Ухвала
від 05.06.2022 по справі 454/3471/21
СОКАЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 454/3471/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06.06.2022 року Сокальський районний суд Львівської області у складі:

головуючого - судді Адамович М.Я. ,

за участю секретаря Коваль Р.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовною заявою Керівника Червоноградської окружної прокуратури до Белзької міської ради Львівської області, ОСОБА_1 , за участю третьої особи Головного управління Держгеокадстру у Львівській області про визнання недійсним та скасування рішення міської ради,

в с т а н о в и в:

Рішенням суду від 27.04.2022р. позов задоволено.

В даному рішенні виявлено описки.

На підставі ч.2 ст.247 ЦПК України, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши матеріали заяви та справи, суд дійшов наступного висновку.

Рішенням Сокальського районного суду від 27.04.2022р. визнано недійсним рішення Белзької міської ради Львівської області №74 від 23.02.2021р. в частині затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства та надання у приватну власність.

Однак, в даному рішення допущено описку в резолютивній частині, а саме зазначено, що оскаржуваним рішенням передано у власність земельну ділянку « ОСОБА_2 », а не « ОСОБА_1 ».

Відповідно до ст.269 ЦПК України, суд може з власної ініціативи або за заявою осіб, які беруть участь у справі, виправити допущені у судовому рішенні описки чи арифметичні помилки.

Описка це зроблена судом механічна (мимовільна, випадкова) граматична помилка в рішенні, яка допущена під час його письмово-вербального викладу (помилка у правописі, у розділових знаках тощо). Це помилки зумовлені неправильним написанням слів, цифр тощо. Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. До таких належить написання прізвищ та імен, адрес, найменувань спірного майна, зазначення дат та строків. Не є описками граматичні помилки, які не спотворюють текст судового рішення та не призводять до його неправильного сприймання: неправильне розташування розділових знаків, невірні відмінки слів тощо.

У відповідності до пункту 19 постанови Пленуму Верховного суду України від 18.12.2009 року № 14 «Про судове рішення у цивільній справі», вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Таким чином, суд дійшов висновку, що слід виправити вищевказані описки у рішенні суду, оскільки такі мають істотний характер і впливають на можливість реалізації даного судового рішення.

Керуючись ст.ст.247, 269 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Виправити описки в рішенні Сокальського районного суду від 27.04.2022р. у справі за позовною заявою Керівника Червоноградської окружної прокуратури до Белзької міської ради Львівської області, ОСОБА_1 , за участю третьої особи Головного управління Держгеокадстру у Львівській області про визнання недійсним та скасування рішення міської ради.

В абзаці другому резолютивної частини рішення прізвище , ім`я та по-батькові відповідача змінити з невірного « ОСОБА_2 » на вірне « ОСОБА_1 » та другий абзац резолютивної частини рішення наступним чином:

«Визнати недійсним рішення Белзької міської ради Львівської області №74 від 23.02.2021р. «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства та надання у власність» №74 від 23.02.2021р. в частині затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства та надання у приватну власність ОСОБА_1 земельної ділянки кадастровий №4624882100:08:000:0104 площею 1,999га.».

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Львівського апеляційного суду.

У разі, якщо ухвала не була вручена в день ї проголошення, пропущений строк може бути поновлено, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, апеляційні скарги подаються учасниками справи через Сокальський районний суд Львівської області.

Головуючий: М. Я. Адамович

СудСокальський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення05.06.2022
Оприлюднено22.06.2022
Номер документу104671146
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —454/3471/21

Ухвала від 05.06.2022

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Адамович М. Я.

Рішення від 26.04.2022

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Адамович М. Я.

Ухвала від 22.09.2021

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Адамович М. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні