Ухвала
від 01.06.2022 по справі 308/2233/21
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/2233/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 червня 2022 року м. Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області у складі головуючого судді ХамникМ.М., за участю секретаря судових засідань Івашко Я.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог Відділ реєстрації місця проживання Виконавчого комітету Ужгородської міської ради, про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням та зняття з реєстраційного обліку,

В С Т А Н О В И В:

19.02.2021 представник позивача адвокат Овсепян Крістіна Адіківна звернулась в інтересах ОСОБА_1 до Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області з позовом до ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог Відділ реєстрації місця проживання Виконавчого комітету Ужгородської міської ради, про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням.

Ухвалою суду від 12.03.2021 відкрито провадження у справі, розгляд справи вирішено проводити за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Ухвалою від 12.04.2021 частково задоволено клопотання відповідача про витребування документів та постановлено перейти до розгляду справи за правилами загального позовного провадження. Призначено підготовче судове засідання у справі.

Ухвалою суду від 07.06.2021 закрито підготовче провадження, справу призначено до судового розгляду.

Ухвалою суду від 16.05.2022 відмовлено у задоволенніклопотання представника позивача - адвоката Овсепян Кристини Адіківни про заміну позивача ОСОБА_1 на правонаступника - засновника ТОВ «Другетів» ОСОБА_3 .

До початку судового засідання, призначеного на 02.06.2022 на 11 год. 20 хв., через канцелярію суду представником позивача подано клопотання про відмову від позову, в якому остання просить прийняти відмову позивача від позову, а провадження у справі закрити з тих підстав, що позивач ОСОБА_1 відчужила об`єкти нерухомого майна, щодо яких ведеться спір, а відтак необхідність продовжувати вирішення спору в судовому порядку відпала.

У вказане судове засідання позивач та її представник не з`явились, повідомлялись судом належним чином.

У судове засідання відповідач та його представник не з`явились, подали через канцелярію суду заяву про розгляд справи без їх участі, клопотання про відмову позивача від позову - підтримують.

Дослідивши клопотання представника позивача та матеріали справи, в межах заявленого клопотання, суд приходить до наступного висновку.

Згідно з п. 1 ч. 2ст. 49 ЦПК Українипозивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Згідно із ч. 1ст. 206 КПК Українипозивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Відповідно до п. 4 ч. 1ст. 255 ЦПК Українисуд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовляється від позову і відмова прийнята судом.

Оскільки відмова від позову є правом сторони позивача і не порушує прав та інтересів інших осіб, суд вважає за можливе задовольнити заяву представника позивача, оскільки підстав для неприйняття відмови від позову судом не встановлено, і закрити провадження у справі.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.182,255, 260 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти відмову від позову представника позивача адвоката Овсепян Крістіни Адіківни, що діє в інтересах ОСОБА_1 , до ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог Відділ реєстрації місця проживання Виконавчого комітету Ужгородської міської ради, про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням та зняття з реєстраційного обліку.

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог Відділ реєстрації місця проживання Виконавчого комітету Ужгородської міської ради, про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням та зняття з реєстраційного обліку - закрити.

Ухвала може бути оскаржена до Закарпатського апеляційного суду шляхом подання протягом п`ятнадцяти днів апеляційної скарги і набере законної сили в разі неподання такої у встановлений строк.

Суддя Ужгородського

міськрайонного суду

Закарпатської області М.М.Хамник

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення01.06.2022
Оприлюднено22.06.2022
Номер документу104605591
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням

Судовий реєстр по справі —308/2233/21

Ухвала від 01.06.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Хамник М. М.

Ухвала від 15.05.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Хамник М. М.

Ухвала від 15.05.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Хамник М. М.

Ухвала від 07.06.2021

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Хамник М. М.

Ухвала від 07.06.2021

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Хамник М. М.

Ухвала від 12.04.2021

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Хамник М. М.

Ухвала від 12.03.2021

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Хамник М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні