Постанова
від 15.07.2010 по справі 45/142б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ПРО ВИЗНА ННЯ БОРЖНИКА БАНКРУТОМ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.07.10 р. Справа № 45/142б

Розглянувши матеріали за заявою кредитора (заявника) С уб' єкта підприємницької ді яльності - фізичної особи ОСОБА_1, м. Макіївка (код НО МЕР_1)

до боржника Товариства з обмеженою відповідальніс тю „Котлореммонтажналадка” , м. Донецьк (ЄДРПОУ 18000153)

про визнання банкрутом

Суддя Плотніцький Б.Д.

при секретарі судового зас ідання Ніценко-Івашури О.А.

Представники:

Від кредитора: ОСОБА_1 - особ.

Від боржника: не з' явились

В засіданні брали участь:

Ухвалою від 07.07.2010р. за заявою С уб' єкта підприємницької ді яльності - фізичної особи ОСОБА_1, м. Макіївка (код НО МЕР_1) господарським судом Д онецької області порушена сп рава про банкрутство відсутн ього боржника Товариства з обмеженою відповідальніс тю „Котлореммонтажналадка” , м. Донецьк (ЄДРПОУ 18000153).

В судове засідання з' явив ся ініціюючий кредитор, повн оваження якого підтверджені належним чином.

Представник боржника в зас ідання суду не з' явився.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши пояснення кр едитора, господарським судом встановлено наступне:

Боржник має заборгованіст ь перед ініціюючим кредитор ом у загальній сумі 8500 грн. 00 коп ., яка виникла внаслідок ненал ежного виконання боржником у мов договору №1/09 від 24.08.2009р. в час тині своєчасної та повної оп лати наданих послуг.

Наявність заборгованості підтверджується рішенням го сподарського суду від 28.12.2009р. по справі №10/214, наказами про прим усове виконання судового ріш ення від 11.01.2010р., які наявні в мат еріалах справи.

В поданій заяві кредитор ст верджує про відсутність борж ника по юридичній адресі.

Відповідно до п. 1 ст. 52 Закону України „Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” п ередбачено, що заява про пору шення справи про банкрутство відсутнього боржника може б ути подана кредитором у разі , якщо керівні органи боржник а - юридичної особи відсутні з а її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником пр отягом року до органів держа вної податкової служби згідн о із законодавством податков их декларацій, документів бу хгалтерської звітності, а та кож за наявністю інших ознак , що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника.

Виходячи із зазначеного, за правилами цієї статті справ а про банкрутство може бути п орушена у разі наявності хоч а б однієї з перелічених умов , а також за наявності інших оз нак, що свідчать про відсутні сть підприємницької діяльно сті.

За приписами ст.1 Закону Укр аїни „Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом” боржни к - суб'єкт підприємницької ді яльності, неспроможний викон ати свої грошові зобов'язанн я перед кредиторами, у тому чи слі зобов'язання щодо сплати страхових внесків на загаль нообов'язкове державне пенсі йне страхування та інші види загальнообов'язкового держа вного соціального страхуван ня, податків і зборів (обов'язк ових платежів), протягом трьо х місяців після настання вст ановленого строку їх сплати.

Згідно ст. 34 Господарського процесуального кодексу Укра їни обставини справи, які від повідно до законодавства пов инні бути підтверджені певни ми засобами доказування, не м ожуть підтверджуватись інши ми засобами доказування.

Відповідно до ст. 17 Закону Ук раїни “Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців” відомос ті про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженн ям повинні міститися в Єдино му державному реєстрі юридич них осіб та фізичних осіб - п ідприємців.

Статтею 18 Закону України “П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - пі дприємців”, яка визначає ста тус відомостей Єдиного держа вного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в, передбачено, що якщо відомо сті, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєст ру юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців, були внес ені до нього, то такі відомост і вважаються достовірними і можуть бути використані в сп орі з третьою особою, доки до н их не внесено відповідних зм ін.

При цьому, якщо відомості, я кі підлягають внесенню до Єд иного державного реєстру юри дичних осіб та фізичних осіб - підприємців не були до нього внесені, вони не можуть бути в икористані в спорі з третьою особою.

У зв' язку з чим, при встано вленні факту відсутності кер івних органів боржника - юрид ичної особи за її місцезнахо дженням суд повинен керувати ся відомостями, які містятьс я в Єдиному державному реєст рі юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців.

Факт відсутності керівних органів боржника підтверджу ється довідкою з Єдиного Дер жавного реєстру юридичних о сіб та фізичних осіб - підп риємців серії АД №594059 станом на 05.07.2010р., відповідно до якої 02.07.2010р. внесена інформація щодо від сутності юридичної особи - боржника за адресою: 83017, м.Доне цьк, Калінінський район, вул.С ігова, б.2б.

Таким чином, суд дійшов до в исновку, що кредитором надан і належні докази, які підтвер джують відсутність за місце знаходженням керівних орган ів боржника за юридичною адр есою.

Подібної правової позиції дотримується Верховний суд України у постанові від 06.06.2006р. у справі № Б48/12-05 та Вищий господ арський суд України у постан овах від 24.11.2008р. у справі №04-05/27-33-8б, в ід 29.07.2008р. по справі №45/77б та від 15.04 .2008р. у справі № 42/162б.

Враховуючи викладене, госп одарський суд дійшов до висн овку про задоволення заяви С уб' єкта підприємницької ді яльності - фізичної особи ОСОБА_1, м.Макіївка (код НОМ ЕР_1) про визнання боржника - Товариства з обмеженою в ідповідальністю „Котлоремм онтажналадка”, м. Донецьк (ЄДР ПОУ 18000153) банкрутом, у відповідн ості до вимог ст.52 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом”.

До господарського суду Дон ецької області надана письмо ва згода ініціюючого кредито ра про призначення його лікв ідатором по справі.

На підставі викладеного, ке руючись ст. 22, 52 Закону України „Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом” господарсь кий суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати банкрутом - Товар иство з обмеженою відповід альністю „Котлореммонтажна ладка”, м. Донецьк (ЄДРПОУ 18000153), я ке зареєстровано за адресою: 83017, м.Донецьк, Калінінський ра йон, вул.Сігова, б.2б.

Відкрити ліквідаційну про цедуру та ліквідатором по сп раві призначити - ініціююч ого кредитора - Суб' єкта під приємницької діяльності - ф ізичної особи ОСОБА_1 (адр еса: АДРЕСА_1 код НОМЕР_1 ).

Ліквідатору повідомити пр о визнання боржника банкруто м та відкриття ліквідаційної процедури власника боржника , всіх можливих кредиторів в т ому числі Управління Пенсійн ого фонду України, Фонди зага льнообов' язкового державн ого соціального страхування , податкову інспекцію, а також органи державної виконавчої служби.

Ліквідатору до закінчення ліквідаційної процедури пре дставити до суду звіт та лікв ідаційний баланс з доданими документами, передбаченими с т. 32 Закону України „Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом”.

Суддя

Вик тел.

Надруковано примірників - : господарському суду Донец ької області - , сторонам - .

Дата ухвалення рішення15.07.2010
Оприлюднено10.08.2010
Номер документу10461547
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —45/142б

Ухвала від 10.07.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька Ірина Кузьмінічна

Ухвала від 11.06.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 21.05.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 17.04.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 17.04.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 19.03.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 12.02.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 12.02.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 10.12.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 10.12.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні