притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 483 МК України ОСОБА_1 провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та програмного забезпечення EasyCon, затвердженого Державною судовою адміністрацією України.

Дозволити захиснику особи, яка притягується до адміністративної відповідальності - Зудінову Олегу Олексійовичу , участь у судовому засіданні, що відбудеться 01 червня 2022 року о 12 год 00 хв, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та системи EasyCon.

Забезпечити участь захисника особи, яка притягується до адміністративної відповідальності - Зудінова Олега Олексійовича, у судовому засіданні, яке призначене на 01 червня 2022 року о 12 год 00 хв у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за електронною адресою для реєстрації в EasyCon - ІНФОРМАЦІЯ_2.

Роз`яснити захиснику Зудінову О.О., що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно: використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення; попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам; зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі у розгляді справи.

Копію постанови направити учасникам справи.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя: Н.В. Маслюк

СудНовозаводський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення09.05.2022
Оприлюднено20.06.2022
Номер документу104240284
СудочинствоАдмінправопорушення
КатегоріяСправи про порушення митних правил, які підлягають розгляду в судовому порядку Митний кодекс 2012 р. Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю

Судовий реєстр по справі —751/4134/21

Постанова від 25.07.2022

Адмінправопорушення

Чернігівський апеляційний суд

Акуленко С. О.

Постанова від 31.05.2022

Адмінправопорушення

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Постанова від 31.05.2022

Адмінправопорушення

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Постанова від 09.05.2022

Адмінправопорушення

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Постанова від 05.10.2021

Адмінправопорушення

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні