Ухвала
від 08.05.2022 по справі 133/782/22
КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №133/782/22

Провадження №2-о/133/55/22

У Х В А Л А

09.05.22

Суддя Козятинськогоміськрайонного судуВінницької областіКучерукІ.М.,вирішуючи питанняпро відкриттяпровадження зазаявою ОСОБА_1 ,заінтересованаособа Глуховецька селищна рада, про встановлення факту родинних відносин,

ВС Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про встановлення факту родинних відносин.

Заява відповідає вимогам статті 311 ЦПК України, підсудна Козятинському міськрайонному суду Вінницької області, підстав для повернення заяви, відмови у відкритті провадження не встановлено.

За правилами, визначеними п. 5 ч. 2 ст. 293 ЦПК України, справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення розглядаються судом в порядку окремого провадження.

У заяві представник заявника ОСОБА_2 просить витребувати у приватного нотаріуса Хмільницького районного нотаріального округу Свідерської О.В. спадкову справу щодо померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

Згідност. 84ЦПК Україниу випадках коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб які беруть участь у справі є складнощі, суд за їх клопотанням, зобов`язаний витребувати такі докази. Докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо. За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Таким чином враховуючи, що зазначені докази мають значення для правильного та об`єктивного розгляду справи, а у сторін виникають труднощі у їх отримані, тому суд вважає, що клопотання про витребування доказів необхідно задовольнити.

Керуючись ч. 2 ст.19, ст.ст. 293, 310-314 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження за заявою ОСОБА_1 ,заінтересованаособа Глуховецька селищна рада, про встановлення факту родинних відносин.

Справу призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні в приміщенні Козятинського міськрайонного суду Вінницької області на 08 год. 50хв. 14.09.2022.

У судове засідання викликати заявника, заінтересовану особу.

Клопотання представника заявника про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Хмільницького районного нотаріального округу Свідерської О.В. спадкову справу щодо померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

Встановити строк надання документів, що витребовуються, - 10 днів з моменту отримання ухвали.

У разі відсутності можливості подати доказ, який витребовує суд, або можливості подати такий доказ у встановлені строки, повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

В разі невиконання ухвали суду про витребування доказів судом можуть бути застосовані заходи процесуального примусу, передбачені ст. ст. 144-148 ЦПК України.

Копію ухвали невідкладно направити особам, які беруть участь у справі, а заінтересованій особі також направити копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію у справі, що розглядається, в мережі Інтернет за адресою: https://kz.vn.court.gov.ua/sud0209/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.М. Кучерук

СудКозятинський міськрайонний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення08.05.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу104291712
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —133/782/22

Рішення від 13.09.2022

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Кучерук І. М.

Ухвала від 08.05.2022

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Кучерук І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні