Ухвала
від 29.05.2022 по справі 519/60/22
ЮЖНИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 519/60/22

2/519/218/22

У Х В А Л А

про витребування доказів

30.05.2022 м. Южне

Южний міський суд Одеської області у складі:

головуючого судді Лемця С.П.,

при секретарі судового засідання Коршак Ю.М.,

за участю:

позивача - ОСОБА_1 ,

представника позивача - ОСОБА_2 ,

представника відповідача - ОСОБА_3

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , обслуговуючого кооперативу «Будинок 10» про визнання договору недійсним, визнання права власності та стягнення моральної шкоди

Встановив:

07.02.2022 Ухвалою Южного міського суду Одеської області відкрито провадження у справі за вищевказаною позовною заявою, ухвалено розгляд справи здійснити за правилами загального позовного провадження та призначити підготовче засідання.

Одночасно з позовом позивач звернулась з клопотанням про витребування доказів, просить витребувати з:

1.Головного управління ДПС в Одеській області за адресою: 65044, м.Одеса, вул. Семінарська, 5:

- відомості щодо перебування ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , на податковому обліку, належним чином засвідчену довідку про розмір та джерела доходів ОСОБА_5 , за період з 01.01.2014 по 31.12.2020;

- відомості щодо перебування ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , на податковому обліку, анлежним чином засвідчену довідку про розмір та джерела доходів ОСОБА_6 , за період з 01.1.2014 по 31.12.2020.

2. Реєстраційної служби Южненського міського управління юстиції в Одеській області за адресою: 65481, Одеська обл., м.Южне, вул. Новобілярська, 24/3, належним чином завірену копію реєстраційної справи на квартиру за адресою: АДРЕСА_1 .

У підготовчому засіданні позивач та її представник підтримали вищевказане клопотання, не наполягали на витребувані відомостей щодо ОСОБА_5 та просили відкласти підготовче засідання, у звязку з ознайомленням з відзивом.

У підготовчому засіданні представник ОСОБА_5 - адвокат Вацков М.Г. заперечував проти задоволення клопотання.

У підготовче засідання відповідачі ОСОБА_5 та ОСОБА_6 не з`явилися, повідомлялися належним чином.

У підготовче засідання представник відповідача ОК «Будинок 10» не з`явився, надав відзив, згідно якого просить справу розгядати за відсутності представника.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ці дані є доказами та мають відношення до спору, а також сприятимуть забезпеченню повноти та об`єктивності розгляду справи по суті.

Таким чином, суд вважає, клопотання позивача підлягає задоволенню частково, оскільки позивач та представник позивача не наполягали на витребувані відомостей щодо ОСОБА_5 .

Керуючись ст.ст. 84, 189ЦПК України, суд

Постановив:

Розгляд цивільної справи за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , обслуговуючого кооперативу «Будинок 10» про визнання договору недійсним, визнання права власності та стягнення моральної шкодивідкласти.

Наступне підготовче засідання провести 08 червня 2022 року об 11 годині 00 хвилин у залі судових засідань Южного міського суду Одеської області.

Витребувати з:

1.Головного управління ДПС в Одеській області за адресою: 65044, м.Одеса, вул. Семінарська, 5: відомості щодо перебування ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , на податковому обліку, анлежним чином засвідчену довідку про розмір та джерела доходів ОСОБА_6 , за період з 01.1.2014 по 31.12.2020.

2. Реєстраційної служби Южненського міського управління юстиції в Одеській області за адресою: 65481, Одеська обл., м.Южне, вул. Новобілярська, 24/3, належним чином завірену копію реєстраційної справи на квартиру за адресою: АДРЕСА_1 .

Встановити строк для надання витребуваних судом документів до 06.06.2022.

Роз`яснити положення ст. 84 ЦПК України, відповідно до яких, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Звернути увагу учасників процесу, що з 05 жовтня 2021 року почали офіційно функціонувати три підсистеми (модулі) ЄСІТС - «Електронний кабінет», «Електронний суд», підсистема відеоконференцзв`язку. З початком функціонування підсистем (модулів) ЄСІТС відповідно до п. 6 ст. 14 ЦПК України адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку. Підсистема «Електронний суд» забезпечує можливість користувачам створювати та надсилати в електронному вигляді процесуальні чи інші документи до суду, а також отримувати інформацію про стан і результати розгляду таких документів чи інші документи. З інструкціями та рекомендаціями з приводу реєстрації в ЄСІТС можна ознайомитися за веб-посиланням - https://wiki.court.gov.ua.

Повідомити учасників справи, що в умовах обмежувальних заходів на час воєнного стану, всі документи (заяви, відзив, відповідь на відзив, клопотання, копії витребуваних документів, тощо) можливо подавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду inbox@yg.od.court.gov.ua з використанням власного електронного цифрового підпису; через особистий кабінет в системі «Електронний суд» (https://cabinet.court.gov.ua/login); поштою (65481, м. Южне, проспект Григорівського десанту, 26-А), телефон 093 247 9438.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя Южного міського суду Сергій ЛЕМЕЦЬ

СудЮжний міський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення29.05.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу104532967
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —519/60/22

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Лемець С. П.

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Лемець С. П.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Лемець С. П.

Ухвала від 07.06.2022

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Лемець С. П.

Ухвала від 29.05.2022

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Лемець С. П.

Ухвала від 06.02.2022

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Лемець С. П.

Ухвала від 20.01.2022

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Лемець С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні