Ухвала
від 05.06.2022 по справі 2-н-306/11
ДРОГОБИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-н-306/11

Провадження № 6/442/41/2022

УХВАЛА

п р о з а л и ш е н н я з а я в и б е з р у х у

"06" червня 2022 р. Суддя Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області Гарасимків Л.І., розглянувши заяву Кредитної спілки "Бойківщина" про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред"явлення документа до виконання.,

ВСТАНОВИВ:

До Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області надійшла заява Кредитної спілки "Бойківщина" про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред"явлення документа до виконання.

Дослідивши матеріали заяви, суддя вважає, що заяву про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред"явлення документа до виконання, необхідно залишити без руху з наступних підстав.

Відповідно до п.17.4 Перехідних положень ЦПК України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір

Крім того, слід зазначити, що законодавець не визначив вимог до форми та змісту заяви про видачу дубліката виконавчого документа.

Однак, Пленум Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ в своїй постанові від 25.09.2015 року за №8 "Про узагальнення практики розгляду судами процесуальних питань, пов`язаних із виконанням судових рішень у цивільних справах" вказав, що заява про видачу дубліката виконавчого листа повинна містити необхідні відомості для вирішення питання видачі дубліката виконавчого листа. У таких заявах потрібно зазначати назви сторін виконавчого провадження, підстави для видачі дубліката виконавчого листа; посилання на докази, якими підтверджувались би втрата виконавчого листа.

Статтями 12, 81 ЦПК України визначено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками процесу. Доказування не може ґрунтуватись на припущеннях.

Між тим, заявником у заяві про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред"явлення документа до виконання не вказано всіх сторін виконавчого провадження, не надано суду жодного належного та допустимого доказу втрати оригіналу виконавчого документа.

Крім цього, згідно ч. 2 ст. 183 ЦПК України до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Тобто даною нормою закону встановлено обов`язок заявника направити копію заяви іншим учасникам справи (провадження), а саме ОСОБА_1 , що заявником зроблено не було.

Так, згідно ч. 9 ст. 10 ЦПК України якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Таким чином, заява видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред"явлення документа до виконання., не відповідає вимогам ч.3 ст.175 ЦПК України та підпункту 17.4 пункту 17 перехідних положень ЦПК України.

Враховуючи викладене, керуючись вимогами ст.ст.175, 177, 185 ЦПК України, вважаю за необхідне залишити без руху заяву про видачу дубліката виконавчого листа, надавши заявнику строк для усунення недоліків терміном 5 днів з дня вручення даної ухвали.

Керуючись ст.ст. 10, 175, 177, 183, 185, п.17.4 Перехідних положень ЦПК України,суддя, -

УХВАЛИВ:

Заяву Кредитної спілки "Бойківщина" про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред"явлення документа до виконання, залишити без руху, запропонувавши усунути недоліки у строк не пізніше 5 днів з дня отримання копії ухвали, надавши належно оформлену заяву.

У разі невиконання вказаних вимог у строк, встановлений судом, заява залишається без розгляду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя: Л.І. Гарасимків

Дата ухвалення рішення05.06.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104615470
СудочинствоЦивільне
Сутьвидачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред"явлення документа до виконання

Судовий реєстр по справі —2-н-306/11

Ухвала від 26.06.2022

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Гарасимків Л. І.

Ухвала від 26.06.2022

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Гарасимків Л. І.

Ухвала від 14.06.2022

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Гарасимків Л. І.

Ухвала від 14.06.2022

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Гарасимків Л. І.

Ухвала від 05.06.2022

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Гарасимків Л. І.

Ухвала від 05.06.2022

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Гарасимків Л. І.

Ухвала від 07.04.2011

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Решетар В. І.

Судовий наказ від 22.03.2011

Цивільне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Лузан В. В.

Судовий наказ від 10.05.2011

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Ліхтанська Н. П.

Судовий наказ від 25.03.2011

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Фастовець В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні