Рішення
від 13.09.2022 по справі 133/782/22
КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа№ 133/782/22

Провадження № 2-о/133/55/22

РІШЕННЯ

Іменем України

14.09.2022 м. Козятин

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області у складі:

головуючого судді Кучерук І.М.,

за участю секретаря Бірюкової Т.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Глуховецької селищної рада, про встановлення факту родинних відносин,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою, у якій просить встановити факт, що ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , дійсно була рідною сестрою його матері ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , а ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 , відповідно була його двоюрідною сестрою по материнській лінії.

Свої вимоги заявник мотивує тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла його тітка по материнській лінії ОСОБА_2 . Спадщину після смерті тітки прийняла її донька та його двоюрідна сестра ОСОБА_4 .

ІНФОРМАЦІЯ_2 померла його мати - ОСОБА_3 .

ІНФОРМАЦІЯ_3 померла його двоюрідна сестра - ОСОБА_4 . Після їїсмерті залишилосьспадкове майно,до складуякого входитьземельна ділянкадля веденнятоварного сільськогосподарськоговиробництва. Відповідно до ст. 1266 ЦК України він має право на спадкування після смерті ОСОБА_4 за правом представлення. У встановлений законом строк він прийняв спадщину після смерті двоюрідної сестри, звернувшись з відповідною заявою до приватного нотаріуса. Інших спадкоємців немає.

На данийчас заявниквирішив належнимчином оформитисвої спадковіправа намайно, проте він не може довести родинні відносини з двоюрідною сестрою по материнській лінії ОСОБА_4 , тому що у нього немає свідоцтва про народження його матері ОСОБА_3 та свідоцтва про шлюб його тітки ОСОБА_2 .

В судове засідання заявник не з`явився, представник заявника подав до суду заяву, в якій підтримав заявлені вимоги і просив справу розглянути у їхню відсутність.

В судове засідання представник заінтересованої особи не з`явився, подав до суду заяву, в якій заявлені вимоги визнав.

Оскільки визнання поданої заяви заінтересованою особою не суперечить закону, не порушує права, свободи та інтереси інших осіб, суд вважає, що заявлені вимоги підлягають задоволенню.

Судом встановлено,що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла ОСОБА_2 (а.с.3).

Згідно зі свідоцтвом про право на спадщину за законом, посвідченого 12.03.2015 приватним нотаріусом Козятинського районного нотаріального округу Вінницької області, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , успадкувала після смерті матері ОСОБА_2 , 1925 року народження, земельну ділянку площею 2,4382 га, кадастровий номер 0521455300:03:003:0143, призначену для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (а.с.4). Відповідно до витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно Вінницькою регіональною філією ДП «Центр ДЗК» проведено державну реєстрацію права власності ОСОБА_4 на вказану вище земельну ділянку на підставі свідоцтва про право на спадщину за законом (а.с.5).

Відповідно до свідоцтва про народження ОСОБА_5 , яка народилася ІНФОРМАЦІЯ_5 , її батьками записані ОСОБА_6 та ОСОБА_7 (а.с.8).

ІНФОРМАЦІЯ_2 померла мати заявника ОСОБА_3 (а.с.10-12). Відповідно до свідоцтва про одруження дошлюбне прізвище матері заявника « ОСОБА_8 » (а.с.11).

ІНФОРМАЦІЯ_3 померла ОСОБА_4 , яка дійсно проживала та була зареєстрованою по день смерті одна за адресою: АДРЕСА_1 (а.с.6-7).

Як вбачається з копії матеріалів спадкової справи №54/2022 до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_4 , заявник у встановлений законом строк прийняв спадщину після її смерті, подавши заяву до приватного нотаріуса. Відповідно до свідоцтва про народження ОСОБА_4 , яка народилася ІНФОРМАЦІЯ_6 , її батьками записані ОСОБА_9 та ОСОБА_2 .

У зв`язку з відсутністю свідоцтва про народження матері заявника ОСОБА_3 та свідоцтва про шлюб ОСОБА_2 з ОСОБА_9 , що б підтвердило зміну дошлюбного прізвища тітки з « ОСОБА_8 » на « ОСОБА_10 », заявник не може довести того факту, що ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , дійсно була рідною сестрою його матері ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , а ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 , відповідно була його двоюрідною сестрою по материнській лінії, та реалізувати своє спадкове право.

Досліджені докази дають суду підстави задовольнити подану заяву в повному обсязі.

Правовідносини, які склались між сторонами регулюються п.1 ч.1 ст. 315 ЦПК України, відповідно до якої, суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

Керуючись ст.ст.259,263-265,315,319 ЦПК України, суд,

ВИРІШИВ:

Заяву задовольнити.

Встановити факт, що ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , дійсно була рідною сестрою матері заявника ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , а ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 , відповідно була двоюрідною сестрою по материнській лінії ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Рішення суду може бути оскаржене протягом 30 днів з дня складання повного судового рішення до Вінницького апеляційного суду.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Заявник: ОСОБА_1 ,проживає: АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Заінтересована особа: Глуховецька селищна рада Хмільницького району Вінницької області, знаходиться: вул. Шкільна, 41, смт. Глухівці, Хмільницький район, Вінницька область, ЄДРПОУ 04328200.

Суддя І.М. Кучерук

СудКозятинський міськрайонний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення13.09.2022
Оприлюднено19.09.2022
Номер документу106278164
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —133/782/22

Рішення від 13.09.2022

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Кучерук І. М.

Ухвала від 08.05.2022

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Кучерук І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні