Ухвала
від 06.06.2022 по справі 909/2/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/2/22

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

07.06.2022 м. Івано-Франківськ

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Матуляк П. Я. , розглянувши матеріали справи

за позовом: Керівника Камінь-Каширської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Відділу освіти, молоді та спорту Камінь-Каширської районної державної адміністрації

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвест Енерго Трейдінг"

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Західний офіс Державної аудиторської служби України

про стягнення надмірно сплачених коштів за договором про закупівлю товару в сумі 157323 грн 50 коп.

встановив, що керівник Камінь-Каширської окружної прокуратури звернувся до Господарського суду Івано-Франківської області в інтересах держави в особі Відділу освіти, молоді та спорту Камінь-Каширської районної державної адміністрації з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвест Енерго Трейдінг" про стягнення надмірно сплачених коштів за договором про закупівлю товару в сумі 157 323 грн 50 коп.

В ході провадження у справі ухвалою суду від 05.04.22 відкладено підготовче засідання на 28.04.22, однак судове засідання не відбулося у зв"язку з перебуванням судді Матуляка П.Я. на лікарняному. За таких обставин, слід визначити іншу дату підготовчого засідання.

Водночас, 10.05.22 відповідачем подано заяву вх.№5267/22 про залучення до участі у справі Західний офіс Державної аудиторської служби України в якості третьої особи, яка не заявляє самтосійних вимог щодо предмета спору, оскільки рішення у даній справі може вплинути на його права та обов"язки.

Оцінивши подану заяву та перевіривши її на відповідність загальним вимогам щодо форми та змісту письмової заяви, клопотання, викладеним у статті 170 Господарського процесуального кодексу України, суд дійшов до висновку про наявність правових підстав для її повернення без розгляду.

За змістом ст. 169 ГПК України, заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом.

За змістом ч.1 ст.170 ГПК України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити, зокрема, зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; підстави заяви (клопотання, заперечення); інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

Відповідно до ч.1 ст. 50 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

В силу ч.4. ст.170 ГПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Заява відповідача вх.№5267/22 подана без додержання вимог ч.4. ст.170 ГПК України, оскільки у ній не зазначено підстав залучення до участі у справі Західного офісу Державної аудиторської служби України та не зазначено, на стороні якого учасника процесу(позивача чи відповідача) слід залучити вказану особу до участі у справі.

Водночас, за змістом ч.2 ст. 50 ГПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи, що рішення у даній справі може вплинути на права та інтереси Західного офісу Державної аудиторської служби України як органу, що здійснює державний фінансовий контроль за використанням і збереженням державних фінансових ресурсів, слід за ініціативою суду залучити Західний офіс Державної аудиторської служби України до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

Керуючись ст. ст. 50, 169, 170, 182, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

повернути без розгляду заяву вх.№5267/22 Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвест Енерго Трейдінг" про залучення до участі у справі Західного офісу Державної аудиторської служби України в якості третьої особи, яка не заявляє самтосійних вимог щодо предмета спору.

Залучити до участі у справі Західний офіс Державної аудиторської служби України в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача.

Позивачу протягом двох днів після отримання даної ухвали, направити Західному офісу Державної аудиторської служби України копію позовної заяви з додатками.

Встановити Західному офісу Державної аудиторської служби України строк для надання суду пояснень щодо суті даного спору і всіх наявних доказів на підтвердження своїх доводів чи заперечень до 15.07.22.

Копію пояснень щодо позову та доданих до них документів надіслати учасникам справи, докази чого надати суду.

Призначити підготовче засідання на 20.07.22 о 10:20.

Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Івано-Франківської області за адресою:м.Івано-Франківськ, вул.Грушевського, 32, зал судових засідань №4.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання - 09.06.22 та може бути оскаржена у строк та порядку, встановленому Господарським процесуальним кодексом України.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі Судова влада України, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі: http://court.gov.ua/fair/sud5010/

Веб-адреса Єдиного державного реєстру судових рішень: http://reyestr.court.gov.ua/

Веб-адреса Господарського суду Івано-Франківської області: http://if.arbitr.gov.ua/sud5010/

e-mail суду: inbox@if.arbitr.gov.ua.

Звернути увагу, що учасники справи можуть отримувати процесуальні документи в електронному вигляді. Для цього необхідно зареєструватись в системі, розміщеній на офіційному веб-порталі "Судова влада України" (https://e-court.mail.gov.ua/?_task=login_action=plugin.registration_rules) та подати до суду заявку для отримання процесуальних документів в електронному вигляді.

Суддя П. Я. Матуляк

Дата ухвалення рішення06.06.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу104687800
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —909/2/22

Постанова від 17.02.2023

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Ухвала від 14.12.2022

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Ухвала від 05.12.2022

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Рішення від 18.10.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Матуляк П. Я.

Рішення від 18.10.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Матуляк П. Я.

Ухвала від 21.09.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Матуляк П. Я.

Ухвала від 24.08.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Матуляк П. Я.

Ухвала від 06.06.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Матуляк П. Я.

Ухвала від 04.04.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Матуляк П. Я.

Ухвала від 04.04.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Матуляк П. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні