Ухвала
від 15.05.2022 по справі 528/334/22
ГРЕБІНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Гребінківський районний суд Полтавської області


Справа №: 528/334/22

У Х В А Л А

Іменем України

16.05.2022 м. Гребінка

Гребінківський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді Вітківського М.О.,

при секретарі Коваленко О.В.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Гребінка без фіксації технічними засобами в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Гребінківська державна нотаріальна контора Полтавської області про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом,-

в с т а н о в и в:

В провадженні Гребінківського районного суду Полтавської області перебуває вказана цивільна справа на стадії підготовчого провадження.

Ухвалою Гребінківського районного суду Полтавської області від 20.04.2022 року відкрито загальне позовне провадження за вищевказаною позовною заявою і призначено підготовче судове засідання на 16.05.2022 року о 09 год. 00 хв. з викликом сторін. Витребувано з Гребінківської державної нотаріальної контори Полтавської належним чином завірену копію спадкової справи № 260/2013 після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 ; та за наявності заведеної, належним чином завірену копію спадкової справи після померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_4 , та/або інформацію про відсутність заведеної спадкової справи.

16.05.2022 року позивач та її представник адвокат Потапенко А.М. у підготовче засідання не з`явилися вони належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду справи, натомість представник позивача через канцелярію суду подав заяву в якій просив підготовче засідання проводити у їх відсутність, закрити підготовче провадження у справі та призначити справу до судового розгляду, задовольнити раніше подане клопотання про виклик свідків.

Відповідач будучи належним чином повідомленою про дату, час і місце розгляду справи до суду не з`явилась, через канцелярію суду подала заяву в якій позовні вимоги визнала в повному обсязі, просила розгляд справи проводити у її відсутність.

Крім того, на виконання ухвали по витребування доказів, з Гребінківської державної нотаріальної контори надійшла належним чином завірена копія спадкової справи після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

20.04.2022 року представником позивача адвокатом Потапенко А.М. подано клопотання про виклик свідків, яке обґрунтоване тим, що свідки ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 можуть підтвердити факт постійного проживання ОСОБА_3 зі спадкодавцем ОСОБА_4 .

Суд, на підставі ст. 223 ЦПК України провів підготовче судове засідання у відсутність сторін.

Статтею 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до п. 10 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує заяви та клопотання учасників справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електрон-ними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Згідно ч. 1 ст. 90 ЦПК України показання свідка - це повідомлення про відомі йому обставини, які мають значення для справи. Не є доказом показання свідка, який не може назвати джерела своєї обізнаності щодо певної обставини.

Відповідно до ст. 91 ЦПК України, виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі.

Судом встановлено, що для перевірки наявності обставин, викладених в позові, з метою повного, об`єктивного та всебічного розгляду справи, необхідно задовольнити клопотання про виклик свідків та допитати у передбачений законодавством спосіб, вказаних в клопотанні осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З матеріалів справи не вбачається заперечень проти призначення судового розгляду по суті.

Клопотань, що перешкоджають призначенню справи до судового розгляду, не заявлено.

Підстав для залишення позовної заяви без розгляду чи закриття провадження у справі судом не встановлено.

Таким чином, провівши необхідні дії в рамках ст. 197 ЦПК України, у відповідності до ч.2 ст.200 ЦПК України, суд вважає за можливе закрити підготовче провадження у цій справі та призначити її до судового розгляду по суті.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 76, 81, 90-91, 197-200, 223, 258-261, 353, 354 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Гребінківська державна нотаріальна контора Полтавської області про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом

Призначити справу до судового розгляду в порядку загального позовного провадження у відкритому судовому засіданні 31 травня 2022 року на 13 год. 00 хв. у приміщенні Гребінківського районного суду Полтавської області, по вул. Ярослава Мудрого, 4, в м. Гребінка, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Викликати та допитати в якості свідка:

ОСОБА_8 , яка проживає: Гребінківська МТГ, Лубенського району, Полтавської області, с. Рудка.

ОСОБА_6 , який проживає: Гребінківська МТГ, Лубенського району, Полтавської області, с. Рудка.

ОСОБА_7 , яка проживає: Гребінківська МТГ, Лубенського району, Полтавської області, с. Рудка.

Свідок зобов`язаний з`явитися до Гребінківського районного суду Полтавської області за адресою: м. Гребінка, Полтавської області, вул. Ярослава Мудрого, 4, за його викликом у визначений час і надати правдиві показання про відомі йому обставини.

Попередити свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи за відмову від давання показань на вимогу суду, згідно ст. ст. 384, 385 Кримінального кодексу України.

У судове засідання викликати учасників процесу.

Справу розглядати суддею одноособово.

Ухвала суду самостійному апеляційному оскарженню не підлягає.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: https://court.gov.ua/sud1605.

Суддя М. О. Вітківський

СудГребінківський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення15.05.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104306092
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —528/334/22

Рішення від 30.05.2022

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

Рішення від 30.05.2022

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

Ухвала від 15.05.2022

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

Ухвала від 19.04.2022

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні