Ухвала
від 30.05.2022 по справі 380/955/22
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 380/955/22

У Х В А Л А

про розгляд справи за правилами загального позовного провадження

та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засідання

31 травня 2022 року

Львівський окружний адміністративний суд

у складі головуючої судді Сподарик Н.І.,

за участю секретаря судового засідання Суліковської У.І.,

представника позивача Грабар В.Б.,

представника відповідача Коржевич У.Ф.,

представника третьої особи Колянковського Т.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні питання про перехід в загальне позовне провадження у справі керівника Галицької окружної прокуратури міста Львова до Львівської міської ради, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Вірменська-17» про визнання протиправним та скасування рішення,

В С Т А Н О В И В :

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява керівника Галицької окружної прокуратури міста Львова (79005, м. Львів, вул. Богомольця, 9) до Львівської міської ради (79006, м. Львів, пл. Ринок, 1; код ЄДРПОУ 04055896), в якій позивач просить:

- визнати протиправною та скасувати ухвалу Львівської міської ради №6771 від 07.09.2020 «Про надання ОСББ «Вірменська 17» дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Вірменьскій, 17».

Ухвалою суду від 19.01.2022 позовну заяву залишено без руху, позивачу надано десятиденний термін для усунення недоліків.

03.02.2022 за вх. №9890 представником позивача подано заяву про усунення недоліків позовної заяви.

Ухвалою суду від 04.02.2022 відкрито спрощене позовне провадження, призначено судове засідання у справі. Залучено до участі в справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Вірменська-17» (79000, м. Львів, вул. Вірменська, 17; код ЄДРПОУ 43457602).

21.04.2022 за вх. №28726 від представника відповідача надійшов відзив на позовну заяву.

27.04.2022 за вх. №30037 від представника позивача надійшла відповідь на відзив на позовну заяву.

В засіданні суду 31.05.2022 судом поставлено на обговорення питання щодо розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Представники сторін не заперечували щодо розгляду справи в порядку загального позовного провадження.

При вирішенні питання щодо розгляду справи за правилами загального позовного провадження, суд виходив з наступного.

Статтею 12 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до частин першої-третьої статті 242 КАС України рішення суду повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим. Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права при дотриманні норм процесуального права.

Обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні, з наданням оцінки всім аргументам учасників справи.

Згідно з частиною шостої статті 260 КАС України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Враховуючи вищевикладене та з метою повного дослідження всіх обставин справи, суд дійшов висновку про необхідність розгляду даної справи в порядку загального позовного провадження.

Враховуючи обґрунтованість клопотання позивача, суд дійшов висновку про необхідність розгляду справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Керуючись ст.ст. 12, 160, 161, 171, 248, 256, 257, 260 Кодексу адміністративного судочинства України суд,-

У Х В А Л И В:

Перейти до розгляду справи №380/955/22 за позовом керівника Галицької окружної прокуратури міста Львова до Львівської міської ради, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Вірменська-17» про визнання протиправним та скасування рішення за правилами загального позовного провадження.

Замінити судове засідання для розгляду справи №380/955/22 по суті підготовчим засіданням.

Підготовче засідання відбудеться 16 червня 2022 року об 11:30 год. під головуванням судді Сподарик Н.І. в приміщенні Львівського окружного адміністративного суду (м. Львів, вул. Чоловського 2, 1-й поверх, зал судових засідань № 9).

Відповідачу подати докази, які слугували прийняттю оскаржуваної ухвали про надання ОСББ «Вірменська 17» дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Вірменьскій, 17

Зобов`язати Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Вірменська-17» надати до суду докази звернення із заявою з додатками, щодо надання ОСББ «Вірменська 17» дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Вірменьскій, 17.

Роз`яснити сторонам, що позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення у строк протягом п`яти днів з дня отримання відзиву або відповіді на відзив.

Запропонувати третій особі надати письмові пояснення щодо суті позовних вимог.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.lv.court.gov.ua/sud1370/.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Справа розглядатиметься суддею одноособово.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та в апеляційному порядку окремо не оскаржується.

Суддя Сподарик Н.І.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.05.2022
Оприлюднено22.06.2022
Номер документу104575834
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації державної політики у сфері освіти, науки, культури та спорту

Судовий реєстр по справі —380/955/22

Рішення від 20.06.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 15.06.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 30.05.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 04.02.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 19.01.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні