Ухвала
від 10.06.2022 по справі 531/539/22
КАРЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

10.06.2022

єдиний унікальний номер справи 531/539/22

номер провадження 1-кс/531/412/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 червня 2022 року м. Карлівка

Слідчий суддяКарлівського районногосуду Полтавськоїобласті ОСОБА_1 розглянувши клопотанняслідчого СВВП №3Полтавського РУПГУНП вПолтавській областілейтенанта поліції ОСОБА_2 ,погоджене прокуроромКарлівського відділуРешетилівської окружноїпрокуратури ОСОБА_3 ,внесеного доЄдиного реєструдосудових розслідуваньза №12022170450000084 від23.03.2022року,за ознакамикримінального злочину,передбаченого ч.1ст.286 ККУкраїни, -

В С Т А Н О В И В:

СВ ВП№3Полтавського РУПГУНП вПолтавській області,здійснюється досудоверозслідування укримінальному провадженнівнесеному доЄдиного реєструдосудових розслідуваньза №12022170450000084 від23.03.2022року,за ознакамикримінального злочину,передбаченого ч.1ст.286 ККУкраїни.

Досудовим слідством встановлено, що 23.03.2022 року до СПД № 1 ВП № 3 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області надійшло повідомлення про те, що 23.03.2022 року близько 13:30 год. в смт. Машівка Полтавського р-ну Полтавської області по вул. Незалежності сталося ДТП за участю автомобіля марки ВАЗ 2107, д.н.з. НОМЕР_1 , зеленого кольору, під керуванням гр. ОСОБА_4 , який рухався в напрямку центру смт. Машівка, та виїхавши на зустрічну смугу руху, поблизу домогосподарства № 73, вказаної вулиці, здійснив зіткнення із мопедом марки «Альфа», д.н.з. НОМЕР_2 , під керуванням ОСОБА_5 , який перетинав вулицю з ліва на право. Внаслідок ДТП водій мопеда отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований до ІНФОРМАЦІЯ_1 із закритим переломом ноги та ЗЧМТ.

Внаслідок отриманих тілесних ушкоджень гр. ОСОБА_5 , 03.01.1958 року поступив до травматологічного відділення КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », де перебував на стаціонарному лікуванні в період часу з 23.03.2022 року по 08.06.2022 року.

З метою повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура, виникла необхідність у витребуванні у КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 »,що заадресою: АДРЕСА_1 ,оригінал документів, а саме історії хвороби стаціонарного хворого на громадянина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , мешканець АДРЕСА_2 .

Встановлення правильної кваліфікації даного кримінального правопорушення можливе лише шляхом проведення судово-медичної експертизи ОСОБА_5 , для проведення якої необхідно надати оригінал медичної документації на вказаного громадянина.

Вказана документація необхідна для проведення судово-медичної експертизи, результати якої мають суттєве значення для встановлення правильної кваліфікації, а також важливих обставин у кримінальному провадженні, а отримати інформацію в інший спосіб неможливо.

Слідчий в судове засідання не з`явився, до суду надавши заяву про розгляд клопотання без його участі.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей та документів, зазначених у клопотанні, розгляд даного клопотання вражаю за необхідне проводити відповідно до ч. 2 ст.163 КПК України без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Згідно норми ч. 4ст. 107 КПК Українифіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Слідчий суддя, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, та інші письмові докази, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню. Сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація, сама по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; відомості, які містяться у вказаних документах, можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні. Іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначеної інформації.

Особа, зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана згідно з ч. 1 ст. 165 КПК надати тимчасовий доступ до визначених в ухвалі речей або документів особі, вказаній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду або ж особі, уповноваженій на здійснення тимчасового доступу на підставі доручення слідчого.

Керуючись ст. ст. 131, 132, 159-166 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СВ ВП №3 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області лейтенанта поліції ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю задовольнити.

Надати дозвілначальнику СВВП №3Полтавського РУПГУНП вПолтавській областіпідполковнику поліції ОСОБА_6 ;слідчому СВВП №3Полтавського РУПГУНП вПолтавській областікапітану поліції ОСОБА_7 ;старшому слідчомуСВ ВП№ 3Полтавського РУПГУНП вПолтавській областікапітану поліції ОСОБА_8 ;старшому слідчомуСВ ВП№ 3Полтавського РУПГУНП вПолтавській областікапітану поліції ОСОБА_9 ;слідчому СВВП №3Полтавського РУПГУНП вПолтавській областістаршому лейтенантуполіції ОСОБА_10 ;слідчому СВВП №3Полтавського РУПГУНП вПолтавській областілейтенанту поліції ОСОБА_2 ; слідчому СВ ВП №3Полтавського РУПГУНП вПолтавській областілейтенанту поліції ОСОБА_11 ;слідчому СВ ВП №3Полтавського РУПГУНП вПолтавській областілейтенанту поліції ОСОБА_12 , на тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю вилучення у КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що за адресою: АДРЕСА_1 , оригінал документів, а саме історії хвороби стаціонарного хворого на громадянина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , мешканця АДРЕСА_2 .

Ухвала діє протягом одного місяці з дня її постановлення.

Другий примірник оригіналу цієї ухвали та її копію для виконання вимог ч.2 ст. 165 КПК України вручити інспектору органу дізнання, яким ініційовано розгляд відповідного клопотання.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннямиКПК Україниз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКарлівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення10.06.2022
Оприлюднено16.05.2024
Номер документу104701738
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —531/539/22

Ухвала від 10.06.2022

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Черняєва Т. М.

Ухвала від 01.04.2022

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Черняєва Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні