Ухвала
від 16.05.2022 по справі 545/1462/22
ПОЛТАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 545/1462/22

Провадження № 2/545/832/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17.05.2022 року суддя Полтавського районного суду Полтавської області Шелудяков Л.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Гожулівської сільської ради Полтавського району Полтавської області, третя особа : територіальна громада міста Полтава в особі Полтавської міської ради, приватний нотаріус Цвітоха Юлія Миколаївна про визнання права спільної сумісної власності , -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася до суду із позовом до відповідача про визнання права спільної сумісної власності.

Поданий позов не відповідає вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України, зокрема: не зазначено обставини по справі та докази на їх підтвердження, а саме:

- не зрозуміло з чого виходила позивач зазначаючи ціну позову та сплачуючи судовий збір, оскільки на момент звернення (не пізніше ніж 6 місяців до звернення з відповідним позовом) до суду вартість спірного майна не відома (вартість зазначено станом на серпень 2021 року);

- не зрозуміло якими саме діями відповідача порушені права позивача та яким саме чином, спосіб їх усунення;

- також не зрозуміло з яких підстав пред`явлено позов до неіснуючої особи;

- позивачем не конкретизовано зміст позовних вимог;

- не надано належним чином завіреної копії рішення Полтавського районного суду Полтавської області від 13.05.2022 року за №545/371/21 з відміткою про набрання чинності.

- позивачем не обґрунтовано звернення з даним позовом саме до Гожулівської сільської ради Полтавського району, оскільки згідно Рішення Полтавської міської ради від 29.01.2021 року остання реорганізована та приєднана до Полтавської міської ради та визначено Полтавську міську раду правонаступником всього їх майна, прав та обов`язків.

Відповідно до ч. 5ст. 177 ЦПК України, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

Без усунення вказаних недоліків позовна заява не може бути прийнята до провадження суду та підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

Керуючисьст.185 ЦПК України,-

УХВАЛИВ :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Гожулівської сільської ради Полтавського району Полтавської області, третя особа : територіальна громада міста Полтава в особі Полтавської міської ради, приватний нотаріус Цвітоха Юлія Миколаївна про визнання права спільної сумісної власності - залишити без руху, надавши строк для усунення недоліків протягом п`яти календарних днів з дня отримання позивачем ухвали.

Роз`яснитипозивачу, що в разі невиконання ухвали суду у встановлені строки позовна заява буде вважатись неподаною та підлягає поверненнюпозивачеві, що не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини,що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Л. В. Шелудяков

СудПолтавський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення16.05.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу104332034
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —545/1462/22

Ухвала від 01.06.2022

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Шелудяков Л. В.

Ухвала від 16.05.2022

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Шелудяков Л. В.

Ухвала від 16.05.2022

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Шелудяков Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні