Ухвала
від 05.06.2022 по справі 290/697/21
РОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Україна

Романівський районний суд Житомирської області

290/697/21

У Х В А Л А

06 червня 2022 року смт. Романів

Романівський районний суд Житомирської області в складі судді Ковальчука М.В., розглянувши заяву представника відповідача товариства з обмеженою відповідальністю «Біг Даймонд» - адвоката Кривенка Михайла Петровича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду,-

В С Т А Н О В И В :

В липні 2021 року товариство з обмеженою відповідальністю «Полонне-Агро» (далі ТОВ «Полонне-Агро») звернулося до суду із позовом, в якому просить визнати недійсним договір оренди земельної ділянки площею 1,1873 га кадастровий номер 1821481500:04:000:0514, що укладений 26 квітня 2021 року між товариством з обмеженою відповідальністю «Біг Даймонд» (далі ТОВ «Біг Даймонд») та ОСОБА_1 , посилаючись на те, що на момент укладення вказаного правочину, право оренди на вказану земельну ділянку належало ТОВ «Полонне-Агро».

Ухвалою Романівського районного суду Житомирської області від 27 вересня 2021 року вирішено дану справу розглядати у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, визначено строк для подання учасниками справи заяв по суті справи та клопотань про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін.

В поданому до суду відзиві відповідач ОСОБА_1 заперечила відносно наведених позивачем обставин, зокрема щодо наявності в позивача права оренди на належну їй земельну ділянку. Також вказала, що речові права щодо продовження права оренди ТОВ «Полонне-Агро» на спірну земельну ділянку на підставі додаткової угоди до попереднього договору оренди, строк якого закінчився, не зареєстровано.

ТОВ «Біг Даймонд» також подало до суду відзив, в якому просило у задоволенні позову відмовити за безпідставністю, оскільки оспорюваний правочин укладений після закінчення дії попереднього договору оренди.

Представником позивача подано відповіді на відзиви, в яких, посилаючись на необґрунтованість заперечень відповідачів проти позову, просить суд позов ТОВ «Полонне-Агро» задовольнити.

Щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, у запереченні ТОВ «Біг Даймонд» вказало на відсутність доказів щодо порушення законних прав позивача як орендаря при наявності спірного правочину.

07 грудня 2021 року Романівським районним судом Житомирської області постановлено ухвалу, якою вирішено розглядати дану справу в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з викликом сторін.

01 червня 2022 року до суду від представника відповідача ТОВ «Біг Даймонд» - адвоката Кривенка М.П. надійшла заява про проведення судового засідання у даній цивільній справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу «EasyCon».

Розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження, відповідно до частини 1 статті 279 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України), здійснюється судом за правилами, встановленими цим Кодексом для розгляду справи в порядку загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у цій главі.

Згідно частин 1 та 2 статті 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до частини 4 статті 212 ЦПК України, під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву (частина 5 статті 212 ЦПК України).

При цьому, за змістом частини 11 статті 212 ЦПК України, використовувані учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку.

Керуючись статтями 212, 258-260 України, суд,-

В И Р І Ш И В :

Заяву представника відповідача товариства з обмеженою відповідальністю «Біг Даймонд» - адвоката Кривенка Михайла Петровича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду - задовольнити.

Судове засідання, яке призначене на 10 годину 08 червня 2022 року, провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою сервісу «EasyCon» з використанням власних технічних засобів Кривенка Михайла Петровича (електронна адреса, яка використана для реєстрації в «EasyCon»: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.В. Ковальчук

СудРоманівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення05.06.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу104613279
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —290/697/21

Постанова від 19.07.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Ухвала від 28.06.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Постанова від 06.12.2022

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Постанова від 06.12.2022

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Ухвала від 10.07.2022

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Ухвала від 05.07.2022

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Рішення від 07.06.2022

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

Рішення від 07.06.2022

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

Ухвала від 05.06.2022

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні