Ухвала
від 07.06.2022 по справі 752/22551/21
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/22551/21

Провадження № 1-кс/752/1680/22

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей та документів

07 червня 2022 року слідчий суддя Голосіївського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва подане в рамках кримінального провадження №12021100000000327 від 26.04.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України, клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором у кримінальному провадженні - прокурором відділу Київської міської прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів,-

встановив:

До слідчого судді Голосіївського районного суду м. Києва надійшло клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором у кримінальному провадженні- прокурором відділу Київської міської прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Слідчий надав заяву про розгляд клопотання за його відсутності, просив клопотання задовольнити з викладених підстав.

Також, у клопотанні просилв дане клопотання розглядати без участі особи, у володінні якої знаходяться документи, на підставі ч.2 ст.163 КПК України.

У зв`язку з неприбуттям у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі та на підставі ч.4 ст.107 КПК України фіксування кримінального провадження в суді за допомогою технічних засобів не здійснюється.

Перевіривши клопотання та матеріали, якими воно обґрунтовується приходжу до наступних висновків.

Слідчим суддею встановлено, що в провадженні слідчого управління поліції ГУНП у м. Києві знаходиться кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021100000000327 від 26.04.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.272 ККУкраїни.

Відповідно до ст. 159 КПК України встановлено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити з них їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно з ч. 1 ст. 160 КПК України, слідчий має право звернутися до слідчого суді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

В обгрунтування клопотання слідчим зазначено, встановлено що 26.04.2021, приблизно о 09 год. 00 хв., на об`єкті будівництва, що за знаходиться адресою: АДРЕСА_1 , внаслідок порушення правил охорони праці під час виконання робіт з підвищеною небезпекою неустановленими особами, які зобов`язана їх дотримуватись, працівник підрядної організації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , впав з висоти 25-го поверху внаслідок чого загинув.

Підрядна організація ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » виконувала відповідні роботи на об`єкті будівництва («Будівництво житлово-громадського комплексу у складі багатоповерхових житлових будинків, дошкільного закладу, торговельно-розважального та офісних центрів по АДРЕСА_1 . І черга будівництва. Ж/б № 1 з паркінгом та вбудованими приміщеннями, ТП із даховою котельнею. І пусковий комплекс») за договором № 1244/9-21СП, укладеним з генеральним підрядником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

У межах кримінального провадження, 09.02.2022 до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », в порядку ст. 93 КПК України, слідчим направлено вимогу про надання, саме, оригіналів документів щодо виконання субпідрядних будівельних робіт, документів з питань охороні праці на об`єкті будівництва: «Будівництво житлово-громадського комплексу у складі багатоповерхових житлових будинків, дошкільного закладу, торгівельно-розважального та офісного центрів на АДРЕСА_1 », документів щодо працевлаштування тощо.

За результатами розгляду вимоги ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » надано відповідь від 21.02.2022 за № 1 зі змісту якої вбачалось, що товариство не виконуватиме вказану вимогу. Зі змісту отриманої слідчим відповіді слідує, що запитувані інформацію та документи орган досудового розслідування може отримати у лише порядку, передбаченому Главою 15 КПК України.

В той же час, отримання запитуваних у вказаного товариства оригіналів документів має важливе значення для подальшого досудового розслідування, збір належної та допустимої доказової бази задля встановлення обставин кримінального провадження які підлягають доказуванню.

З огляду на викладене, виникла необхідність в отриманні від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яке зареєстроване за адресою: АДРЕСА_2 , оригіналів документів щодо виконання підрядних будівельних робіт, документів про охорону праці на об`єкті будівництва: «Будівництво житлово-громадського комплексу у складі багатоповерхових житлових будинків, дошкільного закладу, торгівельно-розважального та офісного центрів на АДРЕСА_1 » на якому 26.04.2021 в наслідок порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою сталася загибель ОСОБА_5 , працевлаштування працівників товариства на даному об`єкті будівництва, розмежування сфер їх відповідальності тощо.

Доступ до оригіналів документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » надасть можливість підтвердити факт перебування у трудових відносинах

ОСОБА_5 із товариством, виконання ним відповідних робіт на об`єкті будівництва, дотримання нормативів з охорони праці на об`єктів будівництва при виконанні робіт, а також встановлення посадових осіб товариства відповідальних за охорону праці та подальшого проведення з ними слідчих та процесуальні дії, з метою фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, які підлягають доказуванню.

Указані документи самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин кримінального провадження, що підлягають доказуванню.

Крім того, постановою слідчого від 16 травня 2022 року призначено у даному кримінальному провадженні судово-почеркознавчу експртизу документів, проведення якої доручено експертам ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Слідчим в клопотаннідоведено, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Дану інформацію неможливо отримати в інший спосіб та неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою інформації, яка знаходиться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яке зареєстроване за адресою: АДРЕСА_2 .

Беручи до уваги викладене вище, та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, та вказані документи будуть використані для проведення судово - почеркознавчої експертизи, задля надання документам та інформації, що у них міститься належної правової оцінки та всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 131, 132, 159-166 КПК України, слідчий суддя,-

постановив:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , слідчим групи слідчих, прокурорам групи прокурорів тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю вилучити оригінали документів, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яке зареєстроване за адресою: АДРЕСА_2 а саме:

-акти виконаних робіт (акти КБ-2в) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які складено за результатами виконання будівельних робіт на об`єкті «Будівництво житлово-громадського комплексу у складі багатоповерхових житлових будинків, дошкільного закладу, торговельно-розважального та офісних центрів по АДРЕСА_1 . І черга будівництва. Ж/б № 1 з паркінгом та вбудованими приміщеннями, ТП із даховою котельнею. І пусковий комплекс»;

- заява ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , для прийняття на роботу на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;

- посадові інструкції працівникв ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 ;

- накази про призначення ОСОБА_7 та ОСОБА_6 відповідальними особами за безпечне проведення будівельно-монтажних робіт на об`єкті будівництва: «Будівництво житлово-громадського комплексу у складі багатоповерхових житлових будинків, дошкільного закладу, торговельно-розважального та офісних центрів по АДРЕСА_1 . І черга будівництва. Ж/б № 1 з паркінгом та вбудованими приміщеннями, ТП із даховою котельнею. І пусковий комплекс» (надалі - Об`єкт) та про призначення відповідальних осіб за організацію робіт на висоті на Об`єкті;

- журнал оперативного контролю за станом охорони праці на Об`єкті;

-журнал обліку робіт, що виконуються за нарядами і розпорядженнями (при роботі на висоті) на Об`єкті;

- інструкції № 13 з охорони праці під час виконання робіт на висоті та інструкції №19 з безпечної експлуатації запобіжних поясів щодо виконання будівельних робіт на Об`єкті;

- відомості та журнали про отримання працівниками засобів індивідуального захисту та спорядження на при виконанні будівельних робіт Об`єкті;

- накази 03/1404/1 ОП від 15.04.2021, 04 ОП від 15.04.2021, 04/2 ОП від 15.04.2021;

- трудовий договір укладений ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ОСОБА_5 від 13.04.2021;

- протокол засідання комісії з перевірки знань з охорони праці за 2021 працівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;

-посвідчення з перевірки знань з питань охорони праці працівників ТОВ" ІНФОРМАЦІЯ_1 ".

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення. Вона є обов`язковою для осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, а також для всіх фізичних та юридичних осіб, органів державної влади та місцевого самоврядування, їх службових осіб, і підлягає виконанню на всій території України.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала залишається в силі протягом двох місяців з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення07.06.2022
Оприлюднено16.05.2024
Номер документу104647746
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —752/22551/21

Вирок від 05.04.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Вирок від 06.04.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 14.04.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Ухвала від 02.03.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 21.02.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Ухвала від 21.02.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Ухвала від 23.01.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шевченко Т. М.

Ухвала від 03.02.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Машкевич К. В.

Ухвала від 03.02.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 02.09.2022

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні