Ухвала
від 15.03.2020 по справі п/320/643/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

16 березня 2020 року № П/320/643/20

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Горобцової Я.В., розглянувши в місті Києві в порядку письмового провадження клопотання представника відповідача про продовження процесуального строку для подання відзиву в адміністративній справі за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «КЕБОС-ЛІС» про стягнення капіталізованих платежів,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «КЕБОС-ЛІС», в якому позивач просить суд:

- стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «КЕБОС-ЛІС» на користь позивача капіталізовані платежі в сумі 601 169,88 грн.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 29 січня 2020 року відкрито провадження в адміністративній справі за правилами спрощеного позовного провадження у судовому засіданні з повідомленням (викликом) учасників справи.

11 березня 2020 року представник відповідача, через службу діловодства суду, подав відзив на позовну заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області та клопотання про продовження процесуального строку для його подання. В обґрунтування якого зазначив, що ухвалу про відкриття провадження у справі ліквідатор Товариства з обмеженою відповідальністю «КЕБОС-ЛІС» отримав 21 лютого 2020 року, а з матеріалами справи, для можливості подання відзиву на позовну заяву, ознайомився 24 лютого 2020 року.

Відповідно до ч. 1, 2, 4 ст.121 КАС України, суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення. Встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду. Одночасно із поданням заяви про поновлення процесуального строку має бути вчинена процесуальна дія (подана заява, скарга, документи тощо), стосовно якої пропущено строк.

Згідно з ч. 6 ст. 121 КАС України про поновлення або продовження процесуального строку, відмову у поновленні або продовженні процесуального строку суд постановляє ухвалу, яка не пізніше наступного дня з дня її постановлення надсилається особі, яка звернулася із відповідною заявою.

Враховуючи вищевикладене, перевіривши матеріали справи, дослідивши доводи, зазначені в клопотанні, а також оскільки відповідачем, разом із зазначеним клопотанням, подано відзив на позовну заяву, в даному випадку наявні правові підстави для поновлення, а не продовження, відповідачу процесуального строку для подачі відзиву на позовну заяву.

Керуючись ст. ст. 121, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

у х в а л и в:

Частково задовольнити клопотання представника відповідача та поновити процесуальний строк для подачі відзиву на позовну заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «КЕБОС-ЛІС» про стягнення капіталізованих платежів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Я.В. Горобцова

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.03.2020
Оприлюднено22.06.2022
Номер документу104542581
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо праці, зайнятості населення, у тому числі праці

Судовий реєстр по справі —п/320/643/20

Рішення від 30.05.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Горобцова Я.В.

Ухвала від 15.03.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Горобцова Я.В.

Ухвала від 29.01.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Горобцова Я.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні