Ухвала
від 22.05.2022 по справі 380/15506/21
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 380/15506/21

У Х В А Л А

з питань закриття провадження в адміністративній справі

23 травня 2022 року м. Львів

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючої - судді Мричко Н.І.

за участі секретаря судового засідання Стецишин П.Д.,

представника позивача Федоровича Т.О.

представника відповідача Волянського О.Р.

представника третьої особи Поліщука В.В.,

розглянув у відкритому підготовчому засіданні клопотання представника відповідача про закриття провадження у справі за позовом комунального некомерційного підприємства «Львівське територіальне медичне об`єднання «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» до Державної аудиторської служби України, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача товариство з обмеженою відповідальністю «Сервіскотломонтаж-Львів» про визнання протиправним і скасування висновку,-

встановив:

комунальне некомерційне підприємство «Міська дитяча клінічна лікарня м.Львова» (код ЄДРПОУ 22331468, місцезнаходження: 79059, м. Львів, вул. П. Орлика, 4) звернулося до Львівського окружного адміністративного суду з позовом до Державної аудиторської служби України (код ЄДРПОУ 40165856, місцезнаходження: 04070, м. Київ, вул. П. Сагайдачного, 4), в якій просить:

- визнати протиправним і скасувати висновок Державної аудиторської служби України про результати моніторингу процедури закупівлі UA-2021-07-07-002974-a, проведеної між комунальним некомерційним підприємством «Міська дитяча клінічна лікарня м.Львова» та товариством з обмеженою відповідальністю «Сервіскотломонтаж-Львів».

Ухвалою від 16.09.2021 суддя залишила позовну заяву без руху.

Ухвалою від 20.10.2021 суддя прийняла позовну заяву до розгляду й відкрила провадження у справі за правилами загального позовного провадження, а також залучила до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача товариство з обмеженою відповідальністю «Сервіскотломонтаж-Львів» (далі третя особа)

Ухвалою від 10.01.2022 суд допустив заміну первісного позивача у справі комунального некомерційного підприємства «Міська дитяча клінічна лікарня м.Львова» його правонаступником комунальним некомерційним підприємством «Львівське територіальне медичне об`єднання «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» (код ЄДРПОУ 44496574, місцезнаходження: 79059, м. Львів, вул.Миколайчука І., буд. 9) (далі - позивач).

21.04.2022 на адресу суду надійшло клопотання представника відповідача про закриття провадження у справі (вх.№ 5198 ел). У вказаному клопотанні представник відповідача просить закрити провадження у справі на підставі пункту 8 статті 238 КАС України. Зазначає, що наведеним положенням передбачено підставу для закриття провадження у справі, а саме випадок відновлення законних прав та інтересів позивача. Вказує, що у цьому випадку відсутні підстави для відновлення порушених прав позивача з тієї причини, що такі на даний час не є порушені діями відповідача, а докази іншого у справі відсутні.

09.05.2022 на адресу суду від представника третьої особи надійшли заперечення на клопотання про закриття провадження у справі (вх. № 32501). Клопотання обґрунтоване тим, що законодавцем визначені підстави для закриття провадження у справі. Так, пунктом 8 частини першої статті 238 КАС України передбачено, що суд, у випадку оскарження рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень, закриває провадження у справі, якщо оскаржувані порушення були виправлені суб`єктом владних повноважень і при цьому відсутні підстави вважати, що повне відновлення законних прав та інтересів позивача неможливе без визнання рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень протиправними після такого виправлення. Зазначено, що предметом оскарження у цій справі є висновок Державної аудиторської служби України про результати моніторингу процедури закупівлі UA-2021-07-07-002974-a, проведеної між комунальним некомерційним підприємством «Міська дитяча клінічна лікарня м.Львова» та товариством з обмеженою відповідальністю «Сервіскотломонтаж-Львів». Відповідач не надав доказів скасування вказаного Висновку, відтак, на думку представника третьої особи, немає підстав вважати, що оскаржуване порушення виправлене відповідачем у справі. За таких обставин вважає відсутніми підстави для закриття провадження у справі на підставі пункту 8 частини першої статті 238 КАС України. Просить суд відмовити у задоволенні клопотання представника відповідача про закриття провадження у справі.

Представник позивача в підготовчому судовому засіданні заперечив щодо закриття провадження у справі. Просив суд відмовити у задоволенні клопотання представника відповідача про закриття провадження у справі.

Представник відповідача в підготовчому засіданні підтримав клопотання про закриття провадження у справі.

Представник третьої особи в підготовчому судовому засіданні заперечив щодо закриття провадження у справі. Просив суд відмовити у задоволенні клопотання представника відповідача з мотивів, викладених у запереченнях на клопотання про закриття провадження у справі від 09.05.2022.

При вирішенні клопотання представника відповідача про закриття провадження у справі на підставі пункту 8 частини першої статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суд виходив з такого.

У відповідності до пункту 8 частини першої статті 238 КАС України суд закриває провадження у справі щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень, якщо оскаржувані порушення були виправлені суб`єктом владних повноважень і при цьому відсутні підстави вважати, що повне відновлення законних прав та інтересів позивача неможливе без визнання рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень протиправними після такого виправлення.

Суд зауважує, що на час розгляду клопотання представника відповідача, останнім не надано суду доказів того, що оскаржувані порушення, які стали підставою для звернення позивача до суду усунуті, а законні права та інтереси позивача відновлені внаслідок виправлення оскаржуваних порушень.

Враховуючи відсутність необхідних умов для закриття провадження у справі на підставі пункту 8 частини першої статті 238 КАС України, суд вважає клопотання представника відповідача безпідставним та таким, що не підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 238, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ :

у задоволенні клопотання представника відповідача про закриття провадження у справі за позовом комунального некомерційного підприємства «Львівське територіальне медичне об`єднання «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» до Державної аудиторської служби України, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача товариство з обмеженою відповідальністю «Сервіскотломонтаж-Львів» про визнання протиправним і скасування висновку,- відмовити.

Ухвала набирає законної сили негайно після проголошення та окремо не оскаржується.

Повний текст ухвали складений та підписаний 24.05.2022.

Суддя Мричко Н.І.

Дата ухвалення рішення22.05.2022
Оприлюднено22.06.2022
Номер документу104437135
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо процедур здійснення контролю Рахунковою палатою, Державною аудиторською службою України, державного фінансового контролю

Судовий реєстр по справі —380/15506/21

Постанова від 05.04.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Глушко Ігор Володимирович

Ухвала від 10.03.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Глушко Ігор Володимирович

Ухвала від 04.01.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Глушко Ігор Володимирович

Ухвала від 04.01.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Глушко Ігор Володимирович

Ухвала від 14.12.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Глушко Ігор Володимирович

Ухвала від 28.11.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Глушко Ігор Володимирович

Ухвала від 24.10.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Глушко Ігор Володимирович

Рішення від 28.08.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 16.06.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 22.05.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні