Ухвала
від 11.05.2022 по справі 944/1493/20
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 944/1493/20

Провадження №2/944/233/22

УХВАЛА

12.05.2022 рокум.Яворів

Яворівський районний суд Львівської області у складі:

головуючого судді Колтуна Ю.М.,

з участю секретаря судового засідання Романик Ю.В. ,

розглянувши у підготовчому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до Яворівської міської ради Львівської області, Яворівської районної державної адміністрації Львівської області, Головного управління Держгеокадастру у Львівській області про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування,

в с т а н о в и в:

у провадженні судді Яворівського районного суду Львівської області перебувала вищезазначена цивільна справа.

17.01.2022 суддею Яворівського районного суду Львівської області Колтуном Ю.М. винесено ухвалу про прийняття даної справи до свого провадження та призначення підготовчого судового засідання.

У підготовче судове засідання учасники справи не з`явилися, належним чином повідомлені про дату, час і місце судового засідання.

Від представника позивачів адвоката Сірого А.В. на стадії підготовчого провадження було подано до суду письмову заяву про доручення до матеріалів справи заяви позивачів ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про збільшення позовних вимог, а саме: просять визнати незаконним та скасувати рішення відділу № 1 в Ізюмському pайоні ГУ Держгеокадастру у Харківській області про державну реєстрацію земельної ділянки, що розташована в межах Яворівської міської ради, загальною площею 33,8575 га, кадастровий номер № 4625855900:03:000:0102 із цільовим призначенням - для ведення лісового господарства і пов`язаних з ним послуг; зобов`язати Головне Управління Держгеокадастру у Львівськійй області внести до Державного земельного кадастру України відомості про земельну ділянку площею 0,2446 га. в смт. Немирів Яворівського р-ну Львівської обл., яка на праві власності належала ОСОБА_3 на підставі Державного акту про право приватної власності на землю серія: IV-ЛВ № 029681 виданого 18.09.2001 Немирівською селищною радою н/д відповідно до рішення від 19.07.2001 № 38, яка знаходиться в межах населеного пункту - смт. Немирів Яворіврького р-ну Львівської обл. із присвоєнням відповідного кадастрового номеру для цієї ділянки; визнати за ОСОБА_1 та ОСОБА_2 право спільної часткової власності - по 1/2 ідеальній частині для кожної, на земельну ділянку площею 0,2446 га. в смт. Немирів Яворівського р-ну Львівської обл., яка на праві власності належала ОСОБА_3 , в порядку спадкування за законом по смерті останнього.

Окрім того, просить про витребувати від ДП «Рава-руське лісове господарство», для огляду в судовому засіданні, оригінал технічної документації, на підставі якої було проведено оскаржувану державну реєстрацію щодо земельної ділянки, що розташована в межах Яворівської міської ради, загальною площею 33,8575 га, кадастровий номер № 4625855900:03:000:0102 із цільовим призначенням -для ведення лісового господарства і пов`язаних з ним послуг, оскільки вміщена у цій документації інформація, зокрема щодо відсутності погодження із нами меж, а також відсутності інформації про розташування на цій ділянці належного нам нерухомого майна має доказове значення по даній справі, а одержати вказані документи власними силами не має можливості.

Представник позивачів адвокат Сірий А.В. просить підготовче судове засідання проводити без участі сторони позивачів.

Представник Яворівської РДА Львівської області та Яворівської міської ради Львівської області в судове засідання не з`явилися, на адресу суду скерували клопотання про розгляду справи у їх відсутності.

Представник відповідача Головного управління Держгеокадастру у Львівській області в судове засідання не з`явився.

Згідно із ч.2ст.247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснювалось.

Згідно п.2 ч.2ст.49 ЦПК України, позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Враховуючи те, що позивачі подали заяву про збільшення позовних вимог до закінчення підготовчого засідання, суд вважає за можливе прийняти заяву про збільшення позовних вимог.

Відповідно до ч.1ст.51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

З врахуванням вищенаведеного, суд дійшов переконання щодо доцільності залучення до участі у справі в якості співвідповідачів Головне Управління Держеокадастру у Харківській області.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування таких доказів судом.

Відповідно до ч.6 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Враховуючи, що докази, які просять витребувати позивачі мають значення для вирішення вищевказаної цивільної справи, для повного та всебічного розгляду справи, суд дійшов висновку, що є підстави для задоволення клопотання про витребування доказів.

Згідно п. 2 ч. 2 ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст.49, 84, 198,199, 258-261 ЦПК України, суд,

у х в а л и в:

клопотання представника позивачів адвоката Сірого А.В. задовольнити.

Прийняти заяву позивачів ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про збільшення позовних вимог.

Залучити до участі у справі в якості співвідповідачів Головне Управління Держеокадастру у Харківській області.

В подальшому розглядати справу з урахуванням збільшених позовних вимог.

Витребувати від ДП «Рава-руське лісове господарство», для огляду в судовому засіданні, оригінал технічної документації, на підставі якої було проведено оскаржувану державну реєстрацію щодо земельної ділянки, що розташована в межах Яворівської міської ради, загальною площею 33,8575 га, кадастровий номер № 4625855900:03:000:0102 із цільовим призначенням -для ведення лісового господарства і пов`язаних з ним послуг.

Відкласти судовезасіданняусправі на 11.08.2022 року на 11 год. 00 хв.

Запропонувати залученому відповідачу протягом 15 днів з дня отримання ухвали у справі подати до суду відзив на заяву про збільшення позовних вимог.

Відповідачем копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Про місце, дату і час підготовчого судового засідання повідомити учасників справи.

Копію ухвали та копію позовної заяви з додатками надіслати відповідачам.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя Ю.М. Колтун

Дата ухвалення рішення11.05.2022
Оприлюднено21.06.2022
Номер документу104389400
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —944/1493/20

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Колтун Ю. М.

Рішення від 23.02.2024

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Колтун Ю. М.

Ухвала від 11.05.2022

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Колтун Ю. М.

Постанова від 17.01.2022

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Колтун Ю. М.

Постанова від 13.09.2021

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

Постанова від 27.07.2021

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

Постанова від 19.02.2021

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

Постанова від 15.09.2020

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

Ухвала від 24.04.2020

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

Ухвала від 23.03.2020

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні