Ухвала
від 22.05.2022 по справі 713/788/22
ВИЖНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 713/788/22

Провадження №2-о/713/39/22

УХВАЛА

іменем України

23.05.2022 м. Вижниця

Суддя Вижницького районного суду Чернівецької області Пилип`юк І.В., розглянувши питання про виправлення описки в ухвалі про відкриття окремого провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , про встановлення факту смерті особи в певний час у разі неможливості реєстрації органом державної реєстрації актів цивільного стану факту смерті, заінтересована особа Вижницький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Вижницькому районі Чернівецької області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ),

УСТАНОВИВ:

Ухвалою від 10.05.2022 року відкрито окреме провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , про встановлення факту смерті особи в певний час у разі неможливості реєстрації органом державної реєстрації актів цивільного стану факту смерті, заінтересована особа Вижницький відділ ДРАЦС у Вижницькому районі Чернівецької області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ).

В ухвалі суду про відкриття провадження допущено описку - замість правильного прізвища, імені та побатькові свідка « ОСОБА_2 », помилково зазначено « ОСОБА_2 ».

Вказана описка була допущена внаслідок помилки при комп`ютерному наборі тексту ухвали, тому її слід виправити шляхом постановлення відповідної ухвали.

Відповідно до ст.269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень. Заява про внесення виправлень розглядається протягом десяти днів після її надходження.

Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Тому суд прийшов до висновку про необхідність виправлення допущеної описки.

Керуючись ст.269 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Виправити описку в ухвалі про відкриття окремого провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , про встановлення факту смерті особи в певний час у разі неможливості реєстрації органом державної реєстрації актів цивільного стану факту смерті, заінтересована особа Вижницький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Вижницькому районі Чернівецької області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ).

У резолютивній частині ухвали вважати правильним прізвище, ім`я та побатькові:

«Викликати у судове засідання наступних свідків:

- ОСОБА_2 , жителя АДРЕСА_1 .».

Ухвалу може бути оскаржено в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Іван ПИЛИП`ЮК

СудВижницький районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення22.05.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу104409858
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: на тимчасово окупованій території України

Судовий реєстр по справі —713/788/22

Рішення від 22.05.2022

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ПИЛИП'ЮК І. В.

Ухвала від 22.05.2022

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ПИЛИП'ЮК І. В.

Рішення від 09.05.2022

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ПИЛИП'ЮК І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні