Ухвала
від 13.01.2022 по справі 761/25115/20
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/25115/20

Провадження № 2/761/7272/2020

У Х В А Л А

Іменем України

14 січня 2022 року суддя Шевченківського районного суду м. Києва Притула Н.Г., вивчивши матеріали позовної заяви

ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 )

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Інвест - Кредо» (вул. Ярославів Вал,13/2 літера Б, м. Київ),

Публічного акціонерного товариства «Банк «Український капітал» (м. Київ, пр-т. Перемоги, 67)

про визнання недійсним попереднього договору та договору факторингу,-

В С Т А Н О В И В :

Ухвалою суду від 18.08.2020 року вирішено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

При цьому, вирішуючи питання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін, суддя керувався положеннями ч.6 ст. 19 та ч.1 ст. 274 ЦПК України, якими, в свою чергу, передбачено, що в порядку спрощеного позовного провадження розглядаються, серед іншого, малозначні справи, а саме: справи, в яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

30.09.2020 року до суду надійшло клопотання представника позивача про розгляд справи в порядку загального позовного провадження з викликом сторін.

Своє клопотання представник обґрунтовує тим, що з урахуванням положень ч.2 ст.19 ЦПК України справа не є малозначною в силу закону, оскільки предмет позову складають вимоги немайнового характеру, тому віднесення її до малозначних за критерієм ціни позову неможливо, до того ж предмет позову у цій справі не відповідає жодному іншому критерію малозначності. Справа для позивача має надзвичайне значення через те що у даній справі фактично вирішується питання щодо визначення кредитора за Кредитним договором №04свкл-08 від 25.02.2008 року.

Враховуючи клопотання сторони, вивчивши матеріали справи, суд прийшов до наступного.

Згідно ч.3 ст. 274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує:

1) ціну позову;

2) значення справи для сторін;

3) обраний позивачем спосіб захисту;

4) категорію та складність справи;

5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо;

6) кількість сторін та інших учасників справи;

7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес;

8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч.6 ст. 279 ЦПК України суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін за одночасного існування таких умов:

1) предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

2) характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Зважаючи на те, що предметом позову є вимоги немайнового характеру, матеріали справи містять відзив відповідачів та всі докази на які він посилається, на думку суду характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, справа є малозначною, тому суд вважає за доцільне відмовити в задоволенні клопотання представника позивача.

Керуючись ч.6 ст. 279 ЦПК України, суддя -

у х в а л и в :

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про розгляд справи за правилами загального позовного провадження з викликом сторін - відхилити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Н.Г.Притула

Дата ухвалення рішення13.01.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу104713356
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним попереднього договору та договору факторингу

Судовий реєстр по справі —761/25115/20

Рішення від 13.01.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Притула Н. Г.

Ухвала від 13.01.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Притула Н. Г.

Ухвала від 18.08.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Притула Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні