Ухвала
від 29.05.2022 по справі 157/404/22
ВОЛИНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 157/404/22 Провадження № 22-ц/802/635/22 Головуючий у 1 інстанції: Антонюк О. В. Категорія: 45 Доповідач: Киця С. I.

ВОЛИНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення апеляційної скарги без руху

30 травня 2022 року місто Луцьк

Волинський апеляційний суд у складі судді судової палати з розгляду цивільних справ Киці С. І., вивчивши апеляційну скаргу Керівника Камінь-Каширської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Камінь-Каширської міської ради на ухвалу Камінь-Каширського районного суду Волинської області від 10 травня 2022 року в цивільній справі за позовом Керівника Камінь-Каширської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Камінь-Каширської міської ради, третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору , - Комунальне некомерційне підприємство «Камінь-Каширська центральна районна лікарня» Камінь-Каширської міської ради Волинської області, до ОСОБА_1 про стягнення витрат на лікування особи, яка потерпіла від кримінального правопорушення,

ВСТАНОВИВ:

Оскаржуваною ухвалою Камінь-Каширського районного суду Волинської області від 10 травня 2022 року позовну заяву повернуто.

Керівник Камінь-Каширської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Камінь-Каширської міської ради подав апеляційну скаргу на вказану ухвалу.

Матеріалами справи встановлено, що при поданні апеляційної скарги апелянтом не оплачено судовий збір. При цьому в поданій апеляційній скарзі апелянт як на підставу звільнення від сплати судового збору покликається на п. 6 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір», згідно якого від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх інстанціях звільняються позивачі у справах про відшкодування матеріальних збитків, завданих внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Однак суд вважає, що покликання апелянта на п. 6 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір» не може бути підставою для звільнення від сплати судового збору виходячи із наступного.

Пунктом 29 Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 17.10.2014 № 10 «Про застосування судами законодавства про судові витрати у цивільних справах» передбачено, що у статті 129 Конституції України однією із засад судочинства визначено рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом, у тому числі й органів державної влади.

Судом встановлено, що Керівник Камінь-Каширської окружної прокуратури звернувся до суду в інтересах держави в особі Камінь-Каширської міської ради у якому просить стягнути з ОСОБА_1 на користь Камінь-Каширської міської ради грошові кошти в сумі 10 288,30 грн, витрачені закладом охорони здоров`я на лікування потерпілого від кримінального правопорушення.

Особою, яка подала апеляційну скаргу, не подано доказів того, що Камінь-Каширській окружній прокуратурі завдано шкоду або матеріальні збитки внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Судом встановлено, що Керівник Камінь-Каширської окружної прокуратури звернувся в суд з позовом в інтересах держави в особі Камінь-Каширської міської ради. Однак Камінь-Каширської міська рада не відноситься до категорії осіб передбачених ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір», які мають пільги щодо сплати судового збору.

Виходячи з вищенаведеного та відповідно до п.п. 9 п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» апелянту, який є юридичною особою, слід оплатити судовий збір в розмірі 2481,00 грн (1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календаврного року, в якому відповідна скарга подається до суду) за наступними реквізитами:

отримувач коштів - ГУК у Волин.обл./м.Луцьк /22030101;

код отримувача (код за ЄДРПОУ): 38009371;

банк отримувача: Казначейство України (ел. адм. подат.);

рахунок отримувача: UA938999980313121206080003550;

призначення платежу: 101; _____/; реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний податковий орган і має відповідну відмітку у паспорті); судовий збір; за позовом Керівника Камінь-Каширської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Камінь-Каширської міської ради, на ухвалу суду від 10.05.2022; справа № 157/404/22; Волинський апеляційний суд.

Відповідний документ про сплату (оригінал) подати до Волинського апеляційного суду.

Відповідно до ч. 2 ст. 357 ЦПК України до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 356 цього Кодексу, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу. За п. 3 ч. 4 ст. 356 ЦПК України до апеляційної скарги додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Ураховуючи зазначені обставини, до апеляційної скарги необхідно застосувати вимоги ст. 357 ЦПК України і залишити її без руху та надати строк для усунення вказаних недоліків.

Керуючись ст.ст. 185 ч.ч. 1, 2, 357 ч. 2 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Апеляційну скаргу Керівника Камінь-Каширської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Камінь-Каширської міської ради на ухвалу Камінь-Каширського районного суду Волинської області від 10 травня 2022 року в цій справі залишити без руху, надавши особі, яка подала апеляційну скаргу, строк - 10 днів з дня вручення копії цієї ухвали для усунення зазначених недоліків.

У випадку невиконання вказаної ухвали апеляційна скарга буде вважатися неподаною та буде повернута особі, яка її подала.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудВолинський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення29.05.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104512537
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них фізичній особі, яка потерпіла від кримінального правопорушення

Судовий реєстр по справі —157/404/22

Ухвала від 17.07.2022

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Киця С. I.

Ухвала від 29.05.2022

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Киця С. I.

Ухвала від 09.05.2022

Цивільне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Антонюк О. В.

Ухвала від 26.04.2022

Цивільне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Антонюк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні